Dijous 25 juliol 2024

Dijous 25 juliol 2024

Compartir

Comunicar la Mediterrània amb mirada feminista

Acaba de sortir el primer número de Comunicar la Mediterrània amb mirada feminista, un butlletí de la Xarxa Europea de Dones Periodistes, que neix com a continuïtat de la trobada de dones periodistes de la Mediterrània realitzada a Barcelona, a finals del 2021.

El butlletí, que sorgeix amb la voluntat de continuar teixint complicitats entre dones periodistes de les dues ribes, té com a eix central la Mediterrània amb perspectiva de gènere i està escrit per periodistes i comunicadores de diferents nacionalitats. Amb aquest butlletí es pretén reflexionar sobre el paper de les dones en aquesta àrea geogràfica, la defensa dels drets humans, la llibertat d’expressió, les violències masclistes, el canvi climàtic, i molts altres temes que, “com a dones i periodistes, ens afecten”, tal com es pot llegir en la presentació.

En aquest primer número hi ha 8 articles escrits des del Marroc, Algèria, Tunísia, Líbia, el Líban, Itàlia, França i s’obra amb Palestina. Les temàtiques tractades, entre altres, tenen a veure amb les violències masclistes, l’apartheid sexual a l’esport practicat per alguns països, la manca de dones en política o la història de resiliència davant d’una catàstrofe natural.

Comunicar la Mediterrània amb mirada feminista s’edita en català, castellà i anglès, i el segon número està previst pel mes de novembre. El projecte compta amb el suport de la Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Es pot subscriure al butlletí des de la pàgina web www.mujeresperiodistas.net o al correu lared@mujeresperiodistas.net

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Polítiques públiques des del feminisme i l’ecologisme

El Grup de Recerca Ciutats i Persones, de l’Insitut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS)...

Jennifer A. Doudna i Emmanuelle Charpentier són les Nobel de Química 2020

El Premi Nobel de Química 2020 s’ha atorgat conjuntament a Emmanuelle Charpentier i Jennifer...

Manifest de periodistes: Prou assassinats de periodistes a Gaza

En un mes de guerra a Gaza assistim a una massacre sense precedents en què...