Ginebra: Dones sirianes es reuneixen per donar suport als esforços de pau / La Independent / Notícies Gènere

Atención, abrir en una nueva ventana. PDFImprimirCorreo

Empoderamiento y Liderazgo - Paz y Resolución de conflictos

No hay traducción disponible

 

 Onu Siria

 Reunió de Dones a Ginebra per la Pau a Siria ( Foto ONU)Onu Dona i el govern dels Països Baixos, s'han reunit els dies 12 i 13 de gener a Ginebra (Suïssa), éssent aquesta reunió una de les accions de l'ONU en suport a les dones sirianes en la seva contribució en els esforços de pau.

Entre els i les participants a la taula hi havia la directora executiva de Onu Dones, Phumzie Mlambo - Ngcuka i Organitzacions de dones sirianes.

Un cop finalitzada la reunió van convocar una roda de premsa per deixar constància dels seus acords. Es va parlar dels resultats positius de la jornada dels dies 12 i 13 , afirmant que la participació de les dones és essencial per construir la pau a Síria, ja que hi han participat -organitzant des del principi d'aquesta terrible guerra- dins i fora del país, la assistència humanitària, vigilant els drets humans, i proporcionant ajut d'emergència a les zones més castigades.

Aquests dones han demanat constantment a la Comunitat Internacional que incloguin les seves veus en els processos de pau, ja que tenen un important paper i que és indispensable que hi hagin grups i organitzacions de dones, en la configturacion del futur del seu país.