ONGD

Foro La feminización de los flujos migratorios andinos. Participació de La Independent

Escrit per L.I. dimarts, 23 d'agost de 2011 13:21

abriendo

 

 

 

Desafíos pendientes  y reunión interna Abriendo Mundos

Participació de La Independent

 

Objetivo General:

Generar un debate y discusión sobre la invisibilización de la migración femenina andina, que contribuya a profundizar los análisis acerca de los flujos migratorios andinos y con ello el diseño de políticas influyentes y diferenciadas que desde una perspectiva de género y derechos proporcionen respuestas a los intereses y necesidades de las mujeres en cuanto protagonistas mayoritarias de las corrientes migratorias actuales.

 

Llegiu-ne més

   

Tallers: Dones migrades: Dones amb drets

Produccions i Serveis - ONGD

Escrit per Administradora

La comunicació amb visió de gènere és una eina que obre mons.   La Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya-Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere ofereix tallers gratuïts destinats a potenciar la comunicació en ambdós sentits.

 

taller

D’una banda els i les professionals del periodisme han de fer una informació acurada a l’hora de tractar temes de gènere i, de l’altra, les dones migrades han de poder gaudir d’eines comunicatives per facilitar-los la integració a la societat d’acollida. Per això, amb el suport i la difusió de La Independent-Produccions s’han convocat uns tallers descentralitzats a tot Catalunya. En trobareu més informació en aquest mateix portal.

 

Llegiu-ne més: Tallers: Dones migrades: Dones amb drets

 

Dones amb drets "Dones migrades: dones amb drets"

Produccions i Serveis - ONGD

Escrit per Administradora dissabte, 13 d'agost de 2011 14:22

 
> Organitza: Fons Abriendo Mundos de la Unio Europea, Ox-Fam Gran Bretanya, La Independent
> Producció: Taller
> Coordinadores: Joana G. Grenzner, amb Lídia Vilalta
> Any: 2010


 

 

 


Dos tallers coordinats per Joana Grenzner amb Lídia Vilalta. Un taller de formacó de periodistes amb perspectiva de gènere i un taller de capacitació per oferir  eines comunicatives a dones migrades amb la intenció de facilitar-lis la integració a la societat que les acull. Els tallers s'han desenvolupat el setembre i l'octubre del 2010 a  Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. La Independent ha publicat diverses notíces i informacions d'aquest taller que ha coincidit temporalment amb la posada en marxa de la nostra agència En l'enllaç posem al vostre abast nombrosos materials que ens han facilitat les seves responsables.

 

Llegiu-ne més: Dones amb drets "Dones migrades: dones amb drets"

 

Què tenen a veure la salut i les qüestions de gènere? I Seminari Gènere i Salut

Produccions i Serveis - ONGD

Escrit per Administradora dissabte, 13 d'agost de 2011 14:18

 

> Organitza: Fundació Sida i Societat, La Independent, amb la col·laboració del Col·lègi de Periodistes de Catalunya
> Producció: Taller
> Any: 2010

 

 

 La Fundació Sida i Societat desenvolupa un programa ampli  de prevenció i salut adreçat a persones amb risc d’exclusió social en especial a l’Amèrica Central i a Catalunya. La Fundació, que ha impulsat aquest seminari  en què  es reflexiionava sobre el tractament dels mitjans de comunicació sobre un dels drets fonamentals de les persones, el de la salut sexual i reproductiva. La fundació n'ha editat  un doble DVD (en català i castellà) i un Quadern de Treball (en català)

 

Llegiu-ne més: Què tenen a veure la salut i les qüestions de gènere? I Seminari Gènere i Salut

 

MONOGRÀFIC PERIODÍSTIC - Salut sexual i reproductiva de la dona

Produccions i Serveis - ONGD

Escrit per Fundació Sida i Societat divendres, 1 de juliol de 2011 00:00

 

web_monografico1

 

El que aquest cúmul de reportatges elaborats per un grup de corresponsals de SEMIac i el de la nostra companya de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere de Catalunya mostra és el contorn i els resultats específics de com es viu i busca la salut de les dones de la regió la llatinoamericana considerada com la més desigual del món, no només per la marginació i la pobresa, sinó per la manera i el tracte en que transcorre la vida de milions de dones i les famílies que els hi toca mantenir.

Llegiu-ne més: MONOGRÀFIC PERIODÍSTIC - Salut sexual i reproductiva de la dona