Dilluns 24 juny 2024

Dilluns 24 juny 2024

Compartir

Xerrada: Prostitució i Feminisme

Per 50 per 50

El 29 de maig a la tarda, el Col·legi de Periodistes ha estat testimoni d’una xerrada sobre prostitució i feminisme a càrrec d’Anna Farran, enfocada a explicar i detallar la normativa i les casuístiques que es troben al nostre país sobre el tema en qüestió.

La prostitució ofereix impunitat als consumidors, permetent-los actuar sense conseqüències legals ni morals significatives. Aquesta impunitat legitima la mercantilització del cos de les dones, convertint la seva intimitat en un producte de consum.

Amb un enfocament pràctic, i teòric, Anna Farran ha compartit amb totes les assistents dades extretes del seu treball de final de grau i ha obert un debat quant a pensament i filosofia de cada una d’elles. En aquest context, és crucial qüestionar les estructures que perpetuen aquesta explotació i treballar per a una societat més justa i equitativa, on la dignitat i els drets de totes les persones siguin respectats i garantits.

Anna Farràn exposa amb totes nosaltres la seva reflexió personal:

“En primer lloc, crec que és importantíssim que associacions amb tant de pes no només es comprometin amb la lluita contra l’explotació sexual de les dones, sinó que a més inverteixin espai i temps en denunciar-la.

És vital que, entre totes, canviem el paradigma social que ens afirma com a cossos mercantilitzables i entenguem que els drets i la sexualitat de les dones no són negociables. Cal reconèixer en l’àmbit institucional la violència i opressió que suposa la prostitució, però encara és més urgent treballar en l’àmbit social i cultural per erradicar la idea que la sexualitat de les dones es pot comprar.

Davant l’explotació sexual de milers de nenes i dones diàriament, l’única resposta possible per protegir-nos és lluitar plegades cap a l’abolicionisme”.

La xerrada ha estat organitzada per la XIDPIC.CAT-XIPVG i 50×50

Fotografies @TonaGusi

Aquí l’enllaç al TFG Abolició de la prostitucio…

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’al·lusió a l’ 1-O al manifest de la vaga feminista

OPINIÓ Perquè es diu que l’al·lusió a l’ 1-O trenca la unitat del manifest...

Catalunya-Vic: Una investigació sobre Rosa M. Arquimbau guanya el premi Francesca Bartina / La Independent / Notícies gènere

La estudiant Marta Terreu ha guanyat el premi Francesca Bartrina al millor treball de fi...

Si parlem d’esport parlem de la legislatura de l’esport femení

Entrevistem la consellera de presidència del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà. Del seu departament...