Estat - Galicia: LLIBRE Biografia de Rosalía de Castro. Primer volum. / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Literature

There are no translations available.

María Xesús Lama*, investigadora del Centre de recerca ADHUC - Teoria, Gènere, Sexualitat, és l'autora de Rosalía de Castro: Cantos de independencia e liberdade (1837-1863), primer volum de la biografia que es publica a l'Editorial Galaxia. De manera rigorosa i malgrat les moltes dificultats en la documentació de la vida de Rosalía de Castro, Lama s'endinsa en la vida de l'autora més enllà dels prejudicis que han condicionat els relats biogràfics disponibles.

S'aborden els origens familiars sense traumes, l'educació de l'autora i la seva formació ideològica, així com els seus esforços per esdevenir actriu i després escriptora professional en un entorn social de canvi i ebullició ideològica en l'àmbit polític i cultural. Aquest primer volum inclou un apropament a les seves primeres obres, fins a la publicació de Cantares gallegos.


Més informació

 

*María Xesús Lama, investigadora del Centre de recerca ADHUC - Teoria, Gènere, Sexualitat, és l'autora de Rosalía de Castro: Cantos de independencia e liberdade (1837-1863), primer volum de la biografia que es publica a l'Editorial Galaxia.

 

María Xesús Lama, ADHUC, Rosalía de Castro, llibre, Editorial Galaxia, biografia