Divendres 23 febrer 2024

Divendres 23 febrer 2024

Compartir

Dones russes reclamen davant el Kremlin que els seus esposos tornin del front

Escrit per Redacció SemMéxico

La ira creix des de fa mesos entre els familiars dels reservistes mobilitzats per ordre de Vladimir Putin el setembre de 2022

Les esposes dels russos mobilitzats per lluitar a Ucraïna van dipositar flors de forma simbòlica dissabte sobre la flama del soldat desconegut, sota els murs del Kremlin, en senyal de protesta, per exigir el retorn dels seus marits del front.

La ira creix des de fa mesos entre els familiars dels reservistes mobilitzats per ordre de Vladimir Putin el setembre del 2022, un assumpte delicat per a les autoritats, que es mostra com una rebel·lió incipient, però que fins ara no ha estat reprimit.

Dissabte, malgrat el fred, unes quinze dones van dipositar flors vermelles com a símbol important del cor de Moscou.

«Volem cridar l’atenció de les autoritats i de l’opinió pública sobre la nostra crida. Ho fem a diversos mitjans. Vam fer una crida per escrit als diputats, responsables i administracions, però no vam ser escoltades», va explicar a l’AFP María, de 47 anys, exdirectora de vendes.

El seu marit va ser mobilitzat el novembre del 2022, fa més d’un any. «No és just. Són civils, no soldats», insisteix abans d’afegir-hi: «Els nostres homes no hi poden estar tant de temps».

María Semionova, assessora jurídica, demana a les autoritats «negociar la pau» a Ucraïna, després de dos anys de conflicte.

La policia no va considerar oportú interferir en l’acció de dissabte d’aquestes dones, encara que qualsevol inici de protesta sol ser durament reprimit a Rússia, senyal que el tema és delicat per al Kremlin.

Paulina, mare d’un nen d’un any, destaca que la seva manifestació és «l’única acció pacífica que encara no ha estat prohibida per la llei».

«Tinc la impressió que els estem molestant. Però ningú no callarà. Sortirem cada dia, cada dissabte, dipositarem flors» per cridar l’atenció sobre la seva situació, continua.

«Arribarà un moment en què serà impossible ignorar-nos», diu una dona que vol «tornar a veure el seu marit, el pare del fill».

L’activisme d’aquestes dones ha estat ignorat pels mitjans estatals russos, mentre que el Kremlin vol mostrar una imatge d’unitat al voltant de Putin abans de la seva inevitable reelecció a les eleccions presidencials del març del 2024.

Segons Vladimir Putin, 244.000 soldats combaten actualment a Ucraïna, d’un total de 617.000 efectius.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dona lesbiana i envelliment a Cuba: violències ocultes

    La relació entre homosexualitat i vellesa articula diversos elements: d’una banda, la pervivència...

Yasmina Solanes denuncia en un documental de “Farmamundi” els esforços de Novartis per imposar patents a l’Índia

  Yasmina Solanes Molta gent no accediria a alguns medicaments sense els genèrics que es...

Prou Violencia Contra les Dones. Ni a Vilanova ni enlloc

  OPINIÓ L’assassinat de dues dones víctimes de la violència masclista a Vilanova, ens ha...