Teatre, poesia, música i dansa a la Festa del V Aniversari de La Independent

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Música

fiesta

 

L'agència catalana amb visió de gènere La Independent porta cinc anys de treball continu, a cor obert per periodistes compromeses, i, després de més de 4,5 milions de visites al seu web, celebra ser-hi encara molt present i plena de vida al costat d'artistes de diversos camps que se sumen a l'alegria i l'objectiu.


El divendres 30 d'octubre la Sala Gran del Centre Cultural de Dones Francesca Bonnemaison, a partir de les 21.00 fins a les 23.00, serà l'escenari d'un programa preparat amb molta cura, on hi haurà teatre, cabaret, recitals individuals i de grup, poesia, música i dansa, entre d'altres.

 

 

alt

 

 

 

Programa

Per a començar, i després de la presentació de la Festa,  Gloria Piñol  i de Susana Villafañe, donaran pas a la música amb un grup de jazz i blues de d'Amelia Bernet, més coneguda com a Merly Bernet, amb Lidia García, al baix elèctric, Gloria Maurel, a la batería i Aida Ten, al piano. Un plat fort, sense cap dupte.  

Seguirà Isabel Franc que ens sorprenderà amb un monòleg de creació exclusiva per aquesta festa. Gloria Bosch  ens recitarà els seus poemes de "A cau d'orella" acompanyada de la cantant Zoila Herranz i de la música Gloria Torres.

Per continuar divertint, Cecilia Bellorin, ens explicarà sobre el seu viatge Caracas-Barcelona i Mercé Espelleta, una de les actrius de Projecte VACA, es transformarà en la Mare Teresa de Calcuta, que segur que farà riure amb moltes coses que no sabem.

En homenatge a la Xarxa Internacional de Periodistes (XIDPIC.cat-XIPVG), la companya vasca, comunicadora i cantant, Leire Saitua interpretarà dues de les seves cançons.  S'arribarà a l'entreacte amb l'animada coreografia de "Grease" amb les dansaires més petites del Petit Ballet de Barcelona, que dirigeix Isa Moren (*).

 

Segona part

Per animar una segona part d'alt voltatge, hi haurà una altra ballada del ballet esmentat de Moren amb un número de Flamenco-Fussió, amb  les ballarines i ballarins més grans. 

Desprès sortirà a l'escenari un altre grup de dones, que lidera Rosa Zaragoza, i l'acompanyen Gabriela Ahumada i Tamara Precek.  Aquesta cantant d'arrrels mediterrànies animarà a la sala amb les seves cançons, sobre tot, amb la popular: "Les nenes bones van al cel, les dolentes a tot arreu".

I tot seguit la música de jazz i blues que representa Rita Payés, una jove cantant de 15 anys, en ascens imparable, que col·labora amb el músic Joan Chamorro, i que ja té el seu propi grup. En aquesta ocasió cantarà acompanyada d'Elisabeth Roma i la seva guitarra.

Les ultimes actuacions de la nit seran explosives, Ana Valle, cantarà, acompanyada del guitarrista Cristian Ruiz, alguns temes del seu últim disc: "Desde dentro".  

Per tancar aquest concert col.lectiu res millor que la música africana, amb la veu de Betty Akna, la cantant equatoguineana, que actuarà junt a Chido, un músic que farà percussió i guitarra. Segur que acconseguirà aixecar a tota la sala amb la seva canço himne: "Africa United".
 


Agraim les col·laboracions

La Indepenent agraeix la col·laboració de la Comissió organitzadora, de la feina de Roser Pineda (autora del cartell) i de les persones individuals, entitats i empreses que han donat suport a aquest acte. També la cessió de l'espai per part de la Diputació de Barcelona. I, per suposat, cal donar les gràcies anticipades a totes les artistes i presentadores que actuen de forma gratuïta, d'algunes d'elles podreu adquirir les seus CDs, que hi haurà a la porta de la Sala Gran.

Han col·laborat amb nosaltres com a Fila ZERO i participacions especials: Entrepobles, Surt, Drac Màgic, Unió de Pagesos, Secretaria Dones CCOO, Comissió de Ca la dona, Comissió Dones Advocades, Isa Moren (Petit Ballet de Barcelona), Susana Robert, Conxa Garcia (Radio Gracia), Sonia Garcia (Bibliomusicineteca), Angels Tejada (FIDEM), Merche Alvira, Rosa Pruna (ASAJA-AMFAR), Eugenia Fernández, Dones No Estandars, Ingrid Nossol, Maria Angels Viladot, M. Angels Roqué i SPC (Sindicat de  Periodistes). 

 

Mes informació:

Merly BernetNuria Feliu;  Isabel Franc;  Gloria Bosch: Video a Youtube. Cecilia Bellorin:  Mercé Espelleta; Rosa Zaragoza;  Rita PayésAna Valle;  Betty Akna:  

Isa Moren es la directora del Petit Ballet de Barcelona, Premi Sant Marti 2011. Reportatge publicat a La IndependentFacebook:

(*) Festa dels 5 anys de La Independent.  Divendres 30 de octubre, de 21 a 23 hores, Sala Gran Bonnemaison Sant Pere més Baix, 7

 

Participeu a traves de Facebook