Barcelona: Seminari: És possible un Kurdistan Independent / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Drets dels Pobles

El 12 d'Octubre Nazanin Armanian, realitzarà un seminari, amb el títol: És possible un Kurdistan Independent ?

En aquest Seminari, s'analitzarà a nivell polític la situació del Moviment Kurd, des del context regional al mundial, i tindrà una mirada especial i en profunditat sobre la situació de les dones.

 

 PKK-guerrilleras-1-620x400

 Foto: resumenlatinoamericano.org 

 

Són centenars les dones guerrilleres kurdes que han mort en aquests últims anys en els conflictes de Siria, de l'Iraq i Turkia, amb la creença que hi ha la possibilitat que, a través d'aquests conflictes, es pogués per fi crear un estat kurd.

En aquest seminari s'aprofundirà sobre si a Rojava - Kurdistan Sirià, i al Kurdistan occidental, s'està gestant una revolució, sobre els canvis en estructura social que s'estan donant, les comunitats  i la lluita de classe, així com, de les dones armades i sense vel.

"El Kurdistan aspirava a ser l'Estat 195 de l'ONU, quan al mig de la guerra Síria, els Kurds iranians, cometen el greu error de declarar la guerra a la República Islàmica" diu Nazanin Armanian en la presentació del seu Seminari.

També hi haurà un debat, sobre la situació política actual, repassant la història, la llengua i les diferents religions del poble Kurd. S'analitzarà especialment la situació en què es troben les dones guerrilleres i com estan considerades al Pròxim Orient i com han esdevingut un flagell per a uns i carn de canó, per a altres.


El seminari, s'impartirà a la Llibreria Pròleg i tindrà una durada de quatre hores, amb inscripció prèvia.