Catalunya: Premi a la solidaritat en els mitjans / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Digitals

L'Institut de Drets Humans de Catalunya distingeix el model de periodisme de Catalunya Plural.

Iaioflautes obte el Premi Solidaritat 2016, alhora que el diari digital generalista de la Fundació Periodisme Plural rep la Menció Especial Mitjans de Comunicació.

 

   

 yayoflautas-1-460x360

 

La Fundació Periodisme Plural, defensa un periodisme lliure i independent en defensa de l'Estat del benestar. El premi, que reconeix col·lectius que lluiten pels Drets Humans, ha recaigut sobre els Iaioflautes. "Un referent per su solidaritat i implicacions en diferents lluites pels drets humans, en especials els drets socials", segons el veredicte del jurat.

Aquest premi, que s'atorga des de l'any 1987 a persones i  a entitats que han destacat per la seva lluita pels Drets Humans a Catalunya, ve acompanyat sempre d'una menció especial a un o una periodista o mitjà de comunicació.

Catalunya Plural ha obtingut el reconeixement del jurat per prioritzar en la seva línia editorial la defensa de les conquestes socials, i per ser punt de trobada de diversos diaris digitals especialitzats en temàtiques que són els pilars de l'Estat del Benestar (El Diari de Educació, El Diari de la Sanitat i El Diari del Treball, editats también per la Fundació Periodisme Plural).

 

 

3021 20130614XSaG5B

 

 

El president de l'IDHC, David Bondia, ha destacat "la tasca de defensa de la Llibertat d'Expressió i dret a rebre informació veraç, de manera independent, plural i no mediatitzada pels interessos empresarials que es fa des de Catalunya Plural" . "En uns moments dificils com els actuals, comptar amb un mitjà que tingui sensibilitat especial per tractar temes referents als drets humans, com són l'educació, l'empresa i ocupació, la sanitat o l'habitatge, entre d'altres, ens ajuda a considerar que la defensa d'un periodisme independent i lliure és una eina fonamental per acompanyar a la societat civil en les seves lluites per la justícia social", assegura Bondia.

En anteriors edicions, l'IDHC havia reconegut la tasca de periodistes com José Yoldi, Carlos Nadal, Mercè Conesa, Jaume Codina, Ali Lmrabet, Anna Tortajada i Mònica Bernabé; publicacions com El Ciervo o La Veu del Carrer; projectes periodístics més recents i Alternatius com La Directa, Ràdio Nikosia o Periodisme Humà; I en l'Àmbit audiovisual Ràdio 4 per tota su trajectòria, aixi com a els programes 'Solidaris' i 'Superant Obstacles', de Catalunya Ràdio, 'TotsxTots', de COM Ràdio, o '30 minuts 'de TV3. L'any passat aquesta distinció va recaure en Fotomovimiento, agrupació de fotoperiodistes sorgit del 15-M amb voluntat de deixar testimoni de les lluites socials.

El jurat del premi Solidaritat 2016 ha estat format per, Pepa Martínez directora de l'Fede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global; Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social; David Bondia, president de l'IDHC; Paquita Deltell, presidenta de la Coordinadora d'Ongd i Altres Moviments Solidaris de Lleida; Arcadi Oliveres, històric activista per a la pau i la defensa dels drets humans; Rosa Cendón, membre de la junta de l'IDHC; Pau Lanao, president de la Coordinadora d'Ong Solidàries-Girona. L'entrega del premi és fara el 13 de febrer en un acte al Parlament de Catalunya.