Violència d'Estat

Acció de Feministes Indignades en suport a Ester Quintana

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per L.I. divendres, 14 de desembre de 2012 18:25

Un mes després que Ester Quintana perdés un ull a la manifestació del 14 de novembre, dia de la vaga general, Feministes Indignades han convocat una acció solidària per aquest 14 de desembre a les 19h al Passeig de Gràcia de Barcelona, cantonada amb el carrer Casp, lloc on va patir l'agressió.

Ester_Quintana
   

Justícia gratuïta per a dones maltractades: ficció, especulació o realitat

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per D.C. Redacció La Independent dijous, 13 de desembre de 2012 02:25

Han passat ja les dues setmanes proposades per Ruiz-Gallardón, per posar en marxa l'avantprojecte de Justícia Gratuïta que inclou, exempció de despeses judicials a dones víctimes de violència de gènere, infants maltractats i víctimes de tràta de persones. De moment qui vulgui justícia haurà de pagar.

advocada_davant__tribunal

Llegiu-ne més: Justícia gratuïta per a dones maltractades: ficció, especulació o realitat

   

COMUNICAT DE GATAMAULA, Col·lectiu de dones feministes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per L.I. diumenge, 25 de novembre de 2012 15:47

Foto1_Gatamaula 

 

Cinc dones feministes són expulsades amb violència del col·legi electoral d'Artur Mas i identificades pels Mossos d'Esquadra

Avui, dia 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències de gènere, cinc dones feministes han estat expulsades del col·legi electoral d'Artur Mas -mentre aquest votava— per voler visibilitzar les violències patriarcals envers les dones. Amb la boca tapada amb una 'X' d'esparadrap i adhesius amb el lema "#25N també és el dia contra les violències de gènere", les dones feministes han denunciat la invisibilització soferta arran de les eleccions. Les dones han estat expulsades violentament del col·legi per Mossos d'Esquadra de paisà i sense identificació, un cop a fora han estat encerclades i retingudes durant els 20 minuts que ha durat la identificació. L'actuació violenta de les forces de seguretat ha impedit que la població pogués exercir el seu dret a vot de manera normalitzada.

Aquesta acció ha estat invisibilitzada fins al moment pels mitjans de comunicació, com ha estat passant durant la campanya electoral amb aquest dia. De nou, es relega a una categoria de segona tot allò que té a veure amb les desigualtats de gènere i la lluita contra el sistema patriarcal que agredeix i oprimeix les dones dia rere dia a diferents nivells: econòmic, físic, laboral, sexual, simbòlic, verbal, etc. Es posa de manifest el menyspreu del Govern de la Generalitat, Convergència i Unió i la resta de partits polítics amb representació parlamentària fins al moment envers la violència de gènere.

Les diferents cares de la violència de gènere demostren que no estem parlant ni d'un problema domèstic ni privat. Sinó que és la conseqüència del sistema capitalisme – patriarcal, que ens oprimeix com a dones. Mentre la classe política professional i masculinitzada s'omplen la boca i els programes electorals amb la paraula "igualtat", en la realitat silencien i perpetuen les violències de gènere com s'ha evidenciat en el dia d'avui.

Ells són els que defensaran la voluntat del poble? Aquesta és la seva democràcia?

 

Foto2_GATAMAULA

 

Vídeo gatamaula 25N

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mlhIoEkEW_Q

   

COMUNICAT DE CALALA

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per L.I. divendres, 23 de novembre de 2012 16:52

Nota de premsa amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, en la s'informa que Calala-Fons de Dones se suma a la Campanya Internacional 16 dies de Activisme contra la Violència de Gènere i convida a donar suport a les organitzacions de defensores de drets humans a la regió d'Amèrica Central, agrupades a la Iniciativa Mesoamericana de Mujeres Defensoras de Derechos Humanos.

 

Ajuda'ns a acabar amb la persecució a les Defensores de Drets Humans a Centreamèrica

Calala - Fons de Dones se suma a la Campanya 16 dies d'activisme contra la violència de gènere donant suport a la Iniciativa Mesoamericana de Defensoras de Derechos Humanos

• La violència de gènere causa més morts que la suma de totes les defuncions per guerres, càncer, malària i accidents de trànsit al món .

• La violència contra les dones té una dimensió internacional, intergeneracional i interclassista. Una de cada tres dones ha estat o serà objecte de violència física, psicològica i sexual al llarg de tota la seva vida .

• Les amenaces de mort explícites a les defensores de drets humans són una de les principals formes de violència a la regió de Centreamèrica .

• 15 defensores de drets humans van ser assassinades a Guatemala, Mèxic i Hondures el 2010 ..

Aquest 25 de novembre, Dia internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, el Fons de Dones Calala se suma a la Campanya Internacional 16 dies de Activisme contra la Violència de Gènere i us convida a donar suport a les organitzacions de defensores de drets humans a la regió d'Amèrica Central. Des de 2011, Calala dóna suport a la Iniciativa Mesoamericana de Mujeres Defensoras de Derechos Humanos, organització que visibilitza el treball de les activistes pels drets humans (DDHH) a la regió de Centreamèrica, capacitant i brindant la protecció específica que la seva activitat requereix. Aquest 2012, Calala–Fons de Dones ha mobilitzat 45.000 € per la Iniciativa, amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació.

Les defensores de DDHH són dones que exerceixen el seu dret a "promoure i procurar la protecció i realització dels drets humans i les llibertats fonamentals en els àmbits nacional i internacional", el que inclou els drets "civils, polítics, sexuals i reproductius, econòmics i culturals "de les persones. De fet, la vivència en pròpia pell de la "discriminació per motius de gènere" genera en moltes dones un "fort compromís i empatia amb altres dones" que els porta a involucrar-se en processos col•lectius de defensa de DDHH . Les defensores de DDHH recullen informació sobre violacions de drets humans per part de diferents actors (exèrcit, paramilitars, guerrilla, narcotraficants, grups religiosos, multinacionals...), la difonen i denuncien aquestes violacions per aconseguir la rendició de comptes i la fi de la impunitat; acompanyen i donen suport a les víctimes, fan tasques d'educació i capacitació en matèria de DDHH i lluiten per l'aplicació dels tractats internacionals de drets humans presentant demandes davant diferents organismes competents en la matèria .

La Campanya 16 Dies d'activisme contra la Violència de Gènere és una iniciativa que va llançar per primera vegada el Centre per al Lideratge Global de les Dones (CGWL) el 1991. Des d'aleshores, la Campanya, recolzada per UNIFEM (Unitat de l'ONU per a l'Equitat de Gènere i l'Empoderament de les Dones), manté el seu activisme global cada any, tot fent visible la violència contra les dones com a violació dels drets humans. La campanya va del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, al 10 de desembre, Dia Internacional pels Drets Humans. El 29 de novembre, Dia dels defensors i defensores dels drets humans, Calala crida a la solidaritat amb les defensores de DDHH a Centreamèrica, i l'1 de desembre, Dia Internacional de Lluita contra el VIH/sida, alerta sobre la feminització de la pandèmia.

Calala-Fons de Dones és una fundació feminista d'àmbit estatal, que promou els drets, la participació i l'empoderament de les dones, particularment a Llatinoamèrica i el Carib, però també a l'Estat espanyol, a través de la mobilització de persones i recursos per enfortir les seves organitzacions, xarxes i moviments. Calala treballa per aconseguir una forma alternativa de redistribució de la riquesa entre els països del Nord i els del Sud, que permeti a tots, especialment a les dones, avançar cap a la justícia i el canvi social. Calala dóna suport als col • lectius de dones que es troben en major risc d'exclusió i vulneració de drets, de manera que treballa sobretot amb organitzacions de dones joves, indígenes, migrades, treballadores domèstiques i sexuals.

Més informació:

Maria Palomares Arenas, directora executiva: 93 301 17 93; www.calala.org

El Diagnóstico sobre Violencia contra Defensoras de Derechos Humanos en Mesoamérica, (Iniciativa Mesoamericana de Mujeres Defensoras de DDHH, 2010 està disponible per a consultes de mitjans de comunicació a l'oficina de Calala a Barcelona.

   

Pakistan: Malala Yusafzai, una noia de 14 anys que defensa el dret de les nenes a l'educació greument ferida per part del Moviment dels talibans

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per L.I. dijous, 11 d'octubre de 2012 13:35

Aquesta noia de només només 14 anys, activista a favor del dret de les nenes a l'educació ha estat greument ferida a causa d'un atemptat per part del Moviment dels talibans del Pakistan, vinculat a Al-Qaida. Li han disparat al cap i al coll quan sortia de l'escola de Mingora, la principal ciutat de la regió de Swat,  en un cotxe que té a la seva disposició perquè havia rebut amenaces de mort i dues nenes que l'acompanyaven també han resultat lleument ferides.

Malala Yusafzai va ser distingida el 2011 amb el Premi Nacional de la Pau pel govern pakistanès i es coneguda des de l'any 2009 per un reportatge pel canal en llengua urdú de la BBC. Amb el pseudònim Gul Makai, la noia explicà en el seu blog durant el 2009 la discriminació dels talibans contra les nenes.

Deia el dissabte 3 de gener: " Tinc por. Vaig tenir un somni terrible ahir a la nit , hi havia helicòpters de l'Exèrcit i talibans. Tinc aquests somnis des que es va iniciar l'operació militar al Swat. Vaig anar a l'escola amb por perquè els talibans havia emès un edicte en el qual prohibeixen que les nenes anem a l'escola. (...) Les meves tres amigues se'n van anar amb les seves famílies a Peshawar, Lahore i Rawalpindi després de l'edicte. (...) Mentre anava a l'escola vaig escoltar a un home dir "Et mataré".  Vaig accelerar el pas i quan vaig mirar cap enrere l'home venia darrere meu. Però, vaig sentir un gran alleugeriment, quan vaig veure que ell estava parlant per telèfon així que havia de estar amenaçant algú altre."

   

Crida d'AI per aturar la lapidació de la sudanesa Intisar Sharif Abdallah

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per L.I. divendres, 1 de juny de 2012 08:43

 que està acusada d'adulteri i condemnada el 13 de maig pel tribunal penal de Ombada (estat de Khartum) al centre de Sudan. Intisar Sharif tingué un judici sense traductor i declarà després de ser colpejada pel seu germà. 

Ai demana enviar crides abans del 6 de juliol del 2012 al president del Sudan, Omar Hassan Ahmad al-Bashir al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la i al ministre de justícia Mohammed Bushara Dousa al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la , per tal que aturin la lapidació, anul·lin la seva condemna i l' alliberin de manera immediata.

   

"Les dones no parim fills i filles per a la guerra" diu Mónica Valencia

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Redacció La Independent. Foto arxiu Dones en Xarxa dijous, 24 de maig de 2012 10:16

Mònica Valencia, activista pacifista, durant la seva estada a Barcelona ha parlat amb La Independent sobre l'actual context colombià i la situació d'algunes de les dones en el marc del conflicte armat. Ella participa en l'organització "la Ruta Pacífica de les Dones", un moviment feminista que va sorgir l'any 1996 quan va organitzar una gran manifestació a Colòmbia.  La Ruta "treballa per la tramitació negociada del conflicte armat a Colòmbia, per la visibilització dels efectes de la guerra a la vida de les dones i per l'exigibilitat dels drets a la Veritat, la Justícia, la Reparació i la reconstrucció de la memòria històrica individual i col·lectiva per la No Repetició", tal i com està escrit en el seu web.

dones_en_xarxa

Llegiu-ne més

   

Colòmbia: Atempten contra integrant de Women 's Link Worldwide

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Redacció CIMAC / La Independent dimarts, 15 de maig de 2012 08:54

 Organitzacions de drets de les dones i de drets humans a Colòmbia, hvan exigir a les autoritats corresponents que realitzin una investigació completa i imparcial sobre l'atemptat que va patir Mónica Rosegui, directora de programes de Women 's Link Worldwide el passat 7 de maig a les oficines de l'organització ubicades a la ciutat de Bogotà. 

Llegiu-ne més

   

Sessió formativa sobre protecció internacional a víctimes per raons de gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Diva Criado. Redaccio La Independent dijous, 10 de maig de 2012 10:19

Amb el suport de Departament de Benestar Social i Família, l'Institut Català de les Dones i la Direcció General per a la Immigració, el proper 16 de maig, UNHCR ACNUR i Sicar Cat, faran una sessió formativa sobre la modificació de la Llei 12 del 2009 reguladora del dret d'asil a víctimes per raons de gènere.

La reforma que harmonitza la llei nacional a directives europees, està basada en els Principis de l'Estatut de la Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per a Refugiats i l'article 35 de la Convenció de 1951, sobre l'Estatut de Refugiats, introdueix com a novetat la incorporació de la persecució per motius de gènere que representa una variable de rellevància en la determinació de la condició de refugiat constituint-se com a potencial sol·licitant d'asil i protección subsidiària.

Llegiu-ne més

   

Bolívia: Trobada de comunicadores per tractar "Violència política i electoral contra dones i joves indígenes"

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Erbol digital / L.I. dimarts, 24 d'abril de 2012 11:58

Notícia publicada per Erbol digital el 24.04.12 

Amb l'objectiu d'enfortir les capacitats de comunicadores i periodistes indígenes, i de les comissions electorals, en la cobertura de la violència política i electoral contra dones i joves indígenes com a votants, candidates i electes, el 24 i 25 d'abril a Santa Cruz s'efectuaran la "II Reunión de la Red Regional de América Latina y el Caribe de Comunicadoras y Comunicadores Electorales Indígenas", que tractarà sobre la temàtica Violència Política i Electoral contra Dones i Joves Indígenes.

Llegiu-ne més: Bolívia: Trobada de comunicadores per tractar "Violència política i electoral contra dones i joves indígenes"

   

Cap a una llei contra la violencia política contra les dones a Bolívia

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Drina Ergueta. La Independent. Fotos: La Prensa y Agitadoras Sociales dimecres, 18 d'abril de 2012 13:14

Julia_Quispe_asesinada

L’assassinat d'una regidora indígena impulsa una llei contra l'assetjament i la violència política contra les dones a Bolívia

Durant 12 anys s'han registrat 13 mil denúncies de dones. La nova norma estableix penes de 2 a 8 anys de presó per als infractors

Llegiu-ne més

   

Primer Aniversari de la revolta Síria

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Lídia Vilalta, text - fotos. La Independent dimecres, 21 de març de 2012 13:39

L'aïllament internacional del règim sirià seria 'el principi de la fi', segons la professora Leila Nachawati

Taula rodona a l'IEMed en el Primer Aniversari de la revolta Síria contra el règim d' Al Assad

2012_tauladebat_siria_iemed

'Volem que s'expulsi l'ambaixador sirià de Madrid i tots els de la Unió Europea per deslegitimar la bombolla dels Al Assad que pressiona, fins i tot, als que viuen aquí' mantenia la professora Leila Nachawati. Jo he vist 'una crueltat extrema, a diferència d'altres revolucions i guerres a la regió', afirmava el reporter Marc Marginedas.

Llegiu-ne més

   

Colòmbia: Amenaces del grup armat il·legal Aguilas Negras a La Casa de La Mujer de Bogotá

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Redacció La Independent dijous, 1 de març de 2012 11:37

La Casa de la Dona denuncia i rebutja davant l'opinió pública nacional i internacional, les amenaces de les quals ha estat objecte, així com defensores i defensors de drets humans i  diverses organitzacions per part del grup armat il·legal Aguilas Negras.

"Pena de mort a les gosses guerrilleres de les FARC les quals s'oposen a les polítiques del nostre govern i que fan rentat de cervell a desplaçats fent-se passar per líders defensors de drets humans" , aquesta amenaça entre altres fou adreçada a la seu  de la Casa de la Dona. En l'escrit referencien a Acnur, Ruta Pacífica, Fundhefem, Arco de San Martín, Sisma Dona, Afromupaz, CODHES, MOVICE, Pnud, Afrodes, Juntos poer la vida i Marxa Indígena, ia 15 persones que segons aquest grup subversiu "tenen 30 dies per abandonar la ciutat ".

Llegiu el comunicat

   

Hondures: Analitzaran impacte de la militarització en les hondurenyes

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per CIMAC / La Independent dimecres, 15 de febrer de 2012 09:52

 Amb l'objectiu d'analitzar i denunciar l'impacte de la militarització i repressió en els cossos i vides de les dones hondurenyes, es realitzarà a la localitat del Bajo Ajuán (nord d'Hondures) l'esdeveniment "Cossos, lluites i esperances de les dones ", aquest dijous 16 de febrer. 

La cobertura d'aquest acte-previ a la Trobada Internacional de Drets Humans en Solidaritat amb Hondures a realitzar del 17 al 20 de febrer, la farà Ràdio Internacional Feminista (Fire) i  l'organització Les Petateras. (Amb informació del portal de Fire).

   

Arriba la pau real i definitiva després de la signatura dels acords de pau?

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Sergi Picazo dijous, 24 de novembre de 2011 14:32

portadapicazo

 

Els col·lectius de periodistes Fora de Quadre i Contrast presenten dos reportatges sobre la construcció de pau a Bòsnia i el Líban 

Als reportatges, tant de Bòsnia com del Líban, s'hi entrevista especialment a dones colpejades per les guerres


Llegiu-ne més

   

Comença el litigi de les dones d'Atenco que van ser torturades

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Anayeli García Martínez -CIMAC / L.I. dijous, 24 de novembre de 2011 02:27

Després que la Comissió Interamericana de Drets Humans (CIDH) va admetre per a la seva revisió el cas de 11 dones torturades sexualment a Texcoco i San Salvador Atenco el 2006, l'Estat mexicà haurà d'explicar a l'organisme corresponent de l'Organització d'Estats Americans (OEA) les accions realitzades per fer justícia a les víctimes.

atenco_copy

Llegiu-ne més

   

Xile: Intel·lectuals franceses rememoren història

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Tamara Vidaurrázaga per SEMLac / T.G. Redacció La Independent dimarts, 15 de novembre de 2011 10:03

Santiago de Xile, novembre (SEMLac 14-19 novembre) .- La feminista francesa Julia Kristeva va ser la protagonista d'unes converses entre dones intel·lectuals franceses i públic xilè, que es va dur a terme el dilluns 7 de novembre al lloc de memòria Villa Grimaldi, antic centre de tortura, desaparició i extermini durant la dictadura d'Augusto Pinochet.

Kristeva és una de les intel·lectuals i feministes més influents de França des de la dècada del seixanta. Actualment ensenya Semiologia a la State University de Nova York ia la Universitat París VII "Denis Diderot".

La visita del grup d'intel·lectuals gales va tenir per objectiu conèixer el lloc de memòria recuperat per supervivents de la dictadura que avui s'ha convertit en el Parc per la pau Villa Grimaldi, i és un record concret dels anys de terror d'Estat, però també de la resistència i desitjos de viure dels i les supervivents.

Llegiu-ne més: Xile: Intel·lectuals franceses rememoren història

   

La Comissió Interamericana de Drets Humans admet cas de tortura sexual a Atenco

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Anayeli García Martínez. CIMAC / Tona Gusi. La Independent dimecres, 9 de novembre de 2011 09:57

HEADESP

 

Després de tres anys d'espera, la Comissió Interamericana de Drets Humans (CIDH) ha admés el cas de tortura sexual d' 11 dones violades durant els operatius policíacs del 3 i 4 maig 2006, a Texcoco i San Salvador Atenco, Estat de Mèxic. Aquest cas ha estat seguit especialment a Catalunya per afectar a Cristina Valls, la catalana detinguda i torturada juntament amb sis estrangers més el 4 de maig de 2006, i que va ser expulsada del país amb la totalitat del grup tot i comptar amb una empara.

Llegiu-ne més

   

Per sortir de les guerres i viure en pau cal comptar amb les propostes de les dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Julia López. Fotos: Susana Villafañe dijous, 3 de novembre de 2011 11:11

Un grup de colombianes va explicar a Barcelona  l’intercanvi d’experiències i l'aprenentatge comparatiu que han realitzat durant 10 dies amb dones filipines que com elles han viscutsota la violència i els conflictes armats. El fòrum titulat “Dones en processos de pau. Intercanvi d’experiències amb Colòmbia i Filipines”  va tenir lloc a la seu de la FCONG. A més de les 10 dones integrants d'aquest programa,van  participar en  el debat unes 30 persones d’ONG i expertes en gènere i cooperació.

jul3

Llegiu-ne més: Per sortir de les guerres i viure en pau cal comptar amb les propostes de les dones

   

Premi internacional Històries de Desafios por la Paz per a la periodista Maribel Hernández

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per L.I. - CIMAC dijous, 13 d'octubre de 2011 17:48

Periodista i diplomada en Cultura de la Pau per la Universitat Autònoma de Barcelona, aquesta periodista està  Especialitzada en comunicació i construcció de pau.En l'actualitat és investigadora a l'Institut de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d'Alacant, on fa la tesi doctoral. Ha treballat al diari Información, en agències de comunicació, com a guionista i per a la revista Migraciones Forzadas.

El 2009, el seu article "Trencar el silenci: l'ocupació israeliana explicada pels seus soldats" va rebre el premi Joan Gomis de Periodisme Solidari.

Ara ha guanyar el concurs internacional Històries de Desafios por la Paz, pel seu treball “La familia Fugees: construyendo un futuro para lo niños refugiados en Estados Unidos”, que atorga el Peace Portal, iniciativa de l' Asociación Global para la Prevención de los Conflictos Armados, segons informa el  web e-mujeres.net.

La història tracta sobre una ONG nord-americana fundada per una noia jordana, Luma Mufleh, que utilitza el futbol per lluitar contra l'exclusió social garantint l'accés a l'educació de nens refugiats de més de 20 països que viuen a la ciutat de Clarkston (comtat de Asotin, en l'estat de Washington).

El reportatge es publicarà al costat d'altres 24 textos en el llibre "La gent construye la paz 2.0", que es presentarà el proper desembre.

   

Haití es mobilitza contra l'agressió sexual dels cascos blaus

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per A.B/Redacció La Independent dimecres, 14 de setembre de 2011 21:33

Els haitians i les haitianes es van manifestar el dimecres per demanar que els cascos blaus abandonin el país on estan en missió des que va tenir lloc el terratrèmol el 2010. El rebuig dels haitians i les haitianes cap als que consideren els seus "ocupants" ha anat in crescendo arran del vídeo que es va difondre a Internet la setmana passada en què es veu com un jove de 18 anys és atacat per un grup de cascos blaus d'Uruguai coneguts com els Minustah. 

Llegiu-ne més: Haití es mobilitza contra l'agressió sexual dels cascos blaus

   

Homenatge a les deportades a Ravensbrück i a Montserrat Roig

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Montse Fernández-Garrido*. Fotografies de Maria PB dimarts, 21 de juny de 2011 20:00

Homenatge a les catalanes deportades a Ravensbrück (Neus Català) i a la periodista i escriptora feminista Montserrat Roig


 

Dimarts passat, 14 de juny, es va celebrar a Barcelona l'Homenatge anual a les dones que van patir l'infern del camp de concentració de Ravensbrück. L'Amical de Ravensbrück organitzar aquest any l'habitual acte, amb motiu del 20è aniversari de la mort de l'escriptora i periodista feminista Montserrat Roig, que amb el seu llibre "Els Catalans als camps nazis" va mostrar al món que l'holocaust va afectar molt directament a moltes dones.

Llegiu-ne més: Homenatge a les deportades a Ravensbrück i a Montserrat Roig

   

Cinc patrulles de la Policia Federal de Mèxic assalta el Centre de Drets Humans Paso del Norte a Juarez

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per L.I. dimarts, 7 de juny de 2011 09:26

FLAIX

Comunicat Coordinació Chihuahua. Comissió de Difusió

 La Coordinació Chihuahua de la Caravana del Consuelo-Pacto Ciudadano por la Paz con Justicia y Dignidad condemna categòricament l'assalt del Centre de Drets Humans Paso del Norte, perpetrat per cinc patrulles de la Policia Federal a Ciudad Juárez la nit del diumenge, quan es disposa a rebre la Caravana del Consuelo i a ser-ne amfitriona.  

La coordinació exigeix el càstig immediat dels autors intel.lectuals i materials i es solidaritza amb el CDHPN, tot mantenint la ferma voluntat de continuar aquest ampli moviment social per refundar Mèxic des del poble i aconseguir la veritable pau amb justícia i dignitat.


   

Aplicant el pes de la història

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Violències - Violència d'Estat

Escrit per Diva Criado Pacheco dijous, 23 de desembre de 2010 10:41

Dones de Colòmbia viuen el mateix malson que les Mares de la plaça de Mayo · Familiars de persones desaparegudes celebren la condemna de Jorge Rafael Videla

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 

Llegiu-ne més: Aplicant el pes de la història

   

Pàgina 3 de 3