Estat Espanyol: Una bona notícia per al feminisme / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

There are no translations available.

 

"La regulació de la Igualtat Salarial proposta pel govern i avalada pel Consell d'Estat és un gran pas per acabar amb una injustícia històrica que insulta la intel·ligència", afirmen des de la Plataforma Andalusa de Suport al Lobby Europeu de Dones.

 

  

arton21803

 Rafaela Pastor, presidenta de PALEM i Lourdes Pastor, directora de Projectes de PALEM, davant el Parlament Andalús. Foto cedida per PALEM.

 

Aquesta Plataforma va celebrar la notícia en favor de la Igualtat Salarial entre Dones i Homes recentment anunciada per la ministra de Treball Yolanda Díaz: "Encara que de vegades sigui difícil de creure, per l'esgotament, les negatives, etc ... Les ONG de Dones Feministes donem passos i hem aconseguit drets gràcies a la convicció del que és just, a la constància, a l'atreviment, ...".

"La regulació de la Igualtat Salarial proposada el dimarts 20 d'octubre pel govern i avalada pel Consell d'Estat és un gran pas per acabar amb una injustícia històrica que insulta la intel·ligència. Així i tot, la patronal es permet dir que no està d'acord per ser una imposició. Imposició!, últimament hem sentit molt aquesta paraula, sembla ser que cada vegada que l'esquerra parla d'equitat i pren mesures serioses. Per això, fer servir la paraula imposició li surt rendible als que històricament han explotat a la classe obrera i doblement a les dones, pel mer fet de ser-ho", exclamen.

Des de PALEM van aconseguir que el 2009 es declarés a Andalusia el 22F com a dia per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes, de la mà de les Parlamentàries Verónica Pérez i Paca Pleguezuelos. El 2010 van aconseguir el mateix, aquesta vegada a nivell estatal de la mà de Bibiana Aído i Carmen Calvo. Així ho reclamaren seguint la recomanació que des del Parlament Europeu havia enviat Elena Valenciano l'any 2007 a tots els estats membres.

"La defensa d'un salari digne, també per a les dones, es remunta a principis de la s. XIX, en què Flora Tristán impulsa el sindicalisme. Des de llavors fins ara ens hem trobat amb molts obstacles, vexacions i menyspreus, però seguim en peu defensant justícia per a les dones, ja que en aquest cas, hem interioritzat la qual cosa tan sàviament ens va Simone de Beauvoir "El opressor no seria tan forta si no tingués còmplices entre els mateixos oprimits", expliquen en el seu comunicat.

 

 

 

Extret del Comunicat de Rafaela Pastor, presidenta de PALEM i Lourdes Pastor, directora de Projectes de PALEM. Publicat a AmecoPress.