Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Europa: Informe sobre la igualtat de gènere als mitjans públics / La Independent / Notícies gènere

La Unió Europea de Radiodifusors (EBU) ha publicat un nou informe, All Things Being Equal’en el què els seus membres comparteixen les seves pròpies experiències i bones pràctiques sobre igualtat d’oportunitats i igualtat salarial. Com a temes destacats, l’informe marca noves pautes sobre la conciliació laboral i familiar i la protecció contra l’assetjament sexual i la discriminació en els llocs de treball.

L’informe destaca que les radiodifusores públiques tenen la capacitat de donar forma a la percepció del públic sobre els rols de gènere i com a serveis públics, tenen el deure de reflectir les societats a les que informen i liderar la construcció de llocs de treball amb equitat de gènere; de fet, molts d’aquests mitjans públics han fet de la igualtat de gènere una prioritat en els seus llocs de treball.

L’informe assenyala que les dones representen el 44% de la plantilla dels mitjans de servei públic a Europa, però només el 25% dels llocs executius, i que la bretxa salarial de gènere a la UE és de l’19%.

Les directrius incloses en l’informe destaquen quatre aspectes importants quan es tracta de construir un lloc de treball amb equitat de gènere: fer un diagnòstic de la situació amb l’ús de dades actualitzades, involucrar tots (homes i dones), articular i introduir polítiques específiques que permetin la igualtat d’oportunitats i centrar-se en el canvi de cultura de l’organització. Aquestes pautes s’ofereixen a les organitzacions de mitjans que desitgin dissenyar noves estratègies per a un lloc de treball més igualitari pel que fa al gènere, promoure el lideratge de les dones i retenir el talent femení.

L’informe també recull les millors pràctiques en algunes sales de redacció europees, com a la BBC (Regne Unit), on van descobrir que moltes dones van deixar la feina després d’un permís de maternitat i l’alta direcció de l’emissora va prendre cartes en l’assumpte.

A Espanya, per exemple, RTVE va crear una Comissió d’Igualtat el 2012, que va publicar el seu propi pla d’igualtat. Des de llavors, ha establert dos grups de treball, que involucren a líders sènior, i tallers sobre lideratge inclusiu, habilitats socials, lideratge femení i altres temes. Aquestes accions han facilitat un augment en el nombre de dones en llocs directius.

Per la seva banda, a França, les dones que treballen a France Televisions van llançar el 2013 una xarxa interna amb l’objectiu d’abordar la representativitat i visibilitat de les dones en els mitjans de comunicació francesos. Aquesta xarxa, avui té al voltant de 400 membres actius.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El lideratge de les dones a les empreses es molt positiu per a la societat

  Fotografia de Júlia López Per saber com està a nivell internacional el lideratge de...

Jornades Radicalment Feministes 2016

  INSCRIPCIONS PROGRAMA  FESTA de Cloenda   L’organització de les jornades convoca a participar hi...

El Govern tira endavant la Llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes

Neus Munté: “Aquest any 2013 tindrem Projecte de Llei per a la igualtat efectiva entre...