Demarcació de Barcelona: 28-Juny La Diputació de Barcelona i el món local pels Drets LGTBI / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Identitats de gènere - Entorn quotidià

La Diputació de Barcelona i el món local treballen per eradicar les discriminacions de gènere en pobles i ciutats

Un manifest titulat "Uns municipis amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI" ha estat difós aquest darrers dies de juny per pobles i ciutats de Catalunya.

 

Imatges 28-J

En el nostre entorn més proper s'estan produint agressions lgtbifòbiques en ciutats com Berga, Barcelona, Sitges i Salou. I, segons diuen en el manifest, la demarcació de Barcelona és on més atacs hi ha hagut als drets sexuals i llibertats de les persones de Catalunya. Es per aquest motiu que la Diputació continuarà desplegant en tot el territori la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. Aquesta llei i els plans que es desenvolupen a partir de la mateixa pretenen eradicar l'homofòbia, la bifòbia, i la transfòbia per tal de sancionar a la demarcació de Barcelona totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rera dia pateixen les persones LGTBI.

Per a la Diputació continua essent imprescindible la valentia i la defensa dels drets i llibertats dels moviments que treballen tot recordant el 40è aniversari de la primera manifestació LGTBI que es va fer a Catalunya i a l'Estat Espanyol. Aquesta corporació es compromet, en el manifest, a continuar donant suport al territori amb campanyes i activitats de sensibilització transversal i lluita contra les violències, desplegament de Plans LGTBI a tots els pobles i ciutats amb formació i assessorament al personal tècnic local i suport al teixit associatiu LGTBI del territori. La Diputació de Barcelona expressa en aquest manifest la voluntat de treballar per als drets de les persones LGTBI des dels 311 municipis de la demarcació.

Commemoració dels fets del 1969 als Estats Units 

El Dia de l'Orgull Lesbià, gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny del 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es van denunciar la vulneració de drets i repressió contra persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s'escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l'orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere. Actualment en 73 estats del món es segueix perseguint i castigant les persones LGTBI i, en 7 d'aquests estats se segueix condemnant l'homosexualitat amb la pena de mort. El manifest critica la persecució i extermini de persones LGTBI que s'està produint a Txetxènia amb un centenar de persones desaparegudes i l'aparició de camps de concentració per a persones homosexuals.