Barcelona: Programa "3 voltes" promou igualtat d'homes i dones / La Independent / Notícies Génere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Infància i Adolescència - Infància i Adolescència

Promoure la igualtat entre homes i dones, la diversitat sexual i de gènere, i la prevenció de les violències masclistes entre els i les joves, és el que pretén amb el Programa de formació "3 voltes" la directora general de Joventut, Marta Vilalta

 

Programa tres vueltas

 

"3 Voltes", evoca el poema 'Divisa' de la poeta i lluitadora pels drets de les dones Maria Mercè Marçal, de la qual es commemora enguany el 20 aniversari de la seva mort.

Aquesta iniciativa que inclou acompanyament i assessorament individualitzat per a posar en marxa 30 projectes a Catalunya centrats en l'etapa de la joventut.

La formació del programa comptarà amb quatre sessions a Barcelona, quatre a Girona i quatre a Lleida i es duran a terme amb la col·laboració d'entitats del territori. Es desenvoluparan tallers de sensibilització, campanyes en espais d'oci o la incorporació de la perspectiva de gènere en els equipaments juvenils que actualment ja estan funcionant.

El projecte inclou 31 poblacions: 14 de les comarques de Girona, 10 del Àrea Metropolitana de Barcelona, 3 de l'àmbit de Ponent, 2 de les Terres de l'Ebre, 1 de l'Alt Pirineu i Aran i 1 del Camp de Tarragona.

Per dissenyar i implementar amb èxit aquestes accions, els ens locals comptaran amb l'assessorament de personal especialitzat en inclusió de gènere a càrrec de Joventut; a partir de les formacions, els ens locals interessats en el programa, han d'elaborar projectes concrets per implantar en el seu municipi o comarca.

Entre les fases de formació, acompanyament, acció i avaluació dels projectes, la Direcció General de Joventut aportarà gairebé 30 hores d'assessorament personalitzat a cada un dels ens locals.

La previsió de permanència en el temps i la garantia de la seva continuïtat, és que estiguin integrats plenament en l'entorn social i juvenil on es realitzi. Els requisits per participar inclouen una acció impulsada conjuntament entre Joventut i les entitats territorials, incloses institucions i associacions educatives.

El procés es tancarà a finals d'any amb una posada en comú de tots els equips participants en el programa "3 Voltes".