Yucatán - Mèxic: L'Institut per a l'Equitat i Gènere a Yucatán premia a la periodista Socorro Chablé

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Llibertat d'Expressió

Per defensar a la premsa els drets femenins 

L'Institut per a l'Equitat i Gènere a Yucatán (IEGY) va atorgar un reconeixement a la fotògrafa i periodista Socorro Chablé González, per defensar els drets de les dones. 

En el Dia Internacional de la Dona, l'IEGY va guardonar dijous passat a una de les fundadores de la Xarxa Nacional de Periodistes amb Visió de Gènere el 1995, i guanyadora del Premi Estatal de Periodisme el 2002 i 2003. 

En entrevista, la premiada va dir que aquest reconeixement és per a "totes les dones que han tingut el valor d'alçar la veu a través de Luna Maya", suplement editat per ella al diari yucateco "¡Por Esto!", on dues vegades per setmana es plantegen temes de gènere amb semblances o entrevistes amb dones de tots els àmbits. 

La periodista va comentar que tot i que hi ha conquestes encara hi ha qui es resisteix a creure que les dones són víctimes de feminicidi i que prevalen en una condició de desigualtat, de manera que la tasca dels mitjans de comunicació es torna indispensable. 

"Arran del que publiquem moltes dones saben que no són les úniques enfrontant situacions d'abús, i això les motiva per alçar la veu i fer públic el seu cas o denunciar", va destacar. 

Socorro Chablé va començar la seva trajectòria com a periodista gràfica per a posteriorment integrar-se al periodisme escrit enfocat a temes de gènere i de defensa dels drets humans. És corresponsal de Cimacnoticias al Yucatán des de fa més de 10 anys. 

Va ser directora de l'organització civil Centro de Promoción y Defensa de los Derechos Humanos y Laborales (Ceprodehl) que dóna suport a obreres i obrers de la maquila a l'estat de Yucatán. El 2008 Chablé va guanyar el Primer Concurs Estatal de Fotografia en Drets Humans.