Violència masclista

Estat espanyol: Primera sentència judicial que protegeix a menors de víctimes de violència de gènere / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado. Redacció La Independent dimecres, 12 de febrer de 2014 07:33

No existeix en la Llei de Seguretat Social espanyola una norma que protegeixi les filles i fills de les víctimes de violència de gènere, en un dictamen sense precedents, en primera instància un jutge ha sentenciat l'orfandat absoluta a una menor de Vícar (Almeria) que va quedar òrfena després de la mort de la seva mare el 2011, víctima de violència de gènere, i el seu pare autor del delicte compleix una condemna de 20 anys pel crim i li han retirat la pàtria potestat.

Llegiu-ne més: Estat espanyol: Primera sentència judicial que protegeix a menors de víctimes de violència de gènere / La Independent / Notícies gènere

   

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Amposta víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dijous, 30 de gener de 2014 21:25

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona a Amposta, presumptament a mans de la seva parella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
   

Catalunya: aprovat el Programa d'intervenció integral contra la violència masclista / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 29 de gener de 2014 16:03

unnamed

 

El Pla estableix les línies estratègiques i les actuacions per avançar en l'eradicació de la violència masclista fins al 2015,  tal i com estableix la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Des del govern s'assegura que el procés d'elaboració del Programa d'intervenció integral contra la violència masclista ha estat molt participatiu amb la implicació de tots els departaments relacionats amb l'abordatge de la violència masclista i de diverses institucions implicades en aquesta temàtica.

Tres són els eixos de desenvolupament del Pla: Sensibilització i prevenció; Detecció, atenció i recuperació; i Estructures de coordinació.

Llegiu-ne més: Catalunya: aprovat el Programa d'intervenció integral contra la violència masclista / La Independent / Notícies gènere

   

Estat espanyol: 7 dones víctimes mortals de la violència masclista aquest 2014 / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Macu Gimeno Mengual. Coordinadora de l'Àrea de la Dona d'Intersindical Valenciana dijous, 16 de gener de 2014 20:18

Logo feminisme 2

 

 

El terrorisme masclista s'ha cobrat 7 vides en el que portem d'any. En els últims dies la realitat ha superat a qualsevol pel·lícula de terror. Tot just acabem de rebutjar un assassinat, quan ens n'assabentem d'un altre. En un dia, tres. Entre ahir i hui, dues més.

Llegiu-ne més: Estat espanyol: 7 dones víctimes mortals de la violència masclista aquest 2014 / La Independent / Notícies gènere

   

Formació sobre violència masclista / La Independent / Noticies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redaccio La Independent dijous, 12 de desembre de 2013 18:41

L'Institut Català de les Dones ofereix formació sobre violència masclista a les entitats de dones de Girona amb la col·laboració dels Serveis d'Informació i Atenció a les dones (SIAD). S'han iniciat aqquest 12 de desembre a Salt una sèrie de sessions de formació sobre violència masclista dirigides a membres de les entitats de dones de les comarques de Girona.

L'objectiu és que les dones que formen part del teixit associatiu que treballa per la igualtat d'oportunitats puguin tenir més eines per acompanyar altres dones que es troben travessant situacions de violència masclista i s'adrecen a les entitats de dones per trobar-hi suport i informació.

Llegiu-ne més: Formació sobre violència masclista / La Independent / Noticies Gènere

   

Atacs amb àcids a Bangladesh

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Carolina Silva. Ajuda en Acció. Foto Nicola Bailey / ActionAid dijous, 12 de desembre de 2013 18:11

 

Els atacs amb àcid són una de les formes de violència de gènere més cruels i difícils de superar. A més de la petjada psicològica, les seqüeles físiques són irreversibles i condicionen tota la vida a les seves víctimes. A BanglaDesh, Ajuda en Acció treballa perquè puguin refer les seves vides amb dignitat i tinguin suport psicològic permanent, mentre conscienciem a la societat per intentar evitar futurs casos.

Llegiu-ne més: Atacs amb àcids a Bangladesh

   

Onu: Dones llatines pateixen "gravíssim" problema de violència / La Independent / Notícies gènereo

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Amada Santos. La Independent dimecres, 11 de desembre de 2013 11:56

 

Matanzasw mujeres 

Divendres dia 6 novembre, es va presentar a Panama un informe de Nacions Unides, on  es denuncia que el 53 % de dones d'Amèrica Llatina han denunciat violència física o sexual per part de les seves parelles. L'informe qualifica aquests fet de "gravíssim".

Llegiu-ne més: Onu: Dones llatines pateixen "gravíssim" problema de violència / La Independent / Notícies gènereo

   

La Violència de gènere una epidèmia de salut global Mites i realitats

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado / Pilar Remírez. La Independent. Mèrida, Yucatàn, Mèxic dijous, 31 d'octubre de 2013 17:16


logo V E I RIPVG

 

Apartats de la conferència sobre Violència de Gènere a  la V Trobada de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, a Mèrida, Yucatán, Mèxic

L'ús de l'expressió " Violència de gènere " és tan recent com el mateix reconeixement de la realitat del maltractament a les dones, per definició la violència de gènere neix de la desigualtat i de les relacions de poder dels homes sobre les dones i s'exerceix per aquells que són o han estat els seus cònjuges, estiguin o hagin estat vinculats a elles per relacions afectives inclús sense convivència.

Llegiu-ne més: La Violència de gènere una epidèmia de salut global Mites i realitats

   

La igualtat de gènere redueix la violència contra les dones*

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Paco Abril, president d’Homes Igualitaris-Ahige Catalunya dijous, 24 d'octubre de 2013 16:34

pacoabril

 

OPINIÓ

La violència d'homes contra dones és un problema internacional de salut pública i de drets humans. Un 35% de les dones del món sencer han estat víctimes de violència física i/o sexual, per part de la seva parella o d'altres homes que no són la seva parella. Freqüentment, la violència dels homes contra les dones comença en la infància i representa part de la socialització masculina.

Llegiu-ne més: La igualtat de gènere redueix la violència contra les dones*

   

Catalunya acull quatre rodes d'homes contra la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Vicent Canet, periodista dijous, 24 d'octubre de 2013 15:44

"Les violències masclistes no s'acabaran fins que els homes no s'impliquin en la igualtat de gènere", afirma Bernat Escudero membre d'Homes Igualitaris (HI), i aquest és el motiu perquè s'organitzin rodes d'homes contra la violència masclista.

 

Homes rodes

 

Roda d'homes. Barcelona 2012

 

Llegiu-ne més: Catalunya acull quatre rodes d'homes contra la violència masclista

   

El Govern condemna l'homicidi d'una noia a Tàrrega víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimarts, 8 d'octubre de 2013 18:34

A través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD),  el Govern condemna enèrgicament l’homicidi d’una noia a Tàrrega presumptament a mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

Gatell ha destacat que “existeix el miratge de que estem en una societat igualitària, quan això no és cert, i tampoc ho és per als i les joves. I molt lamentablement són fets colpidors com el d’ahir que ens ho venen a mostrar de la manera més brutal”.

La presidenta de l’ICD ha explicat que “els i les més joves aprenen a relacionar-se i inicien relacions de parella seguint models que l’imaginari de la societat escull com a triomfants i que sovint es construeixen sobre estereotips que continuen patrons antics que suposen control, domini i possessió per part dels homes i submissió per part de les noies”.

Llegiu-ne més: El Govern condemna l'homicidi d'una noia a Tàrrega víctima de la violència masclista

   

Moviment en contra de la violència vers les dones a Managua

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Nelson Rodríguez, corresponsal CIMAC a Nicaragua dimecres, 25 de setembre de 2013 22:37


El moviment ampli de dones de Nicaragua va realitzar divendres una protesta nacional en rebuig a la decisió dels diputats i diputades que van dictaminar a favor d'una reforma a l'article 46 de la Llei 779, que permetrà la mediació en els  casos menys greus de violència contra les dones .

El dictamen favorable a favor de la reforma va ser signat per la diputada Martha Marina González, presidenta de la Comisión de la  Mujer, i el diputat Edwin Castro en representació de la Comisión de Justícia del Parlament.  El següent pas serà sotmetre'l a discussió i aprovació aquesta setmana.

Llegiu-ne més: Moviment en contra de la violència vers les dones a Managua

   

No a la impunitat en casos de pederàstia a Santo Domingo*

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Colectiva Mujer y Salud de Santo Domingo dijous, 19 de setembre de 2013 01:48


La Colectiva Mujer y Salud va expressar la seva consternació per la gravetat de les denúncies entorn a l'escàndol de pederàstia al qual li fa costat a l'Església catòlica i fa una crida a les autoritats civils, als mitjans de comunicació i a l'opinió pública perquè no permetin que aquests casos quedin impunes.

 

" Hi ha bones raons per témer que això pugui ocórrer, vistos els precedents d'impunitat en casos similars i el comportament exhibit fins ara per les autoritats civils i eclesiàstiques ", afirma l'organització en una declaració.

Llegiu-ne més: No a la impunitat en casos de pederàstia a Santo Domingo*

   

36 dones assassinades per violència masclista a l’Estat espanyol

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimarts, 10 de setembre de 2013 12:22

Trenta-sis dones assassinades per terrorisme masclista enguany a l‘Estat espanyol. Més de mil dues-centes quaranta-cinc (1.245) en els últims disset anys.

   

Violència de gènere. Traiem els tancs al carrer

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Consuelo Barea dijous, 20 de juny de 2013 12:17

 

Consuelo_Barea

Consuelo Barea. www.consuelobarea.es

OPINIÓ

Prendre com a indicador de la violència de gènere el nombre de dones assassinades anualment indueix a error, tot i ser molt important per la seva gravetat no dóna una imatge real de l'extensió de la pandèmia masclista. Ni tan sols el nombre de denúncies o de sentències condemnatòries clarifica la situació perquè la majoria de dones maltractades no denuncia, i si ho fa amb freqüència es retira de l'acusació.

Llegiu-ne més: Violència de gènere. Traiem els tancs al carrer

   

La trista història de Jenny Sofia Rebollo

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado. La Independent dijous, 13 de juny de 2013 10:03

El 2013, a l'Estat espanyol 27 dones han estat assassinades, en cap dels casos s'havien presentat denúncies per maltractaments

Jenny-Sofia-Rebollo-maestro-shaolin_MDSIMA20130607_0741_41

La vida de Jenny Sofia Rebollo Tuiran, de 40 anys, víctima a Bilbo del confés i fals mestre Shaolin, Juan Carlos Aguilar, sembla haver estat marcada per l'adversitat.

Llegiu-ne més: La trista història de Jenny Sofia Rebollo

   

On són ells?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Tere Mollà. Ontinyent. La Independent dimecres, 29 de maig de 2013 18:53

tere_moll

OPINIÓ

A 25 de maig, en els últims dies i, en menys de quaranta-vuit hores han estat assassinades pel terrorisme masclista quatre dones.


Llegiu-ne més: On són ells?

   

Una dona assassinada i una altra greu per violència masclista a Caldes de Malavella /La Independent/Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimarts, 28 de maig de 2013 19:48

El Govern condemna l'homicidi i l'agressió greu a dues dones a Caldes de Malavella víctimes de la violència masclista

 

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l'homicidi d'una dona a Caldes de Malavella i l'agressió greu a una altra dona, presumptament a mans de la parella d'aquesta última, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

La presidenta de l'ICD ha recordat que "una de les causes que dificulta que es pugui avançar més ràpidament en la lluita contra aquesta xacra és la naturalització social d'aquesta violència i la seva manca d'identificació per part de les pròpies víctimes i el seu entorn més immediat".

Llegiu-ne més: Una dona assassinada i una altra greu per violència masclista a Caldes de Malavella /La Independent/Notícies gènere

   

Protocol de Joventut per a l'abordatge de la violència masclista /La Independent/Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. La Independent dimecres, 22 de maig de 2013 01:58

-Una de cada quatre adolescents catalanes de 13 a 18 anys diuen que la seva parella les ha intentat controlar i aïllar de les seves amistats


-El protocol està a disposició de 740 professionals de joventut que hi ha a Catalunya, estableix el model d'intervenció i de coordinació

 

En el marc de la jornada "Joves i violència masclista", el Departament de Benestar Social i Família va presentar el passat 17 de maig el Protocol de Joventut per a l'abordatge de la violència masclista, l'acte va comptar amb la presència de 110 professionals de joventut, personal sanitari i de l'oci educatiu, la presentació de l' acte va ser a càrrec del director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera, i de la directora de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada.

Llegiu-ne més: Protocol de Joventut per a l'abordatge de la violència masclista /La Independent/Notícies gènere

   

Benestar i Família implica el sector privat en la lluita contra la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per A.C. Redacció La Independent dimecres, 15 de maig de 2013 18:19

Es tracta de la difusió de la Línia d'atenció a les dones en siuació de violencia masclista 900900120 endegada recentment per l'Institut Català de les Dones (ICD)

La consellera de Benestar i Familia, Neus Munté, s'ha reunit amb la Comissió Nacional per a una intervenció coordinada contra la violencia masclista on ha informat de les nombroses adhesions d'empreses privades a la campanya de divulgació de la Línia d'atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120. L'objectiu d'aquesta iniciativa és incrementar el coneixement de la Línia 900900120 entre les dones que puguin necessitar els seus serveis a través de la distribució estratègica de cartells i adhesius en els establiments públics de les empreses col·laboradores.

Llegiu-ne més: Benestar i Família implica el sector privat en la lluita contra la violència masclista

   

Detingudes dues dones que regentaven falsa casa d'acollida a Roda de Barà /La Independent/Noticiés gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. La Independent dimecres, 8 de maig de 2013 05:48

Mossos de l'Àrea Bàsica Policial de Tarragona, van detenir el passat 2 de maig a Roda de Barà a dues dones com a presumptes autores de detenció il·legal, lesions psíquiques, vexacions, tracte degradant i delicte contra la salut pública.

Les detingudes Sílvia ET de 54 anys de nacionalitat nord-americana, directora del centre i Maria Genoveva FP de 47 anys de nacionalitat espanyola i treballadora del mateix, gestionaven un xalet com a casa d'acollida per a dones en risc d'exclusió social sense cap permís, segons va dir la policia autonòmica catalana a través d'un comunicat.

Llegiu-ne més: Detingudes dues dones que regentaven falsa casa d'acollida a Roda de Barà /La Independent/Noticiés gènere

   

La resposta dels sistemes penals a la violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Elena Tarifa. Moncomunicació / La Independent dimecres, 1 de maig de 2013 17:21

 

“Violencia de género y las respuestas de los sistemas penales”, és el darrer llibre que ha publicat Encarna Bodelón, que analitza com diversos sistemes penals han donat o no resposta a la problemàtica de la violència vers les dones. “La intervenció del sistema  penal en la qüestió de la violència masclista contra les dones no és nova, tot i que va començant explicant a molts països aquestes violències continuen rebent un tractament que deixa en la impunitat la majoria de les conductes i que reprodueix el sexisme”.

Llegiu-ne més: La resposta dels sistemes penals a la violència de gènere

   

Alcarràs (Segrià): noves víctimes de violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 30 d'abril de 2013 21:09

A la tarda d'aquest 30 d'abril la Policia Local d'Alcarràs ha donat l'avís que havien detingut un home, com a presumpte autor d'un possible homicidi, produït en un bar de la plaça de l'Església.

Posteriorment s'ha sabut que hi havia una dona molt mal ferida en un domicili del municipi, la qual ha resultat morta. El detingut també seria el presumpte autor d'aquesta mort.

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal de Ponent han obert una investigació.

   

Estudi de la UDL revela certa tolerància a violència masclista en l'estudiantat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Drina Ergueta / La Independent dijous, 18 d'abril de 2013 12:18

La tolerància a certes situacions de violència de gènere, no físiques sinó més subtils, entre la joventut universitària, així com el desconeixement de llocs o persones a les quals acudir per demanar ajuda, són algunes de les dades que va obtenir una investigació realitzada per la Universitat de Lleida (UdL) entre els seus estudiants.

 

yolanda

 

Llegiu-ne més: Estudi de la UDL revela certa tolerància a violència masclista en l'estudiantat

   

Lleida i Barcelona: nou model d'intervenció per a les dones en situació de violència masclista /La Independent/notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 17 d'abril de 2013 19:13

Protocol-Violencia_Lleida

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré vàren presidir, el 16 d'abril, la reunió de la Taula institucional del Circuit de les comarques de Lleida per a l'abordatge de la violència masclista.

 Fotografia gencat.cat

 

En aquesta reunió s'ha aprovat el nou model d'intervenció per a l'abordatge de la violència masclista a la demarcació de Lleida.

Llegiu-ne més: Lleida i Barcelona: nou model d'intervenció per a les dones en situació de violència masclista /La Independent/notícies gènere

   

Una dona de Reus víctima de la violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimarts, 19 de març de 2013 00:00

Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l'homicidi d'una dona aquest 18 de març de 2013 a Reus presumptament a mans de la seva exparella.

Les dones que es troben en situació de risc per violència masclista poden trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït.

   

Teatre Fòrum "El Somni de la Lucia"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. divendres, 1 de març de 2013 16:58

TeatreII

La Junta de la Secció de Psicologia de les Dones del COPC ha organitzat una sessió* amb el  Teatre Fòrum "El Somni de la Lucia" que tindrà lloc aquest divendres 1 de març*.

L'acte consistirà en la representació d'una obra de teatre inèdita, amb posterior debat dirigit sobre les violències de gènere i els seus efectes psicològics.

Aquest acte està organitzat pel Grup Contra la Violència a les Dones, i la Secció de Psicologia de les Dones.

 

*a les 19h. Es celebrarà a la sala d'actes de la seu del COPC, C/Rocafort, 129, Barcelona

   

Més de 40 associacions de dones exigeixen el cessament del diputat d'UPyD, Antonio Cantó

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció AmecoPress / La Independent dijous, 28 de febrer de 2013 15:32


Més de 40 associacions de dones a més de persones a nivell individual han donat suport l'escrit impulsat pel Consell de les Dones del Municipi de Madrid exigint el cessament immediat del diputat d'UPyD, Antonio Cantó.

Representants de les associacions han lliurat avui, 28 de febrer a les 12 hores la petició al Registre del Congrés dels Diputats.

Llegiu-ne més: Més de 40 associacions de dones exigeixen el cessament del diputat d'UPyD, Antonio Cantó

   

Toni Cantó, esclau de les seves paraules

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per D.C. La Independent dijous, 28 de febrer de 2013 05:04

"Parles de denúncies falses i et diuen que no t'importen les morts de dones o et diuen maltractador" Toni Cantó

Al Diputat valencià d'Unió Progrés i Democràcia (UPyD) Toni Cantó, podríem aplicar-li l'adagi popular que "cada persona és propietària del seu silenci, i esclava de les seves paraules", afirmar que la majoria de les denúncies per violència de gènere són falses , i que els fiscals "no les persegueixen", no només minimitza a les víctimes de violència masclista sinó que demostra un profund desconeixement sobre la realitat i les seves estadístiques del nombre de dones mortes com a conseqüència de la violència de gènere a mans del seu company o excompany.

Davant la escomesa de crítiques per les declaracions, Cantó va reconèixer que es va equivocar i va demanar disculpes, al·legant que és una figura pública i ha de tenir més cura "de donar per contrastades unes dades d'Feder.Gen sobre un tema tan greu com és la violència de gènere "

El fet és que Cantó va assegurar en el seu compte de Twitter fa uns dies que la major part de les denúncies per violència de gènere eren falses, i havia llançat la pregunta: "¿Sabies que la UE paga 3.200 euros per cada denúncia per maltractaments? Des de 2004 ens han entrat així 2.080.000.000 euros. Quin govern renuncia a això? " Es pregunta. "Parles de denúncies falses i et diuen que no t'importen les morts de dones o et diuen maltractador. Aquest és el nivell al nostre país", afegeix en un altre missatge

Llegiu-ne més: Toni Cantó, esclau de les seves paraules

   

València: acció global contra la violència contra les xiquetes i dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 13 de febrer de 2013 21:17

 

 

El 14 de febrer es farà una acción global contra la violència contra les xiquetes i dones. Consisteix en un flashmob, una coreografia. La iniciativa es diu ONE BILION RISING, a València també.

La coreografía ja està dissenyada i l'organització ofereix l'efecte mirall per poder aprendre-la.

Es pot consultar també el facebook de l'organitzadora de l'event i la Noticia al web d'Intersindical

   

Presentació del llibre: "El maltractador com exmarit i com a pare" de la Dra Consuelo Barea Payueta

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado/La Independent dimecres, 13 de febrer de 2013 05:29

El proper dijous 14 de febrer a les 19:30 la Llibreria Pròleg, presentarà el llibre "El maltrador com exmarit i com a pare" de l'escriptora i metgessa psicoterapeuta Consuelo Barea Payueta

La presentació del llibre que estarà a càrrec de la psicòloga Delfina Albareda, és el segon de la trilogia "I et trauré els fills", aquest primer llibre recull un bon nombre de troballes i experiències d'altres països sobre la custòdia compartida i com afecta els menors, el treball de recerca obre un debat sobre els constants canvis en la legislació d'aquests països relacionats amb la custòdia com a opció preferent dels menors després del divorci.

En el segon llibre: "El maltractador, com ex-marit i com a pare", l'autora assenyala que el més dur i inevitable que ha escrit és descobrir que: "El maltractador no és ni un boig ni un malalt, tria la violència com forma de mantenir el seu abús de poder i els seus privilegis, la seva imatge pública sol ser impecable. La violència de gènere no és una patologia sinó una ideologia. Amb la separació no acaba la seva creença que té dret a controlar ia maltractar per ser el patriarca. Les formes en que continua assetjant a la seva ex parella són nombroses: assetjament romàntic, assetjament tecnològic, assetjament econòmic, assetjament verbal i físic, assetjament manipulant la justícia i les institucions, etc. Utilitza fins i tot la teràpia a maltractadors perquè la dona no es vagi " 271 pàg. PVP 17

Llegiu-ne més: Presentació del llibre: "El maltractador com exmarit i com a pare" de la Dra Consuelo Barea Payueta

   

¿Ets víctima de maltractament? Segueix aquests passos

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado/La Independent dimecres, 13 de febrer de 2013 02:43

És important que les dones que han estat o estan sent víctimes de violència de gènere coneguin la Guia de Drets reconeguts en la normativa vigent sobre assistència social integral, àmbit laboral i de Seguretat Social, econòmics i assistència jurídica gratuïta i immediata i el dret a la informació, entre altres beneficis, que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a través de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha elaborat a fi que les dones maltractades aconsegueixin posar fi a la relació violenta i recuperin el seu projecte de vida

Amb aquesta publicació les víctimes que siguin objecte de qualsevol acte de violència física o psicològica, incloses les agressions a la llibertat sexual, les amenaces, les coaccions o la privació arbitrària de llibertat, exercit sobre ella per part de qui sigui o hagi estat seu cònjuge o de qui aquest o hagi estat lligat a ella per raons d'afectivitat, encara sense convivència, coneguin els seus drets i les ajudes que els reconeix la llei, així com els recursos d'atenció, emergència, suport i recuperació integral als quals poden accedir. Igualment es garanteixen els drets de les dones estrangeres víctimes de violència.

 Aquesta guia té la seva traducció a dotze idiomes 


En català:  DRETS ESPECÍFICS DE LES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE  


   

Madrid: Nou projecte formatiu, Aula Tangente

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Redacció La Independent dimecres, 6 de febrer de 2013 20:00

El Grupo Cooperativo Tangente ha iniciat un nou projecte formatiu, Aula Tangente

En la seva primera edició ofereixen cursos, presencials i en línia, de diferents temàtiques (educació, participació juvenil, economia social i ecològica, psicologia, violència de gènere ...).

Un dels cursos "Mapeando la violencia de género: que imparteix la cooperativa Pandora Mirabilia està impartit per les professores: Marta Monestir Martín, Soraya González Guerrero i Andrea García González. I els objectius que s'han proposta són: Conèixer el marc conceptual i teòric de la violència de gènere i els debats actuals al seu voltant; Desenvolupar una mirada crítica cap a les formes de gestió de la violència de gènere que victimitzen i responsabilitzen les dones; endinsar-se en els discursos socials neomachistas contra els drets de les dones; conèixer propostes narratives noves sobre violència i dones, Aprofundir en la violència sexual en l'àmbit laboral en un context de retallades: detecció, dispositius de regulació i experiències, i, finalment, conèixer el marc conceptual i teòric de la violència de gènere i els debats actuals al seu voltant.

En la página de Aula Tangente trobareu la informació de la resta de cursos, així com l'enllaç al seu butlletí
   

EL MASCLISME MATA!

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dimecres, 6 de febrer de 2013 12:50

Amb l'últim feminicidi a Ansoain (Navarra), 1.212 dones han estat assassinades arreu de l'Estat espanyol pel terrorisme masclista en 17 anys!! No és un invent, són xifres oficials. Aquesta violència no s'atura ni minva, per això aquest assumpte pertoca a tota la societat.

   

2012: Prop de 10 mil trucades a la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 31 de gener de 2013 17:08

L'Institut Català de les Dones va rebre l'any passat prop de 10 mil trucades sobre violència masclista a través del telèfon 900900120

El 65% de les trucades a la Línia d'atenció a les dones en situació de violència masclista van ser per violència psicològica

Les dones entre 31 i 40 anys (42,31%) són les que més freqüentment han utilitzat el servei

El telèfon 900900120 que l'Institut Català de les Dones posa a disposició de les dones en situació de violència masclista va atendre al llarg de l'any 2012 un total de 9.989 trucades, que suposen una mitjana mensual de 832 atencions. El 65% van ser produïdes per situacions de violència psicològica, el 28,1% per violència física, el 5,2 % per violència econòmica i l'1,7% per violència sexual.

Funciona tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia i es facilita la comunicació en un total de 124 llengües. Les dones poden trucar-hi de forma anònima i expressar la situació viscuda (en molts casos per primera vegada) i on se'ls ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis més adients de la Xarxa d'intervenció integral contra la violència masclista. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d'emergències policials i de salut.

Llegiu-ne més: 2012: Prop de 10 mil trucades a la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista

   

Informe del Ple del Consell General del Poder Judicial sobre Violència de Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Inmaculada Montalbán Huertas, Vocal del Consell General del Poder Judicial dijous, 24 de gener de 2013 16:20


Recull les propostes del  seu Grup de Persones Expertes, davant l'Avantprojecte de modificació del Codi Penal

AmecoPress. - El Ple del Consell General del Poder Judicial, ha aprovat, aquest 22 de gener, l'Informe emès per la Comissió d'Estudis i Informes, en relació amb l'avantprojecte de modificació del Codi Penal.

En aquest informe es recullen, entre altres, les següents consideracions i propostes que en el seu moment van ser elaborades pel Grup d'Experts / es en Violència de Gènere del Consell General del Poder Judicial (GEEVG document 2012.12.21), i que van ser remeses a totes les institucions que integren l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere.

Llegiu-ne més: Informe del Ple del Consell General del Poder Judicial sobre Violència de Gènere

   

Neus Munté va inaugurar a Lleida un nou servei d'atenció per a dones en situació de violència masclista

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dissabte, 19 de gener de 2013 00:00


SIE_Llleida

(fotografia gen.cat)

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va inagurar el 17 de gener  el Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones en situació de violència masclista i per als seus fills i filles a la demarcació de Lleida. Aquest recurs dóna servei a les comarques del Segrià, Pla d'Urgell, Urgell, Segarra, Noguera i Garrigues (que ja funcionava des del desembre passat).

El SIE de Lleida està gestionat per una organització del tercer sector social, UTE El safareig - Dones amb Empenta i compta amb un equip de professionals integrat per vuit persones dels àmbits de la psicologia, treball social, educació social, dret, inserció laboral i administració.

Llegiu-ne més: Neus Munté va inaugurar a Lleida un nou servei d'atenció per a dones en situació de violència masclista

   

Fèrria oposició a l'avantprojecte de justícia gratuïta de l'Advocacia catalana

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado/La Independent divendres, 18 de gener de 2013 21:42

L'avantprojecte de Llei d'assistència jurídica gratuïta, que va aprovar el consell de Ministres recentment i que té entre altres beneficiaris a "les víctimes de violència de gènere, de terrorisme i de tràfic d'éssers humans" (en els plets que tinguin a veure amb el seu condició de víctimes) i "els menors d'edat i discapacitats psíquics quan siguin víctimes d'abús o maltractament", ha generat una forta oposició del Col·lectiu de l'advocacia catalana que ha expressat el seu ferm rebuig a l'avantprojecte

El Consell de Col·legis d'Advocats de Catalunya (CICAC), que agrupa tota l'advocacia catalana, considera que no garanteix el pagament ni la retribució digna per als advocats del torn d'ofici, i que la nova Llei no resol els principals problemes derivats de la gestió de la justícia gratuïta, com és l'abonament puntual de les actuacions realitzades pels lletrats, que a Catalunya és el 25% d'advocats en exercici

El President del CICAC, Pedro L. Yúfera, desconfia del finançament de la justícia gratuïta i argumenta que: "amb l'actual limitació dels recursos econòmics i la imposició de taxes abusives, que seran un fre a la interposició de procediments judicials, no queda clar que no siguin els advocats els que tornaran a patir noves retallades per al manteniment de tot el sistema " Diu que:" Tampoc s'adjunta cap memòria econòmica que acrediti la seva viabilitat"

Llegiu-ne més: Fèrria oposició a l'avantprojecte de justícia gratuïta de l'Advocacia catalana

   

Estat espanyol: Les denúncies per maltractament augmenten en el tercer trimestre del 2012

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per Diva Criado/La Independent divendres, 18 de gener de 2013 21:19

"Les vexacions injustes solen ser la primera baula de la cadena de la violència contra la dona". Frases com ara 'calla, tu no saps res'; 'no vals per res' o 'em fas el sopar o no et dono diners ...', són les primeres armes per denigrar la dona ". Inmaculada Montalbán

L'Observatori de Violència Gènere amb seu al Consell General del Poder Judicial, va publicar un informe el passat dimarts 8 de gener basat en les dades subministrades per els 106 jutjats que hi ha a Espanya de violència de gènere, i en els 355 jutjats de competència compartida .

En ell es demostra que les denúncies per violència de gènere van créixer un 3,4% el tercer trimestre del 2012, període durant el qual es van interposar 33.814 denúncies de violència masclista, el que implica una mitjana de 367 diàries, així mateix, Els jutjats i tribunals van dictar 11.013 sentències relacionades pels mateixos fets.

Llegiu-ne més: Estat espanyol: Les denúncies per maltractament augmenten en el tercer trimestre del 2012

   

Barcelona: Concert Solidari a l'Església del Pi contra la violència de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències

Escrit per L.I. dijous, 17 de gener de 2013 21:44

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere (PUVG) organitza un concert solidari, a càrrec de l'Orquestra de Cambra Salvador Ribas. L'esdeveniment tindrà lloc el 25 de gener, a les 21 hores, a l'Església del Pi.

La PUVG sempre ha considerat primordial dur a terme una tasca preventiva i de conscienciació als tres nivells de col·lectius implicats: famílies, personal docent i de monitoratge (com a agents socialitzadors i transmissors de valors) i l'alumnat de Catalunya. L'objectiu del concert és ajudar a impulsar les activitats que es volen fer durant l'any 2013 dins el programa Trenquem el Silenci que respón a aquests objectius.

 

Esglesia_del_Pi.gencat.cat(Foto gencat.cat)

   

Pàgina 6 de 11