Targeta vermella a….TV3 i al documental “Hola Europa” /La Independent/Noticiés gènere

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Audiovisuals

Aquest dimarts dia 7 de maig, TV3 ha emés el documental dirigit per Dolors GenovèsHola, Europa” on a través de diverses persones expertes es parla del Dret a decidir i del nostre país, Catalunya, com a nou Estat d'Europa.

La Targeta vermella no és pas pel documental en sí mateix sinó perquè de les 31 persones entrevistades, quatre, QUATRE, solament quatre eren dones: l'empresària Leonor Blanco Voltes, la professora d'hisenda pública Marta Espasa, la jurista Isabel Helena Martí, i la professora d'Història Política Montserrat Guibernau.


Video documental Hola Europa a TV3

 

Com sempre, el criteri de les dones és menystingut i en aquest cas, la qüestió és més greu tenint en compte que el documental era produït i emés per la televisió pública del nostre país, que ignora d'aquesta manera els plans d’igualtat dels quals ens hem dotat i que com a TV pública està obligada a complir.

 

Dolors_Genovs.bages.omnium.cat

Dolors Genovès. bages.omnium.cat

 

La Indepedent està convençuda que, ben segur, una major presència de dones expertes en el programa hauria aportat més riquesa en cadascún dels àmbits tractats i hauria pogut situar-ne de nous com els drets de les persones, d'igualtat, de cura a l'Europa que volem. Una ocasió més….perduda doncs!

Per això, La Indepedent mostra la seva targeta vermella a TV3 i al documental "Hola, Europa" per la invisibilització de les dones i un tractament de la informació ben allunyat de la visió de gènere.