Declaració del CNDC sobre la sentència del cas de La Manada

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Comunicats

 

cncd

El Consell Nacional de les Dones de Catalunya rebutja fermament la sentència de l'Audiència Provincial de Navarra per la qual es condemna a 9 anys de presó i a 5 de llibertat vigilada, després del compliment de la pena, a cada un dels cinc membres del grup anomenat "La Manada", jutjats per la violació grupal d'una noia durant els Sanfermines de 2016.

Els cinc han estat condemnats per delictes continuats d'abús sexual amb prevalença, però no per violació, ja que el tribunal no ha considerat el delicte d'agressió sexual, que implica violència i intimidació.

El Consell Nacional de les Dones NO pot entendre un escenari d'abús sexual sense intimidació i/o violència. Per això,

DENUNCIA i CONDEMNA

 El sentit patriarcal de la Justícia que, un cop més, afavoreix la impunitat de les agressions masclistes fomentant la violència masclista institucional.

 La no credibilitat dels relats de les dones, ja que suposa la doble victimització.

EXIGEIX

La modificació del Codi Penal per a l'abolició del supòsit d'abús sexual, ja que és una categoria que posa en perill les dones i no garanteix els seus drets.

I ACORDA

Donar suport incondicional a les víctimes, moltes vegades invisibles, de les agressions sexuals.

Donar suport a totes les mobilitzacions dels moviments feministes en contra d'aquesta sentència judicial.

Fer arribar aquesta declaració a: President del Consell General del Poder Judicial, President de l'Audiència, Nacionalk, Presidenta de l'Audiència Provincial de Navarra, Ministre de Justícia, Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

 

 

Barcelona, 27 d'abril de 2018