#EURussiaPublicDiplomacy, #EUinRUssia “El diàleg és bàsic per a millorar la igualtat de gènere i les relacions entre Rússia i Europa”.

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

 

 

Foto 1

 

Nadezda Azhgikhina: “El diàleg és bàsic per a millorar   la igualtat de gènere i les relacions entre Rússia i Europa”.Una setmana per portar aterme un intens diàleg entre Rússia i la Unió Europea en el marc de l'escola d'estiu per a periodistas que organitzen a Dublín la Comissió Europea així com les autoritats russes i que durarà fins el proper diumenge 16 de juliol. En aquesta escola d'estiu no hi faltaran les qüestions de gènere.

Moltes associacions de dones a Rússia s'emmirallen en la legislació europea per assumir majors quotes d'igualtat i de denúncia davant les diverses violències contra les dones.

Durant aquesta setmana s'hi tractaran també temes com la pràctica i el futur del periodisme, l'impacte de la revolució digital a les economies dels mitjans, la influència dels periodistas en les relacions internacionals, The European Federation of Journalists (EFJ) que vetlla pels drets dels professionals de la comunicació així com The National Union of Journalists (NUJ) constituïda per garantir la solidaritat a través de les fronteres i minimitzar la violència cap als periodistes, etc. Les jornades s'inscriuen en el programa "Public Diplomacy. EU and Russia" de la Delegació de la Unió Europea a Moscú per a promoure i enfortir els vincles culturals entre Rússia i la Unió Europea.

 

 

Foto 2

 

 


En el primer seminari s'han introduit alguns dels temes. La periodista russa Nadezda Azhgikhina, membre de GAMAG EUROPA, la Aliança regional per a la igualtat en els mitjans que està sota la tutela de la UNESCO, ha explicat la seva trajectòria i ha insistit en la necessitat d'augmentar la cultura del diàleg entre països per les repercussions reals que té en els conflictes. "Es poden fer canvis reals de millora en molts aspectes", ha assegurat.
Azhgikhina també ha encoratjat a ajudar els nostres líders, companys de professió d'arreu del món i a les nostres societats en general a marcar i respectar els estàndars ètics i els principis professionals del periodisme. En el debat d'obertura també s'han tractat aspectes com la importància que van tenir les dones periodistes durant la revolució irlandesa i la cobertura històrica de determinats temes com la prohibició de l'abort per part dels mitjans irlandesos o la forta influència que el catolicisme encara té a la societat.
Maria Àngels Casademont hi participa en nom de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya- Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) que està en el nucli inicial i que forma el Secretariat de GAMAG EUROPA.

La jove periodista Maria Àngels Casademont és autora de diversos articles sobre violència de gènere, membre de l'equip de lideratge femení de l'ESCI,International Business, UPF, i autora de l'estudi "Dones i lideratge: claus per rescatar el talent femení.

 

 

333333

 

  

La iniciativa busca mesclar joves periodistes russos amb altres de diferents parts d'Europa per donar-los l'oportunitat d'establir relacions, cooperar, aprendre i posar en pràctica conjuntament la seva activitat. Compta amb la participació d'experts en matèria de polítiques europees, relacions entre Rússia i la UE, la història de la república d'Irlanda i el seu paper econòmic, cultural i geopolític al món, el conflicte i el Procés de Pau amb Irlanda del Nord, la interacció entre el govern irlandès i el Regne Unit i l'impacte del BREXIT, entre d'altres. Aprofitant una visita a la seu europea de Facebook, s'abordarà la responsibilitat d'aquesta xarxa social com a editora de continguts noticiosos i els esforços per a regular falses notícies amb representants de l'Irish Press Council. Durant el transcurs de la setmana també es visitaran les redaccions dels mitjans irlandesos capdavanters com l'Irish Times i la RTE.