Internacional: Setmana Internacional d'Acció amb les Causes de la Pobresa / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Desenvolupament - Medi ambient

Tres milions de signatures han inaugurat la Setmana Internacional d'Acció amb les Causes de la Pobresa d'acord amb la convicció que els Tractats de Lliure Comerç, augmenten la pobresa dels éssers humans i els desastres ambientals.Aquestes mobilitzacions són a nivell internacional.

 

 

FotoAccionBruselas

 

Una enorme balança va presidir l'entrada a la seu de la Comissió Europea a Brussel·les. Simbòlicament, en un costat de la balança, en un dels seus plats, sacs de sorra, representant a les multinacionals i en l'altre els tres milions de signatures recollides de la ciutadania europea.

Aconseguir aquestes firmes, ha estat tot un repte de la campanya "No al TTIP" durant un any. Hi han participat més de cinc-centes organitzacions socials, que en formen part, considerant-ho un gran èxit.

Una iniciativa ciutadana europea (similar a Iniciativa Legislativa Popular Europea), necessita un milió de signatures per a ser presentada a tràmit, i n'han han aconseguit el triple.

Malgrat l'esforç per aconseguir les signatures necessàries, l'acte ha estat simbòlic, ja que la CE va denegar a la Campanya la validesa de la iniciativa ciutadana.

Molts dels actes previstos en aquesta setmana d'accions contra el TTIP, coincidiran amb el dia 17 d'octubre, Dia Internacional per a l'Eradicació de les Causes de la Pobresa, i els desastres del Medi Ambient.

També Barcelona, el divendres dia 2 d'octubre, en el Ple del Consell Municipal es va aprovar una declaració, proclamant a Barcelona contrària als Tractats de Lliure Comerç, TTIP, CETA i TISA.

 

 

 

FullSizeRender 1