Catalunya - Centre Amèrica: Calala demana suport per a dones salvadorenques encausades per avortament / La Independent / Notícies Gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Salut - Salut sexual i reproductiva

concentracion libertadparalas17-300x300

 

Al Salvador les dones poden ser condemnades a 40 anys de presó per avortar, fins i tot si aquest és involuntari, i actualment hi ha 17 dones en aquesta situació, és per això que des d'aquest 25 de novembre, Dia Internacional per la No Violència contra les Dones, Calala - fons de Dones, realitza una campanya de recollida de fons per donar suport a les defensores de drets humans a Centreamèrica.

La campanya es realitzarà fins al 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans. "Com cada any, aquesta campanya està emmarcada en els 16 dies d'acció internacional contra la violència cap a les dones", assenyala el comunicat de l'entitat.

Explica  també que les destinatàries de totes les donacions que recolliran seran diverses organitzacions de dones i de drets humans de Centre Amèrica, que defensen els drets sexuals i reproductius i, especialment, el dret a l'avortament legal, segur i accessible, en una regió on les lleis restrictives violenten el dret de les dones i les exposen a seriosos danys físics, psicològics i fins i tot a la mort.

Les organitzacions escollides són: La Col·lectiva Feminista pel Desenvolupament Local d' El Salvador, Coincidir, La Col·lectiva Dones Ixchel de Guatemala i la Xarxa de Dones Joves de Cortés, i el Fòrum de Dones per la vida.

 

Més informació a:
Campanya recollida de fons
Denunciant al Salvador enfront del món
De l'hospital a la presó.
"Una flor per les 17"
A vora de la mort: violència contra les dones i prohibició de l'avortament a El Salvador