Espiritualitat

India: Un mur per la llibertat de les dones / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Religió - Espiritualitat - Espiritualitat

Written by A.S. Redacció La Independent Wednesday, 09 January 2019 00:00

There are no translations available.

Quatre milions de dones han format un mur humà per demanar igualtat de gènere a l'estat de Kerala a l'Índia. Han arribat a cobrir 620 quilòmetres de territori.

 

 India

 Foto:Trendsmap

   

Read more: India: Un mur per la llibertat de les dones / La Independent / Notícies Gènere

   

Barcelona: VI Forum Alqvimia sobre la Felicitat / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Religió - Espiritualitat - Espiritualitat

Written by J.L.T. Món Comunicacio / La Independent Wednesday, 08 October 2014 13:06

There are no translations available.

Del VI Fòrum Alqvimia de la Felicitat* que va tenir lloc el 25 de setembre a Barcelona, cal destacar les conferències de Sor Lucía Caram, Joan Melé de Triodos Bank i Idili Lizcano, director d'Alqvimia i dirigent de PIMEC. Una gran quantitat de persones hi van assistir per escoltar, compartir i sentir -d'acord amb el programa- el que de veritat uneix les persones, en les empreses i en la vida: l'espiritualitat, la consciència.


alt

 

Read more: Barcelona: VI Forum Alqvimia sobre la Felicitat / La Independent / Notícies gènere

   

FSM2013: "Espiritualitats alliberadores femenines"

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Religió - Espiritualitat - Espiritualitat

Written by Maria Pau Trayner Vilanova. Cristianisme i Justícia. UNESCOCAT. Col·lectiu de Dones en l'Església Wednesday, 10 April 2013 23:53

There are no translations available.

 

Tant per part de les tradicions cristianes com musulmanes, ens topàvem amb la força marginadora d'un "patriarcat" que es considera l'únic per interpretar qualsevol dels llibres dits sagrats

 

logo_finall_ok_1

Assistir a un Fòrum Social Mundial, sempre és enriquidor. Per una part et sents participant en un espai que definiria com el melic del món alternatiu immers en les esperances sorgides de l'opressió d'estructures polítiques, econòmicament neoliberals amb un fort ingredient dels moviments socials que intenten donar resposta a tot plegat. També però, sorgeixen grups fonamentalistes que volen imposar un món a la seva manera, rebutjant tota possibilitat de respecte i pluralitat.

Read more: FSM2013: "Espiritualitats alliberadores femenines"

   

Teresa Losada homenatjada per la Generalitat de Catalunya

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Religió - Espiritualitat - Espiritualitat

Written by P.M. La Independent Thursday, 22 December 2011 16:23

There are no translations available.

 

La Generalitat de Catalunya ha homenatjat la religiosa Teresa Losada per la seva trajectòria professional i cívica i per la seva labor en favor de la inserció sociolaboral de la comunitat islàmica de Catalunya, que realitza des de fa 30 anys.

Losada va rebre la placa de reconeixement de mans del conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, “per haver contribuït a fer de Catalunya una societat més justa i cohesionada”, informen fonts oficials. L’acte va tenir lloc durant la celebració del Dia Internacional del Migrant, que té lloc cada 18 de desembre.

Losada, gallega de naixement, ha estat consultora del Vaticà per al diàleg interreligiós amb l’Islam, és filla adoptiva de Sant Vicenç dels Horts des de 2001 i, Creu de Sant Jordi 2002, entre altres distincions. Està especialitzada en el món àrab i musulmà, i és la creadora de la Fundació Bayt-Al-Thaqafa.

Durant l’homenatge, el conseller Cleries va informar que des del Govern es vol impulsar un Pla Nacional de Valors, i que “en aquest aspecte, Losada és un referent. Per parlar de valors com la solidaritat, la convivència i la dedicació només cal dir: mireu la Teresa”, informen.

   

"L'associacionisme femení en l'àmbit religiós és molt actiu"

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Religió - Espiritualitat - Espiritualitat

Written by Maria Rosa d' Andrés. Fotos- vídeo: Susana Villafañe . Món comunicació/La Independent. Thursday, 15 September 2011 12:13

There are no translations available.

 Xavier Puigdollers, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, entrevistat per La Independent afirma: “La diversitat religiosa és un repte. La presència de les religions minoritàries a Catalunya s’ha incrementat notablement arran del fenomen migratori. Però en la vivència de cada confessió l’administració no hi ha d’entrar. El que ha de garantir l’administració és que les confessions tinguin la possibilitat de practicar i desenvolupar-se”.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Aquests dies la pràctica religiosa ha estat de portada perquè el govern de la Generalitat ha aprovat la reforma de la Llei de culte, que elimina l'obligació dels ajuntaments de reservar sòl per a la construcció de centres religiosos a partir de 2019. D'altra banda, parlar de religions i creences sempre està d'actualitat per la seva rellevància en  la vida de les persones i especialment en la de les dones, ja que en la majoria de les religions hi traspua la ideologia patriarcal i en algunes ho fa amb tota la seva contundència.

Llegiu-ne més