Costa d’Ivori: Experta de l'ONU confia en el progrés del país cap a l'estabilitat / La Independent / Notícies Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Pau i Resolució de conflictes

There are no translations available.

La Representant Especial del Secretari General de l'ONU per Costa d'Ivori, Aïchatou Mindaoudou, afirma que es manté l'estabilitat en aquest país africà i que l'economia va progressant.

 

 

Foto evore

Aïchatou Mindaoudou. Foto ONU/Loey Felipe

L'alta funcionària ha lliurat un informe al Consell de Seguretat afirmant que encara persisteixen diferències polítiques, i que avança el diàleg polític entre el govern i els partits d'oposició.

"Són molt positius els esforços constructius del govern i els partits de l'oposició, és important que continuïn perquè condueixin a un ambient de pau per a la celebració d'eleccions lliures i justes. No obstant això, encara hi ha persones que han caigut en la temptació de la retòrica de l'exaltació, als quals cal encoratjar constantment a que actuïn amb responsabilitat", va dir la representant especial.

Mindaoudou va subratllar que les eleccions presidencials previstes per a octubre constituiran una important fita en la consolidació dels avenços obtinguts en els últims anys, i va expressar preocupació davant la manca per part de les forces de l'ordre i de seguretat dels equips necessaris per mantenir l'ordre públic.