Catalunya: Jane Goodall guanyadora del Premi Internacional Catalunya d'enguany / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Recerca

El president de la Generalitat, Artur Mas, va fer públic aquest dilluns 18 de maig en roda de premsa,  el nom de la doctora Jane Goodall com a guanyadora del XXVII Premi Internacional Catalunya, que atorga el govern. Amb aquest premi es vol reconèixer "tota la trajectòria i la contribució científica" d'aquesta antropòloga i primatòloga britànica.

 

Premi Internacional J.G. Mas

 

 

En la roda de premsa al Palau de la Generalitat, hi van intervenir també el president delegat del Premi, Xavier Rubert de Ventós, i el president de l'Institut Jane Goodall a Espanya i Europa, Ferran Guallar, que llegí un missatge d'agraïment de la mateixa Goodall.

El Jurat del Premi li atorga  "pel seu triple vessant analític, empíric i compromès", descatant "d'una banda, la seva transcendental contribució científica, que ens ha dut a una millor comprensió de la natura, la cultura i el comportament humans (entre altres coses, en mostrar-nos que no són fenòmens independents). De l'altra, el reconeixement que aquest fet suposa la promoció de la solidaritat dels éssers vius, la sostenibilitat del seu entorn i la pau entre la humanitat".