3 de maig Dia mundial de la llibertat de premsa

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

 

DMLlP_2013

El Dia mundial de la llibertat de premsa va ser instaurat per l'Assemblea general de les Nacions Unides el desembre de 1993. Aquest any la campanya mundial està dedicada a les i als periodistes en l'exili.

L'ofici de periodista és un ofici entregat, un ofici arriscat, un ofici menystingut en molts casos. La llibertat d'expressió i les condicions laborals de les persones que exercim el periodisme són punts febles del nostre ofici. L'entrega i la vocació poden fer molt però les dificultats per exercir són moltes. En uns moment de crisi greu això empitjora, i empitjora molt més per a les dones, de forma general en el mercat laboral, i de forma concreta en l'àmbit periodístic.

L'ofici de periodista era un ofici considerat masculí, però la professió es feminitza i també es precaritza. El temps i la conciliació han estat barreres importants per a les dones en l'exercici del periodisme. I els riscos en exercir una informació veraç, objectiva, i amb visió de gènere són alts i hi ha molts països en els que et jugues la vida.