Rajae Karoui: "M'agrada liderar un grup com Salam"

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Music

There are no translations available.

alt

 

 

Rajae Karoui és la cantant de Salam Grup, i el diumenge 31 de gener ofereixen un concert a la sala "de l'Apolo, a favor de SDRCA, Ong de Barcelona que promociona projectes africans.

 

Rajae és  cantant de Salam des de fa 2 anys. Tot i que no ha realitzat molts concerts amb aquest grup, i aquest és el primer a la sala 2 de l'Apolo, és molt coneguda al Màrroc. Cada any és convidada a concerts i festivals a Casablanca, la seva ciutat natal i a d' altres ciutats.

 

Va arribar a Catalunya fa 11 anys, amb la família, i es va instal·lar a Santa Coloma, i des de sempre li ha agradat cantar, encara que li costa és compaginar el seu treball diari al capdavant d'una botiga, que va muntar fa tres anys per fer vestits i ornaments per a les núvies i convidats/des a les noces marroquines, amb concerts i assajos. "Estic casada i tinc tres fills, i encara que m'agradaria dedicar-me més a la música no tinc temps. Cal desplaçar-se a Barcelona i a d'altres llocs i ajuntar-se amb el grup. A vegades he de fer malabarismes".

 

Encara que com la majoria de les persones musulmanes, en els últims temps nota un cert augment del rebuig per part del veïnat i d'alguna gent, matisa que a ella no li afecta molt. "Vaig molt moderna i sense vel perquè no m'agrada, i la veritat és que així ets molt més acceptada. També és veritat que quan era més jove em costava a trobar una feina i que em consideressin igual que les d'aquí", però ara poc a poc ha anat aixecant un negoci que porta pràcticament sola: "Sóc una veritable emprenedora i molt lluitadora", confessa.

 

 

 

 

 

 

alt

 

 

 

Sobre el per què hi ha tan poques dones en els grups de música i poquíssimes cantants àrabs, segons ella es deu al fet que els hi manca temps per dedicar-s'hi, " i a les que ens agrada de veritat vivim lluny unes de les altres i ens costa ajuntar-nos. No crec que sigui perquè a alguns marits o companys els pugui molestar. En general els agrada", i afegeix que "al Marroc hi ha diversos grups de música de dones que actuen en diferents llocs i tenen molt d'èxit".

Karoui té una veu molt agradable i el seu estil prové de la música tradicional marroquina que escoltava des de nena, i comenta que "sempre vaig voler ser cantant", perquè el seu pare cantava en un grup, però també li agrada la música de fusió mediterrània i catalana, i els sons del jazz i del funk. Li agradaria que al concert del diumenge 31 hi anés molta gent de Barcelona, però que hi assistissin també persones de l'àmplia comunitat àrab i africana, ja que SDRCA lidera importants projectes africans, i tothom es pot sentir molt identificat amb la música que fa Salam. per aixó  a NEWScatTV, Rajae Karoui  ha fet una promo en àrab.

 

Mireu el Vídeo a Youtube

(*)  Apolo Sala 2: Nou de la Rambla 113. Barcelona