Barcelona: Dones empresonades, dones afusellades / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Memòria - Memòria històrica

El grup República Feminista Independent de Ca la Dona commemora el 9 d'abril el Dia de la República, com ho esta fent des de la seva creació fa cinc anys. L'objectiu d'aquests actes és la recuperació de la Memòria Històrica de les dones, Republicanes i Dones en la Història. Dones que van resistir, algunes fins a donar les seves vides per la llibertat, enfrontant-se al franquisme, al feixisme a la violència i crueltat de les guerres. 

 

 

Ruse pineda 

 Disseny cartell: Roser Pineda

 

La història no ha fet justícia, no les ha reconegut i per això, en aquest espai any rere any, aquest grup de feministes republicanes van extraient del silenci i oblit a moltes dones. Aquest any l'objectiu que s'han marcat per commemorar és donar nom a les 11 dones afusellades al Camp de la Bota.

Aquest any intervindran: Pepi Rafel (TV-Clot Sant Martí) amb el documental Dona i afusellada, el doble oblit; Núria Ricart (Cr POLIS-UB) – Futur Monument a la Presó de Dones de Les Corts; Marta Mas (Comissió Memòria i Gènere Foment Martinenc) – El camp de la Bota, un barri amb doble repressió.  Durant 15 dies i per commemorar la Republica i a aquestes 11 dones afusellades estarà espuesta l'Exposició: Dona i afusellada, el doble oblit.

Tanqués l'acte amb la Maga Glòria i amb un vermut Republicà, que serà dedicat a la gran poetessa Montserrat Abelló, gran amiga del grup que organitza l'acte, i va assistir tots els anys.

Aquest any volen brindar amb un Manhattan, còctel creat per Montserrat Abelló, i que va fer el traspàs de la convinació a les dones del grup República Feminista Independent.

Sera dissabte 9 d'abril, a les 11 hores a Ca la Dona