Internacional - Barcelona: flotilla de la llibertat amb dones / La Independent / Noticies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Pau i Resolució de conflictes

S'està organitzant un vaixell integrat exclusivament per dones que serà l'eix de la propera missió davant la nova i gravisina situació a Palestina, la repressió i violència israeliana contra la ciutadania palestina i el continuat bloqueig a Gaza cada vegada mes asfixiant.

 

 flotilla

 

 

La Coalició Internacional de la Flotilla de la Llibertat, s'ha reunit a Barcelona per valorar les accions que s'han dut a terme fins a la data i així traçar futurs plans d'acció.

Entre els objectius que explica la Coalició hi ha, per al 2016, "un vaixell de dones que naveguerà rumb a Gaza, per denunciar i alhora desafiar l'il·legal i inhumà bloqueig que s'està duent a terme a Palestina, que està vulnerant constantment els drets humans de tot un poble amb absoluta impunitat, alhora que es demana que es trenqui el silenci de la major part dels governs del món". Per al 2017, la iniciativa se centrarà en accions de solidaritat amb els pescadors de Gaza, denunciant la seva greu situació. El 2018: està previst adquirir una embarcació de gran capacitat perquè centenars de persones de pau de tot el món per navegar cap a Gaza i intentar trencar el bloqueig.

En aquesta reunió de projectes d'acció hi han participat les campanyes següents: Canadian Boat to Gaza, Campanya Europea per Trencar el Bloqueig a Gaza (ECESG), Freedom Flotilla Itàlia, Aliança de Solidaritat amb Palestina (Sud-àfrica), Ship to Gaza - Noruega, Ship to Gaza - Suècia i Rumb a Gaza.


Ha estat la primera trobada de la Tercera Flota de la Llibertat, després que el vaixell 'Marianne' fora  assaltat en aigües internacionals per les forces d'ocupació israelianes i tot el passatge fos portat contra la seva voluntat a una presó israeliana.

L'objectiu és acabar amb el bloqueig d'1.8 milions de palestins i palestines que està portant a terme L'Estat d'Israel.