Dilluns 07 octubre 2024

Dilluns 07 octubre 2024

UK: Un informe del govern Regne Unit analitza la misogínia a la música


Susana Gómez. Diario Feminista

En el marc dels moviments promoguts per #MeToo i la seva extensió a múltiples esferes de la societat ha sorgit una preocupació creixent sobre l’existència d’actituds misògines a la indústria musical.

L’informe Misogyny in Music, Second Report of Session 2023-24 publicat pel govern de UK se centra específicament en la música i presenta una anàlisi exhaustiva d’aquesta problemàtica, explorant les lletres, les actituds i les pràctiques dins de la indústria, destacant-ne les seves impactes i proposant possibles solucions.

L’informe destaca diverses preocupacions significatives. Una assenyala la presència de lletres que perpetuen estereotips i actituds misògines. A més, revela la disparitat de gènere en rols clau dins de la indústria musical, com a productors i executius, cosa que contribueix a un ambient en què els llocs de decisió i responsabilitat sobretot ho ocupen homes.

Segons l’anàlisi, aquestes expressions i actituds en la música no només afecten la indústria en si, sinó que també influeixen en la percepció i les actituds de la societat. Les lletres que desvaloren les dones poden contribuir a la desigualtat de gènere i afectar l’autoestima i la percepció que les dones tenen de si mateixes.

Amb l’objectiu d’abordar aquests problemes, el document presenta una sèrie de recomanacions, com ara la promoció de la diversitat de gènere a tots els nivells de la indústria musical, la implementació de polítiques contra la discriminació i la misogínia, i la conscienciació pública sobre l’impacte de les lletres i les actituds misògines.

L’informe del govern britànic no ha quedat indiferent i arran de la seva publicació i per això reflecteixen alguns mitjans de comunicació han sorgit algunes veus tant de la indústria de la música com de la societat en general, segons el que plasmen alguns mitjans de comunicació. Tot i que hi ha diferents postures sobre això, moltes persones coincideixen que el fet que s’hagi obert debat social sobre el tema és un pas essencial i molt positiu cap a un qüestionament sobre la manera com la música reflecteix i pot impactar en les actituds culturals cap a el gènere.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

D’agressions i violències

Periodistes de TV3, agredits per alguns indignats (15.06.2011) Un dels punts més calents ha estat...

País Valencià: Actes d’Intersindical i altres

Projecció de las Constituyentes, l’1 de març a la IVAC, 20 hores. Recordeu consultar la...

Barcelona: Cicle de Debats #Futur organitzat pel CPC amb Cilla Benkö i Mònica Terribas / La Independent / Notícies gènere

Cilla Benkö, Directora General de la Ràdio Pública Sueca, i Mònica Terribas, periodista de “El...