Dijous 25 juliol 2024

Dijous 25 juliol 2024

Compartir

Expertes en gènere alerten sobre atac violent de Milei al feminisme a l’Argentina

Per Carolina Escudero

Expertes en gènere de diverses organitzacions de l’Argentina van presentar un document on alerten sobre el desmantellament de l’actual govern dels espais de polítiques feministes construïdes en dècades.

S’ha tancat el Ministerio de las Mujeres, Géneros y Diversidad, cosa que segons les expertes avança cap a una “degradació institucional” que comporta “una retallada dràstica del pressupost i del personal disponible per tirar endavant polítiques de gènere.”

El govern argentí emfatitza el document va paralitzar el programa “Acompañar” que donava suport econòmic a víctimes de violència durant uns mesos i el va reduir a la seva mínima expressió a la línia 144 de consulta, suport i derivació per a víctimes de violència. Així mateix, varen tancar 81 dels 105 centres d’accés a la justícia (CAJ) espais que treballaven territorialment en zones vulnerables. Totes aquestes accions afecten de manera directa “les capacitats estatals per prevenir, atendre i protegir les dones davant de la violència de gènere” com va expressar el Comitè d’Expertes del MESECVI.

Finalment, les expertes expressen que el 8 de març passat es va recórrer a la violència simbòlica; el Dia de la Dona, Karina Milei, germana del President i Secretària General de la Presidència, va treure tots els quadres del Saló de les Dones Argentines del Bicentenari de la Casa Rosada i el va rebatejar Saló dels Pròcers. S’ha prohibit el llenguatge inclusiu en documents del govern nacional i s’ha declarat la prohibició de la perspectiva de gènere en l’administració nacional.

Les expertes són: Monique Thiteux Altschul, Directora Executiva de Fundació Dones en Igualtat;          Natalia Gherardi, Directora Ejecutiva de ELA – Equipo Latinoamericano de Justicia y Género; Sandra Chaher, presidenta Asociación Civil Comunicación para la Igualdad; Soledad Deza, Fundación Mujeres x Mujeres; Marcia Baranovsky. Presidenta Fundación Siglo 21; Mayca Balaguer, Directora Ejecutiva de Fundeps – Fundación para el Desarrollo de Políticas Sustentables; Ada Beatriz Rico, Presidenta de         Asociación Civil La Casa del Encuentro; Georgina Sticco i Carolina Villanueva, Co-Directoras de GROW-género y trabajo; Ana Correa, activista por los derechos de las mujeres, fundadora Ni Una Menos, autora libro Somos Belén; Fernanda Tarica, fundadora i Directora  de Shalom Bait Asociación Civil de Prevención de la Violencia Familiar; Carmen Adelina Storani, Comisión de la Mujer Fundación Sergio Karakachoff (F.U.T.E.N.A. Fundación para el estudio de temas nacionales ); Ingrid Beck, fundadora de Ni Una Menos, Comunicadoras por la Libre Expresión; Leticia Gauna i Diana Cabral, Fundación Derechos Humanos Equidad y Género (FUNDEGH); Ester Mancera, Directora Ejecutiva de Enlaces territoriales para la equidad de género AC; María de las Nieves Puglia, directora de Géneros en Fundar; Gladis Villalba, Asociación Civil Razonar/Red Federal de Mujeres Abolicionistas; Mabel Bianco, Fundación para Estudio e Investigación de la Mujer; Malena Manzato Directora de Asociación Pablo Besson; Marina Abiuso, periodista feminista, fundadora de Ni Una Menos; María Luisa Storani, Directora de CEDEM – Centro de la Mujer; Silvina M. Calveyra.  Asociación Civil Red de Alerta. Red Mujeres Abolicionistas. Red Infancia Robada Foro Paraná;     Martha Pelloni. Red Infancia Robada; Sonia Sanchez Activista contra la Explotación Sexual y Prostitución. Red Federal Mujeres Abolicionistas. Red Infancia Robada Foro Paraná; Isabel Soria. Fundación Volviendo a Casa; Charo Lilio. Fundación Espacios de la Mujer; Gabriela Sosa. Mujeres de la Matria Latinoamericana. MuMaLá; i Vanina Escales, fundadora de Ni Una Menos, directora de Movilización y Democracia del CELS.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

10 anys sense Anna Politkóvskaia

OPINIÓ Anna Politkóvskaia no va ser la primera periodista assassinada a Rússia després del final...

Montserrat Roig (Barcelona 1946 -1991)

EDITORIAL “…..Totes les dones són nostres….de qui som? Com deia, cada matí aquest anunci d’un...

Manifest: Davant de la greu situació de deteriorament de les llibertats Gran Logia Femenina de España

Davant de la greu situació de deteriorament de les llibertats, d’augment de la precarietat...