Male violence

Colombia: Campanya internacional contra el feminicidi

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Butlletí Defensa Territorios.org / La Independent Wednesday, 23 November 2011 09:53

There are no translations available.

Per al 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències vers les Dones, et convidem a crear un espai específic de denúncies i de solidaritat internacional vers les dones en zones de conflicte (Congo, Líbia, Afganistan, Palestina ...) Incidint especialment en el feminicidi que té lloc amb una crueltat inimaginable a Colòmbia. 

Violències sexistes i racistes i militarisme són dos pilars de les nostres societats patriarcals que volem denunciar.

Recordem que és precisament a Colòmbia en el 1a. Trobada feminista d'Amèrica Llatina i del Carib el 1981 que es pren la decisió de celebrar aquest dia contra la violència vers les dones en recordatori a l'assassinat de Minerva, Pàtria i Maria Teresa Mirabal per militars del règim de Trujillo, a la República Dominicana el 1960.

Read more: Colombia: Campanya internacional contra el feminicidi

   

25N. Dia Internacional contra la violència vers les dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció La Independent Tuesday, 22 November 2011 13:21

There are no translations available.

 

25_laindep_copy

La Independent recull en aquest espe25 els diferents Manifestos i Comunicats, articles i convocatòries sobre aquest dia a Catalunya i al món. 

mani25: Institucions CatalanesXarxa de Dones Feministes contra la Violència, Feministes Indignades, Dones Juristes, CCOO i UGT de Catalunya, Intersindical Valenciana, Dones de Negre.

arti25 de: Drina Ergueta (Catalunya), Carme Freixa  (Barcelona), Ma. Dolors Viñas (Granollers), Núria Closas (Vic),  Teresa Mollá (Ontinyent, País Valencià), Gloria López (Estat espanyol. AMECO press),  Mirta Rodriguez Calderón (República Dominicana), Lucia Lagunes (CIMAC), Mariela Carranza (Cerigua. Guatemala), Redacció BDT (Colombia), Redacció SEMLac (Cuba), Marta Sigarán (El Salvador), Tamara Vidaurrázaga ( Xile),  .... i un poema d'Assumpció Forcada

I una setantena de convo25,  més d'un centenar d'actes, majoritariament de Catalunya peró també d'altres països.

   

Dominicana: Homes busquen firmes contra violència vers les dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Mirta Rodríguez Calderón SEMLac. Santo Domingo Tuesday, 22 November 2011 09:05

There are no translations available.


Tres desenes de periodistes dominicans van iniciar una campanya sense precedents al país, amb la qual aspiren a reunir un milió de signatures d'altres homes, igualment compromesos en frenar la mòrbida espiral de violència contra les dones que , a aquestes alçades de l'any, ja registra 185 feminicidis i milers de denúncies per agressions, sense comptar les que no es revelen.

La llista de promotors l'encapçalen noms d'alçada de la intel·lectualitat masculina del país, entre els quals hi ha els periodistes Juan Bolívar Díaz, Ramón Colombo, Miguel Guerrero, José Rafael Sosa, Adriano Miguel Tejada, Manuel Quiróz, Osvaldo Santana, Huchi Lora i José Tejada Gómez.

Els creadors de la iniciativa, Víctor Víctor, Manuel Jiménez i el publicista Manuel Quitèria Cedeño figuren també en la relació de convocants, el mateix que Carlos Manuel Estrella, Heiddekel Morrison, Luis José Chávez, Carlos Manuel Chávez, Carlos Molinari, Fídies Aristy, Osvaldo Santana, Carlos Manuel Estrella i altres que segueixen nodrint la llista.

Read more: Dominicana: Homes busquen firmes contra violència vers les dones

   

Xile: Augmenten les denúncies i baixa el pressupost en violència intrafamiliar

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Tamara Vidaurrázaga SEMLac / Femtram. Santiago de Chile Tuesday, 22 November 2011 08:49

There are no translations available.


Un augment de  l'11 per cent de les denúncies per violència intrafamiliar respecte a l'any passat, i una disminució del pressupost per a aquesta finalitat, és el que denuncia l'estudi "Radiografia del femicidio en Chile. Desafios y Brechas", realitzat per l'ONG Activa.

La investigació indica que per cada víctima que denuncia  n'hi ha dues que no ho fan, i les edats de la majoria de les afectades fluctuen entre els 30 i els 39 anys.

La directora de l'ONG Activa, Glòria Requena, va assegurar que les campanyes per evitar els feminicidis no han d'enfocar a atacar l'agressor, sinó a lliurar recomanacions a les potencials víctimes d'aquest tipus de crims, al · ludint a la polèmica per la campanya del Servicio Nacional de la Mujer, que assenyala "Maricón és quien le pega a una mujer". En no estar destinada a les dones, a més, aquesta campanya ha estat qualificada d'homofòbica.

Read more: Xile: Augmenten les denúncies i baixa el pressupost en violència intrafamiliar

   

Des de Barcelona: Poema d'Assumpció Forcada

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Assumpció Forcada Wednesday, 16 November 2011 17:14

There are no translations available.

25 DE NOVEMBRE

 

Humiliades, torturades,

presoneres, lapidades,

silenciades, assassinades,

cremades, degollades,

violades, discriminades,

enganyades, amenaçades,

atemorides, apunyalades.

 

Tatuades per la violència.

Oblidades per la justícia

que deixa lliure el botxí,

per la gent sorda als vostres crits

demanant ajuda.

Un botxí que va de prepotent

i que mai no se suïcida a temps.

 

   

Cuba: Homes en campanya contra violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció SEMLAC / L.I. Tuesday, 15 November 2011 13:06

There are no translations available.

Redacció SEMLac ( l'Havana, 14-19 novembre) .- Conferències en diversos espais de la capital, una exposició de cartells i diverses trobades i concerts en llocs públics s'inscriuen entre les principals accions de la campanya organitzada per la Red Iberoamericana de Masculinidades (RIM) a Cuba, com a part de la jornada contra la violència vers les dones.

Amb un tema central que desafia als seus semblants sota la frase "Atreveix-te a ser home: el masclisme mata", integrants de la xarxa van presentar la campanya el dijous 10 de novembre, en paraules del seu coordinador, l'historiador cubà Julio César González Pagés.

Per inaugurar la Casa del Alba Cultural, situada en un cèntric carrer de la capital cubana, hi hagué una exposició de cartells i un concert de la cantant cubana Rochy Ameneiro, líder a més del projecte Mujeres Contracorriente en col·laboració amb especialistes, artistes, institucions culturals i ONG.

Read more: Cuba: Homes en campanya contra violència masclista

   

El Govern condemna enèrgicament la mort d'una dona a Vielha víctima de la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Saturday, 05 November 2011 11:21

There are no translations available.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha demanat a les dones que es trobin en una situació de violència masclista que truquin a la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 o s’adrecin a algun dels 120  serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.

   

Dones amb Iniciativa rebutja que en les actuacions de lluita contra la violència masclista s’incloguin altres tipus de violències

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 27 October 2011 13:07

There are no translations available.

Dones amb Iniciativa rebutja que en les actuacions de lluita contra la violència masclista s’incloguin altres tipus de violències, com ha fet CiU, fent un pas enrere en les polítiques públiques anteriors.

"Felip Puig ha equiparat la violència masclista a la patida per la gent gran o la infància, i ha parlat exclusivament de violència a la llar " -diuen des de  Dones amb Iniciativa- " Això demostra clarament que el Govern de CiU està fent un pas enrere en aquesta matèria, ja que a més de diluir-la, torna als posicionaments previs a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, un dels propòsits de la qual era trencar amb el tòpic que la violència masclista només es dóna a la llar".

Llegiu el Comunicat de Dones amb Iniciativa

   

Democràcia real o democràcia patriarcal?

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Macu Gimeno Mengual. Coordinadora de l'Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana Wednesday, 19 October 2011 11:26

There are no translations available.

patri

El moviment 15M, nascut de la necessitat d'un canvi que propiciara la participació ciutadana en el procés de presa de decisions, del rebuig a la corrupció política o a les retallades socials, ha volgut ser privatiu des del primer moment dels homes. O això ens volen fer sentir a les milers de dones que en diferents ciutats del territori de l'Estat hem hagut de recordar-los que no és possible una democràcia que s'assenteix sobre la desigualtat entre dones i homes.


Llegiu-ne més

   

El Govern condemna enèrgicament la mort d'una dona a Girona víctima de la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Wednesday, 19 October 2011 09:44

There are no translations available.

 
El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament aquest assassinat per violència masclista
 
La línia 900 900 120 de l’Institut Català de les Dones atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones en diversos idiomes, de forma gratuïta, confidencial, tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia. Els serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) també ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.

   

Gairebé 60 per cent de peruanes pateix violència física

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. - CIMAC Thursday, 13 October 2011 18:10

There are no translations available.

CIMAC) .- La violència física és el principal problema que pateixen les peruanes, seguit de la violència psicològica i els embarassos no desitjats, segons l'estudi "Anàlisi Crítica: sexualitat, reproducció i desigualtats de gènere" , patrocinat pel Centro de Promoción y  Defensa de los Derechos Sexuales y  Reproductivos (Promsex), i el Movimiento Manuela Ramos.

El 56 per cent de les i els enquestats va assenyalar que el principal problema de les dones a Perú és la violència física, 32 per cent la psicològica i 31 per cent els embarassos no desitjats.

El sondeig es va realitzar entre dones i homes majors de 18 anys residents a les ciutats de Lima, Ayacucho, Pucallpa i Piura. Es van realitzar mil 407 enquestes per ciutat entre el 18 de març i 1 d'abril d'enguany.

   

Presentat al Parlament el nou pla per a les víctimes de violència domèstica

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 13 October 2011 16:36

There are no translations available.

L'experìència pilot es fa a l'Hospitalet de Llobregat i s'espera  que sigui operatiu arreu del país el 2013

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha presentat avui 13 d'octubre, el nou pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista. En paraules del Conseller " es tracta d'una nova estratègia per lluitar contra aquest fenomen centrant l'atenció en la prevenció per aconseguir una millor protecció de les víctimes i ampliant els col·lectius afectats". "

El nou pla, a banda de les dones, s'estén als menors i a la gent gran, i, estableix un nou protocol: a partir d'una denúncia, es recull més informació del cas, de l'entorn de la víctima, com ara indicadors de risc, per poder establir més bé el nivell de protecció que requereix i el seu seguiment, aconseguir un sistema integral d'atenció a les víctimes amb coordinació amb els altres departaments i crear una unitat concreta de suport a l'atenció de les víctimes. 

De moment, a l'espera de les reaccions del col·lectius de dones, el pla  ja ha rebut crítiques del PP i el PSC per ser poc concret.

   

20 anys de l'assassinat de la transsexual Sònia

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by A.B/Redacció La Independent Wednesday, 05 October 2011 19:41

There are no translations available.

El pròxim 6 d'octubre farà 20 anys que Sònia Rescalvo Zafra, coneguda al món transsexual per "Sònia", va ser brutalment assassinada per sis adolescents d'ideologia neonazi mentre dormia a la glorieta dels música del Parc de la Ciutadella. El FAGC(Front d'Alliberament Gai de Catalunya) ha convocat una concentració a dos quarts de set a la glorieta del Parc de la Ciutadella per reclamar justícia i una placa de record.

Cartel_Sonia

Durant els mesos de juny i juliol de 1994, es va celebrar el judici en l'Audiència Provincial de Barcelona, forçat pel treball del FAGC i el CTC (El Col·lectiu de Transsexuals de Catalunya). Els sis skins, ja majors d'edat, es van comportar amb absolut menyspreu i arrogància durant les sessions del judici.Un d'ells davant la pregunta del jutge: "Quant temps va estar colpegant a Sònia?-" va contestar -"No portava un cronòmetre...d'acord". En les portes de l'audiència 41 organitzacions socials (la majoria dels membres del GLT, però també entitats antiracistes) de Catalunya, Euskadi i la resta de l'Estat espanyol es van manifestar en forma de protesta pels fets i en record de Sònia.L'Audiència va dictar els acusats de culpables amb 310 anys de presó, per primera vegada el moviment aconseguia posar en primer plànol la intolerància i la necessitat de frenar-la. De la mateixa manera que el FAGC proposava la col·locació d'una placa de record en la Glorieta, placa que la posaria l'Ajuntament de Barcelona a instàncies del Parlament de Catalunya. Anys després, el Tribunal Suprem va rebaixar la qualificació d'assassinat a homicidi.


   

València: supressió del Centre Reina Sofía pel govern Valencià.

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Wednesday, 05 October 2011 13:26

There are no translations available.

La Intersindical Valenciana lamenta que: "Després de 14 anys de treball –els dos últims amb la meitat del pressupost i des d'aquest estiu sense cap assignació econòmica– destinats a la investigació i l'estudi de la violència, en especial l'exercida envers les dones, menors, gent major i grups amb risc d'exclusió social, el centre tanqui les portes"."

Des de la Conselleria de Benestar Social s'ha comunicat que la causa del tancament és la dificultat econòmica que fan inviable la seva continuïtat. També es justifica la falta d'assignació pressupostària al centre perquè no hi havia cap activitat des de l'any 2010. No obstant això, la pàgina web del centre encara està operativa i actualitzada l'estadística de feminicidis a data 2 d'octubre.

Aquesta supressió –segons la conselleria– entra dins del pla de reestructuració del sector públic encetat per l'anterior conseller d'Economia per racionalitzar els recursos, per la qual cosa el Reina Sofía es fusiona amb la i la Fundación Tolerancia Cero, ambdues de la Generalitat. La direcció del Centre Reina Sofía, en canvi, s'hi va mantindre alié. Al mateix temps el govern valencià al·lega que hi ha duplicitat d'objectius amb la Direcció General de la Família i Dona, encarregades de coordinar l'assistència i la prevenció de les víctimes de delicte, incloent-hi el maltractament a les dones. Intersindical considera que aquest tema és prou important per a disposar d'unitats específiques i creu lamentable que: ·.. per raó de l'austeritat, el govern valencià suprimisca el Reina Sofía com a mesura per a reduir la despesa i tanmateix acabem d'assabentar-nos que la Generalitat ha abonat sense gens de retard els 35 milions d'euros al patró de la Fórmula 1, Berni Ecclestone, una quantitat considerable que contrasta amb el 0,02% del pressupost que el govern valencià destina a l'atenció de la violència de gènere"."

   

Euroordre per perseguir als maltractadors a Europa

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by T.C. Redacció La Independent Thursday, 29 September 2011 17:11

There are no translations available.

euroorden

A principis de l’any que ve, el 2012, s’haurà acabat la impunitat pels maltractadors, a la Unió Europea (UE). Almenys la impunitat pels agressors que intenten perseguir a les seves víctimes d’un estat a l’altre de la UE. El Consell de Ministres de la UE ha donat el vist i plau a l’Euroordre que significa la persecució dels agressors, especialment de violència de gènere, en qualsevol punt de la geografía de la UE.

L’Euroordre permetrà a aquelles persones que han estat víctimes d’una agressió poder viatjar pels 27 Estats membres de la UE amb una protecció similar a la que se’ls dona en el seu país de procedencia. Només haurà de comunicar a les autoritats del seu país el desplaçament .

Read more: Euroordre per perseguir als maltractadors a Europa

   

Tres dones assassinades per violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció AMECO / Redacció La Independent Thursday, 22 September 2011 10:03

There are no translations available.

Més de 500 agressors estan complint condemna i 724 dones tenen protecció electrònica

lazo morado Tres dones van morir aquest cap de setmana, víctimes de la violència de gènere. "Un cop profund al cor del sistema", víctimes mortals, "amb rostres i cognoms, que ja no hi són per culpa de la barbàrie masclista", tal com apuntava Laura Seara, secretària d'Igualtat, en l'obertura d'unes jornades sobre violència masclista que organitza el Enclave Feminista amb la col.laboració de la Regidoria d'Igualtat d'Ourense.

 

Llegiu-ne més

   

A Xirivella, País Valencià: Concentració pel nou cas de violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Friday, 16 September 2011 10:45

There are no translations available.

Davant aquest nou cas de violència masclista a Xirivella, hi ha convocada una concentració per a aquesta vesprada en l'esmentada localitat:

http://www.levante-emv.com/sucesos/2011/09/16/hombre-matar-mujer-navajazos-xirivella-delante-hijo/840027.html

La Coordinadora de Dones per la Igualtat, CONVOCA una Concentració  a  Xirivella per a condemnar l'intent d'assasinat d'una veïna d'esta localitat,  a mans de la seua parella, per voler exercir el dret de separar-se.

Ésta és una més de les execucions que el sistema patriarcal realitza per a recordar a totes les dones que, encara que les lleis ho diguen, no són lliures de decidir sobre la seua vida.

Huí divendres 16 de setembre, a les 20 h. en la rotonda del Centre de Salut de Xirivella, Cantonada d'Avda. de  Camí Nou i Verge dels Desemparats.

   

Bones Pràctiques a l'Argentina contra la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 15 September 2011 09:46

There are no translations available.

L'Observatori Nacional de Violència contra les Dones del Consell Nacional de les Dones, va seleccionar vint "Bones Pràctiques" o iniciatives, tant governamentals com de la societat civil, amb nivells variats d'inserció territorial i experiències diverses.

A través de la revelació de "Bones Pràctiques" es podrà generar un banc de dades que funcioni com un instrument de consulta i suport, atès que el seu propòsit és oferir als actors interessats una font de recursos, idees i estratègies noves, sota diferents modalitats de planificació, intervenció, i articulació interinstitucional.

Així, el disseny i implementació de polítiques, programes i iniciatives a nivell nacional i local a l’Argentina busquen posar fi a la desigualtat entre homes i dones, i en especial a la violència que pateixen aquestes últimes. Tal recorregut mereix ser visibilitzat com una forma d'enfortir el seu desenvolupament.

Entre els diferents objectius de l'Observatori, es troba el de promoure instàncies d'intercanvi interinstitucional sobre pràctiques existents, tant amb institucions estatals com de la societat civil. En aquest marc, la convocatòria es va orientar a donar més visibilitat a aquelles experiències-de prevenció, intervenció i /o registre-que des de la promoció dels drets humans contribueixen a garantir una vida sense violència per les dones.

   

Campanya estatal contra la violència de gènere: “No te saltes las señales. Elige vivir”

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by AMECO / L.I. Wednesday, 14 September 2011 21:15

There are no translations available.

Aquest dimarts 13 a Madrid, la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha presentat la Campanya contra la violència de gènere: "No te saltes las señales. Elige vivir ", que té com a objectiu que tant les víctimes com els seus entorns sàpiguen detectar les diferents manifestacions de la violència i puguin actuar. A l'acte també hi han assistit d'Estat d'Igualtat, Laura Seara, i el delegat del Govern per a la Violència de Gènere, Miguel Lorente.

  La clau de la campanya és la prevenció a través de la sensibilització de tota la societat, per eradicar la violència contra les dones, informar les víctimes dels seus drets i de les eines previstes per a la seva protecció.

La campanya s'emetrà fins al 15 desembre, a través de televisió, ràdio, premsa publicitat exterior i Internet, mitjançant  tres espots i falques de ràdio, que mostraran algunes de les diverses realitats que viuen les dones víctimes de la violència de gènere, com són: l'aïllament, l'amenaça i l'autoestima.

   

ARGENTINA: CONVENCIÓ BELEM DO PARA OBTÉ RANG CONSTITUCIONAL

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Saturday, 10 September 2011 16:44

There are no translations available.

Buenos Aires, Dijous 8 set 2011

 

La "Convenció De Belém do Pará" adquireix rang contitucional

La Cambra de Diputats de la Nació va atorgar ahir jerarquia constitucional a la "Convenció Interamericana per Prevenir, Sancionar i Eradicar la Violència contra la Dona", signada Per 32 Nacions llatinoamericanes el 6 de setembre de 1994 a la Ciutat de Belem do Pará, Brasil, i ratificada a Argentina a través de la Llei N º 24.632.

Amb la incorporació d'aquesta Convenció al rang constitucional, Argentina reforça el reconeixement a nivell nacional de la problemàtica de la violència contra la dona i aprofundeix la coordinació d'accions per eliminar les situacions de violència que afecten a totes les dones.

   

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Antoni condemna la mort d’una dona al barri a mans de la seva parella

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. /Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni Tuesday, 05 July 2011 20:07

There are no translations available.

Davant la cinquena dona morta enguany a Catalunya i trenta dues a l'estat espanyol per violència masclista

 

L’Associació manifesta el seu rebuig davant qualsevol expressió de violència de gènere i referma el seu compromís de treballar de forma coordinada contra aquesta greu problemàtica, tant pel que fa a la tasca de sensibilització i prevenció, com a la d’atenció i intervenció en favor de les dones que pateixen aquesta violència.

L’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Antoni convoca, aquest dimarts, 5 de juliol a les 17 hores, una concentració silenciosa de 5 minuts al c/ Comte Borrell, 44-46 davant la biblioteca, i també dimecres, 6, als Jardinets de l’Alguer a les 19.30 hores, en senyal de dol i per fer palès el nostre refús no només a aquest darrer cas de violència de gènere sinó a totes les agressions que venen patint les dones."

 


   

Girona uneix esforços per millorar la inserció laboral de dones en recuperació de violència de gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Info Dip/Oficina Tècnica Igualtat/L.I. Tuesday, 21 June 2011 17:32

There are no translations available.

FLAIX

L’Ajuntament de Girona, PIMEC Girona, l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) i la Diputació de Girona es  coordinaran per atendre les dones víctimes de la violència domèstica que estiguin en recuperació, i per la qual cosa necessitin trobar feina remunerada. Els respectius serveis d’intermediació atendran aquestes dones, que procedeixen dels serveis especialitzats –Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i altres– per tal d’orientar-les i ajudar-les a trobar feina, sense haver d’acreditar-se personalment com a víctima, però de manera que l’empresa pugui accedir als ajuts fiscals que dóna el govern per incentivar la contractació d’aquestes dones en recuperació. PIMEC i AGE faran d’intermediaris en les ofertes de treball a través del portal de feina www.pimec.jobs i informaran les empreses sobre els incentius per a la contractació del col·lectiu.

   

En les sabates de l'assassí

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Ander Izaguirre. Donostia. Il·lustració de Nerea Armendáriz Thursday, 16 June 2011 15:09

There are no translations available.

Publicat a Periodismo con botas

A principis dels anys vuitanta, els diaris espanyols relataven com "els activistes" havien assassinat "amb dos precisos trets" a una persona, i remataven la crònica explicant que "en alguns cercles del poble" a la víctima se la tenia per xivata. Quan una bomba va matar un obrer de la central nuclear de Lemoiz, uns dies després El País va recollir la reivindicació d'Eta i les seves detallades explicacions, i va titular així: "La mort del treballador es va deure a motius imprevisibles".

Ilustracin_de_Nerea_Armendriz__mini 

 

Read more: En les sabates de l'assassí

   

LLançament internacional a Barcelona de LEXOP, un projecte europeu per a les dones víctimes de violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció La Independent Wednesday, 08 June 2011 09:57

There are no translations available.

La formació dels operadors legals com a eina per combatre la violència de gènere

 

 lexop_logo

 

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya a través de la Unitat de Suport a l’Atenció de les Víctimes, coordinada per Alba Alfajeme, amb el suport  de l'Àrea de Relacions Internacionals del Gabinet  de la Direcció General d'Administració de Seguretat a la que està adscrita Mercè Soro,  organitza una conferència de llançament internacional de LEXOP, el  Projecte Europeu "Lex-Operadors: tots junts per a les dones víctimes de violència en la parella".

Read more: LLançament internacional a Barcelona de LEXOP, un projecte europeu per a les dones víctimes de violència masclista

   

L’informe del CAC assenyala una millora en el tractament de la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Anaïs Barnolas Soteras Thursday, 02 June 2011 11:31

There are no translations available.

Els agressors continuen sent els protagonistes de moltes notícies, segons l’ADPC


CAC

 

Els informatius cada cop informen millor sobre el tractament de les informacions sobre violència masclista i, per tant, cada cop els i les periodistes  segueixen més les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació publicades el novembre del 2009 pel Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). Aquesta conclusió és la que es desprèn de l’informe sobre El tractament de les informacions sobre violència en l’àmbit familiar i sobre violència masclista en els teleinformatius, que es va presentar aquest dimarts a la seu del CAC.

Llegiu-ne més

   

Darrera l'enrenou mediàtic

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Anne Leclerc / Traducció Dones d'Enllaç Wednesday, 25 May 2011 20:35

There are no translations available.

Pel seu interés reproduïm aquest article, que ens ha fet arribar la Vocalia de Dones de l'Associació de Veins i Veines de l'Esquerra de l'Eixample, publicat originariament a Hebdo Tout est à nous!

Darrera l’enrenou mediàtic…


DSK

Des del matí de diumenge, la inculpació de Dominique Strauss-Kahn suscita un gran enrenou mediàtic en què, dissortadament, la víctima sembla oblidada. Per descomptat, hem de defensar sempre la presumpció d’innocència. Però ens agradaria que aquest principi s’apliqués de la mateixa manera a totes aquelles i tots aquells que són detinguts i condemnats abans d’haver estat jutjats, perquè no es tracta de persones riques ni famoses. Des d’aquest punt de vista, la compassió que s’estén al voltant de DSK resulta més que desproporcionada.

Read more: Darrera l'enrenou mediàtic

   

El masclisme ataca als mitjans

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Teresa García Espejo, periodista. Coordinadora de la Red Internacional de Mujeres Periodistas y Comu Tuesday, 24 May 2011 10:36

There are no translations available.

No sé si Dominique Strauss-Kahn és culpable del delicte que se l'acusa, de l'intent de violació d'una cambrera en un hotel de Nova York, i serà la justícia qui dictamini sobre això. Mentrestant, hem de respectar la presumpció d'innocència. M'indignen, però, alguns articles d'opinió publicats sobre aquesta notícia en dos grans diaris espanyols perquè tots dos acusen la cambrera de mentir, és a dir, sembla ser que ella sí que pot ser jutjada sense haver començat la recerca. Per què? Per ser dona? Per ser cambrera? Per ambdues circumstàncies?

diaris 

Read more: El masclisme ataca als mitjans

   

El sexe com a expressió del poder

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Teresa Mollá Castells. Ontinyent. País Valencià Tuesday, 24 May 2011 10:11

There are no translations available.

Portem uns dies en què el sexe no consentit, i les violacions no deixen de ser notícia en tots els informatius. El cas de Dominique Strauss-Kahn, exdirector del Fons Monetari Internacional, ha posat en escac a la política internacional i a les seues enormes i invisibles xarxes de poder. Les agressions de les que se l’acusa són greus i no aconsegueixo entendre com algú el pot justificar ja que és una de les evidències del que poden pensar aquells que es creuen els amos del món: que poden posseir tot, inclosos els cossos de les dones que vulguin encara que elles no estiguin d’acord.

aDominique-Strauss-Kahn_ok

 

Read more: El sexe com a expressió del poder

   

Conveni del Govern d'Argentina per Prevenir i Eradicar la Violència contra les Dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció La Independent Thursday, 12 May 2011 12:32

There are no translations available.

www.cnm.gov.ar Buenos Aires,  11 maig 2011   

La ministra de Desenvolupament Social de la Nació, Dra Alicia Kirchner, va signar el 10 de maig amb el secretari de Drets Humans, Dr Eduardo Luis Duhalde, un conveni de cooperació mútua en el marc del Pla Nacional d'Acció per a la Prevenció, Assistència i Eradicació de la Violència contra les Dones.

Davant la detecció i la denúncia de casos de Violència contra les Dones, la Secretaria de Drets Humans es compromet a presentar-se com querellant en totes les causes on es verifiqui la mort dolosa d'una dona i resulti imputat un ascendent, descendent o cònjuge, en totes les causes on es verifiqui la mort dolosa amb motiu d'odi de gènere, i en totes les causes on es verifiqui risc fefaent de vida d'una dona amb motiu de la violència de gènere.

Read more: Conveni del Govern d'Argentina per Prevenir i Eradicar la Violència contra les Dones

   

Bachelet celebra el tractat europeu contra violència domèstica

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by L.I. Thursday, 12 May 2011 11:36

There are no translations available.

Washington .- La directora executiva de l'Entitat de les Nacions Unides per a la Igualtat de Gènere i l' Apoderament de les dones, (ONU Dones), Michelle Bachelet, ha celebrat la creació d'un instrument per prevenir i castigar la violència domèstica a Europa, va informar l'organisme internacional. Durant la seva assistència a la signatura del "Conveni europeu per a la lluita contra la violència domèstica i vers la dona i la seva prevenció", a Istanbul, Turquia, Bachelet va instar els països signants a avançar en la ràpida ratificació del tractat.

   

Com es rearma el masclisme

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Áurea Sánchez - Galícia Monday, 18 April 2011 13:19

There are no translations available.

Els informes pericials forenses sobre els menors són una arma per als maltractadors contra les seves dones

 

abalanzaok.jpg

"El progenitor custodi ha d'informar puntualment dels assumptes de rellevància que afectin el menor com ara malalties, tractaments mèdics i incidències escolars o d'altre tipus, facilitar en tot moment la comunicació entre el pare i el fill i col.laborar activament en el compliment del règim de visites acordat a favor del progenitor no custodi per redundar el benefici dels menors el manteniment dels vincles afectius amb ambdós progenitors. L'incompliment d'aquesta obligació per part de la mare podria comportar, seguint les recomanacions de l'informe pericial psicològic forense, el canvi en el règim de guàrdia i custòdia ".

Read more: Com es rearma el masclisme

   

Els mitjans de comunicació no han de fer apologia de la violència

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Dones Juristes Thursday, 14 April 2011 19:20

There are no translations available.

Des de Dones Juristes, associació catalana, fundada l'any 1989, hem llegit l'article publicat al Diari El Mundo, signat per Salvador Sostres en el qual començava dient: "Hi havia un noi normal ..." de 21 anys que havia matat la seva nòvia de 19 embarassada en intentar la jove trencar la relació i ...assabentar-se ell que el fill no era seu, justificant el pobre noi "víctima d'atroç violència". També hem seguit amb atenció la polèmica que aquest article ha desencadenat.

La majoria de les sòcies de la nostra organització som advocades en exercici, feministes i portem anys lluitant contra la violència de gènere.

Read more: Els mitjans de comunicació no han de fer apologia de la violència

   

Publiquen a l'Argentina una Guia Nacional de Recursos i Serveis d'atenció en violència

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Tona Gusi Wednesday, 13 April 2011 13:16

There are no translations available.

 La Independent va assitir el 17 de març a Buenos Aires a l'acte de presentació d'aquesta guia al Salón Auditorio del Banco de la Nación (Argentina), en el marc de les activitats realitzades pel Dia Internacional de les Dones. Va ser un acte protocolari i alhora molt viu gràcies a l'assitència de les representants de la majoria d'Associacions de Dones del país.  Ara, ja un cop editada, ens la fan arribar des de la Dirección Nacional de Comunicación, Información y Difusión del Consejo Nacional de las Mujeres de Argentina.

  

 

Read more: Publiquen a l'Argentina una Guia Nacional de Recursos i Serveis d'atenció en violència

   

Alba García: “En un govern de dretes les polítiques de gènere són les primeres en caure”

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Meritxell Verdaguer Thursday, 24 March 2011 13:06

There are no translations available.

Exdirectora del Programa de Seguretat Contra la violència masclista del Departament d'Interior.

Dijous passat es votava al Parlament de Catalunya la proposta impulsada per Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) de retorn al Programa Contra la Violència Masclista del Departament d'Interior, cancel·lat per l'actual Conseller d'Interior, Felip Puig. El resultat de les votacions de dijous va ser desfavorable a la proposta d'ICV-EUiA i Felip Puig va declarar que “abans d'un mes” se sabria el nou pla contra la violència masclista. Alba García va estar al capdavant del programa des de la seva creació al 2007.alba_garcia

Read more: Alba García: “En un govern de dretes les polítiques de gènere són les primeres en caure”

   

Rebutjat al Parlament el retorn al programa de seguretat contra la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Meritxell Verdaguer Friday, 18 March 2011 10:03

There are no translations available.

Felip Puig afirma que la nova proposta arribarà abans d'un mes

Contra pronòstic, la sessió de la comissió del Departament d'Interior d'aquest matí al Parlament de Catalunya ha rebutjat la proposta presentada per ICV-EUiA de retorn al programa de seguretat contra la violència masclista iniciat per l'anterior govern i cancel·lat per l'actual govern de CIU.

El conseller d'interior, Felip Puig, ha dit que abans d'un mes presentarien la nova política de seguretat contra la violència masclista i amb aquestes paraules ha fet canviar la posició del PP que havia anunciat el vot a favor de la proposta i que finalment s'ha abstingut, i amb això ha fet variar el resultat esperat.

Han votat a favor de la proposta ICV-EUiA, ERC i PSC. La diputada d'ERC, Carme Capdevila, ha dit que la supressió del programa indica que la violència masclista deixa de ser una prioritat pel Govern i ha recordat la Llei obliga a les autoritats públiques l'abordatge d'aquest fenomen. El diputat del PSC, Joaquim Llena, també ha destacat que l'eliminació del programa indica que "s'està abaixant la guàrdia".

Read more: Rebutjat al Parlament el retorn al programa de seguretat contra la violència masclista

   

Violència domèstica, violència de gènere, violència masclista. Què volem dir en cada cas?

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Dolors Comas d’Argemir, consellera del CAC Tuesday, 22 February 2011 12:10

There are no translations available.

 

dNoMesViolenciaGenereBag

 

Les actuacions que s’estan duent a terme a Espanya per eradicar la violència exercida sobre les dones són molt importants i contrasten amb la invisibilitat total qu e existia respecte  a aque st problema anys enrere. El procés d’implantació de les polítiques públiques ha estat el resultat de la interacció entre l’activitat política, els debats socials i els mitjans de comunicació. El moviment feminista ha estat impulsor i agent actiu, tant com a moviment social com en la seva vessant institucional. La producció acadèmica, per la seva part, ha subministrat els conceptes i el marc teòric que han articulat les polítiques públiques.

Read more: Violència domèstica, violència de gènere, violència masclista. Què volem dir en cada cas?

   

Una més ...

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Teresa Mollá , Ontinyent, País Valencià Thursday, 17 February 2011 12:34

There are no translations available.

Només amb 37 anys li han arrabassat la vida. Només per ser dona l’han assassinada. Un dolor sord recorre la meva ànima i el meu cor.

manivioldones

Però el súmmum ha estat escoltar la quantitat de bestieses que s’han dit. "Hi havia interposat denúncia", "El perfil de risc era baix i per això li van denegar el dispositiu de teleassistència", "Alguna cosa ha fallat per part de l’administració ja que era la primera víctima que havia denunciat el seu agressor", "Al agressor ja l’havien condemnat per agressions anteriors, però com que no tenia antecedents, li van substituir la pena de presó per la realització d’uns cursos d’igualtat ", ...

Read more: Una més ...

   

Tipificació de la violència mediàtica com a violència contra les dones

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Teresa Carreras Thursday, 10 February 2011 20:41

There are no translations available.

alba-luz-ramos

 

 

 

 

 

 

La presidenta de la Cort Suprema de Justícia (CSJ) de Nicaragua, Alba Luz Ramos, va defensar el 8 de febrer el projecte de llei contra la violència cap a la dona que, entre altres coses, sanciona amb multes als mitjans de comunicació que satiritzin a les dones.

La iniciativa de "Llei Integral Contra la Violència Cap a la Dona", presentada el divendres 4 de febrer al president de l'Assemblea Nacional per un grup de destacades dones representants de diverses institucions de l'Estat, "no atempta de cap manera contra la llibertat de premsa", va assegurar la doctora Ramos.

Read more: Tipificació de la violència mediàtica com a violència contra les dones

   

Crisi i drets de les dones enfront la violència masclista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Beatriu Masià i Rakel Escurriol, de l'associació Tamaia Wednesday, 02 February 2011 15:12

There are no translations available.

 


Logo_Tamaia-1

 

Els col·lectius que treballem amb l’atenció a les dones, en diferents àmbits i nivells d’intervenció constatem com l’actual situació de crisi està afectant les dones directament, en tant que ciutadanes (feminització de la pobresa, precarietat laboral, doble jornada...), però també aquelles iniciatives, programes, plans d’intervenció i plans d’igualtat que s’han desenvolupat per pal·liar aquest greuge social. Concretament, volem parlar dels avenços que s’han fet en l’àmbit de la violència masclista i que tenim el risc de perdre.

Read more: Crisi i drets de les dones enfront la violència masclista

   

El Consell valencià aprova el Pla de Mesures per combatre la violència de gènere fins l’any 2013

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Male violence

Written by Redacció AMECOpress/ Traducció de La Independent Tuesday, 18 January 2011 12:35

There are no translations available.

El pla contempla la introducció de matèries a l’ESO i a Primària sobre prevenció i gualtat 

 Amb un pressupost de gairebé 65 milions d’euros compromesos per vuit conselleries, el ple del Consell ha aprovat aquesta setmana passada el pla de mesures del Govern valencià per combatre la violència que s’exerceix contra les dones 2010-2013.

El contingut del pla s’estructura en cinc àrees: sensibilització i prevenció; atenció i protecció; coordinació; formació i inserció sociolaboral, i formació i investigació, les quals seran concretades en 51 accions.

 

Segons van informar des del Consell, el Pla que va ser aprovat pel Fòrum de la Comunitat contra la Violència de Gènere, un òrgan de caràcter consultiu que dóna entrada a la participació de diverses entitats, que posa èmfasi a garantir l’atenció integral a les dones maltractades des d’un enfocament multidisciplinar.

Read more: El Consell valencià aprova el Pla de Mesures per combatre la violència de gènere fins l’any 2013

   

Page 10 of 11