Catalunya: Dones Juristes. CONVOCAR UN REFERÈNDUM NO ÉS CAP DELICTE / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Organitzacions socials

L'Associació de Dones Juristes ha fet públic un Comunicat on afirma que convocar un Referèndum no és delicte.

També han previst assistència jurídica a qualsevol dona que pugui ser detinguda, atès que  "el proper dia 1 d'octubre es preveu un dia tens i delicat a Catalunya". Així Des de dissabte 30 de setembre fins dilluns 2 d'octubre totes les dones que siguin detingudes o requereixin d'informació o assistència d'una lletrada es podran posar en contacte amb Dones Juristes.

 

logo dones juristes

 

Comunicat:

"Nosaltres, juristes i feministes, amb independència de les diverses opinions que puguem tenir sobre l'1 d'octubre, manifestem de manera clara i contundent que convocar un referèndum no és cap delicte i que, per tant, no pot ser perseguit per via penal.

La lluita feminista per un món lliure de violències es va veure truncada ahir i, avui, l'endemà de una de las actuacions més humiliants, autoritàries i vergonyoses del govern central contra Catalunya, volem expressar el nostre rebuig frontal contra la violència que suposa la repressió, l'abús i la vulneració dels drets i llibertats fonamentals que han viscut les ciutadanes i els ciutadans de Catalunya. Els danys als anhels, expectatives i desitjos de llibertat de gran part del poble català han estat enormes i irreparables.

No entrarem en el debat entre legalitat i legitimitat, perquè no hi ha excusa, no hi ha justificació possible de la deriva antidemocràtica del govern espanyol: la detenció de càrrecs públics, els registres indiscriminats i arbitraris, els atacs a la llibertat d'expressió, són intolerables en termes democràtics. Els drets s'expliquen en positiu i no són una concessió, ens pertanyen.

No permetrem que segueixin vulnerant els nostres drets, i resistirem, de forma pacífica, com sempre hem fet les dones."