Presentació Indicador d’Igualtat de Gènere a Catalunya 2015

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Economia

 

indicador-digualtat

 

 L'observatori dona empresa i economia de la cambra de comerç de Barcelona ha presentat el nou indicador d'igualtat de gènere de Catalunya. 

Els objectius de la jornada més enllà de la presentació de l'indicador han estat: aportar una mirada diferent de la pobresa i sensibilitzar a les administracions públiques i posar el "risc de la pobresa femenina" en l'agenda política.

A partir dels resultats obtinguts l'Observatori detecta una nova pobresa femenina, que és la protagonitzada per dones formades que quan arriben al mercat laboral pateixen la discriminació en sous i condicions laborals, sobretot després de la maternitat i acaben tenint un elevat risc de caure en la pobresa malgrat tenir una feina. Pobresa que s'allarga en el temps amb menors prestacions per desocupació i amb menors pensions.

Les desigualtats, la pobresa, la discriminació, l'exclusió i els diferents nivells de benestar de la ciutadania s'han convertit en un dels principals temes de l'agenda política i de les preocupacions generals de totes les administracions, per tant esdevé necessari establir diàlegs i reflexions sobre l'augment de la pobresa femenina, les seves conseqüències i les seves possibles solucions. És a dir, - sensibilitzar a les administracions públiques i posar el "risc de la pobresa femenina" en l'agenda política.

A la jornada de presentació hi han participat entre d'altres: Dolors Bassa. consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Anna Mercadé directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de comerç de Barcelona, Carme Poveda directora d'Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, Teresa Torns professora jubilada de QUIT-UAB i Teresa Maria Pitarch presidenta de l'ICD.