Oaxaca. Mèxic: Segona Fira Internacional del Llibre Feminista / La Independent / Noticies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Llibres - Altres Publicacions

There are no translations available.

A Oaxaca (Mexic) s'ha culminat amb èxit, aquest 15 de maig passat, la Segona Fira Internacional del Llibre Feminista (FILMUFE) amb el missatge "Teixint arrels i resistències".

En aquesta Segona Fira, el propòsit ha estat fomentar i difondre coneixements dels diferents feminismes, estudiar i tractar a fons el racisme, la descolonització i estudis de dones en general. Ha estat important la participació de diferents dones amb càrrecs polítics ( alcaldesses, regidores...) que van explicar la seva experiència en la pràctica diària dels seus càrrecs.

 

 

FILMUFIMACO

 

El lliurament d'un diploma per la participació en els diferents estudis feministes, ha estat un important al·licient per a les assistents a la Fira.

Segons la presidenta de Luna del Sur * Erika Lili Diaz Cruz, que s'hagin presentat tantes ponències sobre el tema de les dones contribueix a fer que aquesta Fira sigui cada vegada mes notable i visitada, ja que ocupa un espai socialment important.

S'ha considerat incloure, amb urgència en els continguts, el tema dels feminicidis, així com la violència contra les dones. També hi ha participat mitjançant una ponència Gladys Tzul Tzul, especialista maia,  s'hi ha presentat el llibre "Aunque no parezca es violència" de les autores, sociòlogues i investigadores, Margarita Dalton i Josefina Besaury Aranda.

 

*web de notícies, que cerca la informació i els continguts més importants de la capital Oaxaca, i de les regions de l'estat.