Oxaca.Mèxic: I Feria Internacional del Libro Estudios de las Mujeres y Feminismos / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Llibres - Altres Publicacions

Del 6 a l'11 d'abril es realitzarà a Oaxaca la I Feria Internacional del Libro Estudios de las Mujeres y Feminismos, a la qual hi assisteixen autores i teòriques feministes i d'estudis de les dones, ha anunciat avui la coordinadora general de Luna del Sur, Erika Lili Díaz Cruz.

 

Oxaca

 


En conferència de premsa, va dir que aquesta és la primera vegada que a Mèxic es realitza una Fira Internacional del Llibre Estudis de les Dones i Feminismes i va dir que aquesta mateixa organització civil impulsa la creació d'una casa editorial de llibres amb aquesta temàtica.

L'organisme civil responsable de la realització del Diplomat Internacional d'Estudis de les Dones, Feminismes i Descolonització, ha apuntat que durant la fira es desenvoluparan activitats com la presentació de llibres, panells de discussió, cinema-debat, obres de teatre i conta-contes per a nenes i nens.

Entre les autores de continguts literaris hi haurà: Marcela Lagarde, teòrica contemporània del fenomen del feminicidi; Julieta Paredes, precursora del feminisme comunitari a Bolívia; Silvia Federeci, quecompartirà els seus estudis des del feminisme marxista; Silvia Marcos, que ha escrit al voltant de l'experiència de les dones zapatistes; Judith Bautista, estudiosa del racisme a Mèxic; Soledad Jarquín, periodista que ha plasmat en els seus escrits la història de les dones d'Oaxaca; i Laura Rita Segato, sobre les noves formes de la guerra als cossos de les dones.

En els panells es preveuen temes sobre  participació històrica de la dona en la poesia mexicana, heroïnes de la literatura, i la presentació de l'Informe sobre las Justícias i un fòrum de la Red Hila. A més s'exhibiran les pel·lícules: La militaritzación en el estado de Guerrero, Historias cruzadas i Persépolis i sessions de conta-contes, així com l'obra de teatre "I nosotras tambien".

 

 

*La I Fira Internacional del Llibre d'Estudis de les Dones i Feminismes es realitzarà a un costat del Templo de los Pobres, Sabinos S / N entre Dalias i H. Col·legi Militar, Colònia Reforma, les projeccions de pel·lícules es duran a terme a la Biblioteca Infantil (BS) situada en José López Alavez 1342, Barri Xochimilco, a la ciutat d'Oaxaca.