Janet Yellen Presidenta de la Reserva Nacional / La Independent / Notícies gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

La nominació de Janet Yellen com a presidenta de la Reserva Federal arriba en un moment de incertesa en l'economia  del país però, alhora amb expectatives de confiança. És  la primera dona en aquest càrrec.


Yellen dona suport a la política monetària adoptada per la FED, en l'àmbit d'influència de Bernanke per sostenir la recuperació econòmica als EUA.

Yellen té 67 anys d'edat, i té com a prioritat crear ocupació, encara que haurà de fer canvis, reinvertint en part el que s'ha aplicat en els últims anys.


Janet Yellen

 Foto wikipedia

Obama ha optat per Yellen, descartant a Lawrence Summers a  causa del seu enfrontament amb el partit demòcrata i veient les grans possibilitats de Yellen, ja que tenia la necessitat de la ratificació de la Cambra Alta amb el suport dels demòcrates i d'alguns republicans.

Janet Yellen és Doctora cum laude en economia per la Universitat de Yale el 1971, ha estat professora de Berkeley, Harvard i London Schol of Economics, és profesora emèrita de la Universitat de Berkeley on va comencar  a donar classes el 1980.


Ha estat Presidenta del Consell d'Assessors Econòmics de la Casa Blanca amb Bill Clinton del 1997 i 1999.