Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

octubre 7, 2020

El dia que vaig caure en el compte que era monàrquica

     OPINIÓ Va ser més aviat una tarda, el vespre del 3 d’octubre del 2017.

...
Periodista y escritora

Cossos equivocats

     OPINIÓ La febre que s’havia desfermat en el món per trobar “cossos equivocats” als quals cal reconduir pel bon camí sembla que comença a remetre.

...

En risc de morir milers de dones i infants a AL per falta d’atenció

  Per Redacció SemMéxico Per la pandèmia de Covid 19 s’aguditzen les mancances i es poden revertir greument els avenços, adverteixen PNUD i UNICEF.

...
Actual

Contra l’explotació sexual

    OPINIÓ Aquesta setmana passada commemoravem el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i la Trata de Dones, Nenes i Nens.

...
feminismo mini2

Feminisme i pandèmia (IV). El benestar abans que el PIB

L’Instituto de la Mujer i el Centro de Estudios de Género de la UNED dins del Curs ‘El feminisme després de la pandèmia’ escolliren a Amaia Pérez Orozco, Doctora en Economía Internacional per parlar sobre el benestar.

...
feminismo mini2

Feminisme i pandèmia (III). Les Polítiques d’Igualtat

L’eurodiputada sueca Malin Björk va fer la primera intervenció de la conversa “Polítiques públiques des dels organismes d’igualtat” durant el Curs ‘El feminisme després de la pandèmia’, organitzat per l’Instituto de las Mujeres (IM) i la UNED.

...

Catalunya: l’ ICD reforça l’assistència i protecció a les dones que pateixen violències masclistes / La Independent / Notícies Gènere

L’Institut Català de les Dones, adscrit al departament de Presidència, ha obert una nova ordre de subvencions adreçada a reforçar la lluita contra les violències masclistes que duen a terme els municipis de menys de 20 mil habitants i garantir...

Catalunya: El Govern concedeix les distincions Jaume Vicens Vives 2020 / La Independent / Notícies Gènere

  El Govern concedeix les distincions Jaume Vicens Vives 2020 a la qualitat docent a professores i projectes de les universitats catalanes. També s’ha atorgat la menció M. Encarna Sanahuja Yll a l’excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere...

Catalunya: El Parlament commemora el 75è aniversari de la creació de les Nacions Unides / La Independent / Notícies Gènere

  El Parlament ha acollit aquesta tarda un acte commemoratiu del setanta-cinquè aniversari de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). En l’acte, que ha presidit Roger Torrent, hi han intervingut el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé,...

Referències i referents

     OPINÓ “Les nostres criatures presents i futures han de conèixer no només la seva procedència, també les aportacions que tantes i tantes dones han realitzat a la societat al llarg de tota la història.

...

Més detencions de periodistes a Bielorússia

Per Redacció AmecoPress Les ONG demanen a el Consell de Drets Humans de l’ONU que convoqui un període extraordinari.

...

Baixa per contagi de fills i filles

Per Gloria López. AmecoPress La incertesa al voltant de la volta a l’escola: què passarà si el meu fill o la meva filla s’encomana el coronavirus ?. I si tornen a tancar les escoles?

...

Famílies monomarentals demanen que les administracions siguin corresponsables

Per Redacció Amecopress La Federació d’Associacions de Mares Solteres (FAMS) llança una campanya per denunciar que amb la COVID-19 la conciliació en les famílies monoparentals és encara més complicada i proposa que s’adoptin mesures des de les administracions públiques.

...

La comunicació per a l’equitat en clau d’aprenentatges

Per Kenia Méndez. SeMLac Cuba Les teories, postures i perspectives que van propiciar pensar i fer la comunicació des d’altres llocs, pràctiques i concepcions són extenses i plurals.

...

Bielorússia: Les Dones de Bielorússia

Per Pedro Arturo Aguirre. SemMexico És un aixecament inspirat i dirigit per les dones. Els candidats presidencials masculins de l’oposició van ser arrestats o van fugir de país abans de la votació.

...
Periodista y escritora

Gènere, d’imposició social a identitat

    OPINIÓ Crec que les acadèmiques feministes, entre les quals m’incloc, hem comès un gran error i tenim part de responsabilitat en la situació que s’ha creat actualment amb relació al gènere com a identitat.

...

L’estiu als poblets

    OPINIÓ Ara ets a l’Aragó; ara, a Catalunya. Tant li fa. No canvia res, ni tan sols la llengua.

...

Mèxic: És urgent legislar per construir un Sistema Nacional de Cures / La Independent Notícies Gènere

  Per Redacció SemMéxico Senadores analitzen la situació i proposen acabar amb l’estereotip de la feina domèstica. Claudia Ruiz Massieu Salinas i Patricia Mercado Castro presenten el llibre de l’IBD. És urgent la creació ara del Sistema Nacional de Cuidados. 

...

Tanzània: El treball sexual, prostitució i VIH durant la COVID-19 a Zanzíbar / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció SemMéxico «Des que va començar la pandèmia de la COVID-19, ha estat dificilíssim tenir clients», afirma Teddy Francis John, treballadora sexual de Zanzíbar. La COVID-19 ha fet que porti mesos tenint greus problemes per dur ingressos a casa...

Europa: Informe sobre la igualtat de gènere als mitjans públics / La Independent / Notícies gènere

La Unió Europea de Radiodifusors (EBU) ha publicat un nou informe, ‘All Things Being Equal’, en el què els seus membres comparteixen les seves pròpies experiències i bones pràctiques sobre igualtat d’oportunitats i igualtat salarial. Com a temes destacats, l’informe marca noves...

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.