Catalunya: 1.070 associacions de dones arreu del territori / La Independent / Notícies Gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Empoderamiento y Liderazgo - Movimientos Sociales

No hay traducción disponible

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada per la presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, van fer un reconeixement públic a les associacions de dones que durant l'any 2014 van complir un quart de segle de trajectòria en favor de les dones i la igualtat d'oportunitats. L'acte va tenir lloc a l'Auditori del Palau de la Generalitat.

  

ICD

 

 

La consellera Neus Munté va expressar el reconeixement i l'agraïment a la tasca que desenvolupen les entitats de dones i va destacar que "les dones estan ben organitzades, configuren una xarxa activa, són un exemple de participació i de capacitat transformadora. Les entitats tenen un paper indiscutible per a la qualitat democràtica i la governança en la societat actual. Les associacions són un instrument imprescindible perquè la ciutadania s'involucri en les pràctiques bàsiques de la democràcia".

Munté va subratllar que "les associacions de dones són espais d'autoritat femenina, de reconeixement a la llibertat femenina i de projecció del seu apoderament. Han aconseguit obrir portes que restaven tancades, fer lloc a les dones allà on no en teníem, i han permès fer entrar la perspectiva de gènere en el corrent principal de la política, donant cabuda a la diversitat i a l'experiència de les dones".

En aquest mateix sentit, la presidenta de l'ICD, Montse Gatell, va explicar que "la perspectiva de les dones ha de ser tinguda en compte, no pot quedar invisible davant la suposada universalitat del que és masculí. Cal reconèixer el valor d'allò femení, tradicionalment menystingut i ignorat per l'esfera pública, que és on es prenen decisions". I va puntualitzar que "allò femení parla del benestar de les persones per contraposició a la centralitat que ocupa el benefici econòmic. Quan una societat dóna importància a allò femení, al benestar de les persones, tota la societat hi guanya".

A Catalunya hi ha actualment 1.070 associacions de dones. D'aquest total, 550 desenvolupen la seva activitat a Barcelona; 90 a les comarques de Girona; 208 a les comarques de Lleida; 149 a les comarques del Camp de Tarragona i 73 a les Terres de l'Ebre.