Formació per a treballadores en cura i neteja de la llar

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Economia i Treball - Employment

There are no translations available.

M.Palante_1

Els mesos de maig i juliol d’enguany es duran a terme cursos de formació en temàtiques de Geriatria i Neteja Ecològica oferts pel Projecte Mujeres Pa'lante, una organització que des de fa uns anys acompanya processos de dones migrades a les ciutats de Barcelona i Hospitalet de Llobregat.

 

 

Segons el projecte organitzador, aquests cursos tenen com a ingredient especial la utilització d'una pedagogia participativa, en la qual es valora els coneixements que ja tenen les dones que es desenvolupen en aquests sectors laborals i que desitgen actualitzar els conceptes tècnics sanitaris que envolten l'assistència a la gent gran.

És part important d'aquests cursos que, pel que fa a la feina de la neteja, es dirigeixin esforços a cuidar també la salut de les treballadores, amb la utilització de menys productes químics, el que comporta un benefici per a les famílies i / o empreses que contracten els seus serveis, afirmen.

Aquest cap de setmana passat, amb un grup de 25 dones de Llatinoamèrica, Marroc i d'origen espanyol, els cursos es van iniciar al espai de la Casa Sense Fronteres (L'Hospitalet, Barcelona).


M.Palante_2

 

Què passa en el món d'una persona que té Alzheimer, amb la qual estic treballant? Com establir la comunicació amb la família i / o empresa que m'ha donat la confiança per a exercir la meva feina de cuidadora? A què hospital i quins mèdics he de trucar en una emergència? Quines són les dietes d'una persona amb diabetis? Com ens cuidem les cuidadores i els nostres drets laborals? Aquests són alguns dels punts que tocarà el temari del Curs bàsic de Geriatria.

El Projecte Mujeres Pa'lante, que afirma el seu compromís amb el medi ambient i la salut de les dones, oferirà paral·lelament el curs de Neteja Ecològica en el què participaran, com a formadors, els equips del Col·lectiu Edpac (Educació per a l'Acció Crítica), així com la Cooperativa Trèvol.

Mujeres Pa'lante considera important la formació de les treballadores en moments on l'atur laboral i la crisi econòmica a l'estat espanyol porta, com a reacció, incrementar la vulnerabilitat dels drets laborals de les dones.

Aquests cursos intensius comptaran també amb hores de pràctica en llocs dedicats a la cura de persones grans i en empreses de neteja, segons informen, i compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del seu Departament de Benestar Social i Família, Direcció General per a la Immigració.