PUBLICACIÓ Lectora 22: Dossier sobre feminismes transnacionals indígenes / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Llibres - Altres Publicacions

S'acaba de publicar el número 22 de Lectora: revista de dones i textualitat. Aquest número inclou un dossier, editat per Yi-Chun Tricia Lin, dedicat a les manifestacions del feminisme indígena en països tan diversos com Taiwan, Colòmbia, Finlàndia o Canadà, titulat Transnational Indigenous Feminisms.

 

El dossier presenta treballs d'Amanda DiGioia, Jolan Hsieh, Coro J.A. Juanena, Jo-Ann Lee, Myriam Sánchez i Ana Valero Rey, a més d'una secció dedicada al llegat de l'activista indígena Menominee Ingrid Washinawatok El-Issa, assassinada per les FARC a Colòmbia en 1999, que recull textos de la pròpia Washinawatok, Sandra Álvarez i Susana Cáceres.

La secció miscel·lànea aplega treballs sobre crítica cervantina escrita per dones, reescriptures modernes de The Tempest, el perfil de Hannah Arendt com a educadora i el projecte feminista de la revista Artes y Letras de Nova York a principis del segle XX, entre altres. La revista també reuneix les seccions habituals de ressenyes i creació, on es publica per primera vegada l'obra Translúcid@ de la dramaturga mexicana Elena Guiochins, presentada i editada per Rafael M. Mérida Jiménez.

Més informació