Barcelona: Inestable, un tip de riure a la Villarroel / La Independent / Notícies gènere

There are no translations available.

La proposta d'Andrés Caminos i Gadiel Sztryk, Inestable, guanyadora de la Bienal de Arte Joven de Buenos Aires s'ha presentat aquesta setmana a la Sala Villarroel. Ja només queden quatre representacions*.  Sembla mentida però, t'hi pots fer un tip de riure sense que hagin caigut en cap estereotip ni masclista, ni racista.

 

Inestable 1 SUTOTTOS OK

Teatre de diàlegs permanents, amb l'assistència de direcció de Manuela Bottale i Marianela Faccioli. Una hora trepidant amb poquísims talls a escena i una varietat de temes incontables sobre: pors, angoixes, fòbies, obsessions... des d'una perspectiva crítica i amb molt, molt d'humor. 

Una estrena a Barcelona amb la sala plena de gom a gom amb un públic argentí i català o català i argentí (dificil de quantificar) de totes les edats, de joves a gent gran i força gran, que només parava de riure en els moments que un fosc manava la transició temàtica.

I tots i, sobre tot, totes podem riure a ple, ja que fins i tot amb les ulleres liles ben posades (de la crítica  teatral des de la visió de gènere) no et fan patir en cap moment.

Preguntant a una parella jove a la sortida, deia -argentina ella- que s'havia petat de riure amb tanta psiconàlisis de la quoatidianitat i -  català ell- s'hi referia així: "M'ha agradat perqué és molt intensa i frenètica, potser massa, però en ser una hora t'ho passes molt bé".

El que deiem doncs, riure sense que causin cap curtcircuit a la intel·ligència de l'assistència. Irreverents, ridiculs, desmenagats...els Sutottos amb Inestable visquent en paranoia a cada racó de casa seva, a cada racó de les vides de la gent. 

*Les representacions de dimarts 19 i dimecres 20 i les del dimarts 26 i dimecres 27, totes a les 22h 30m