Human Rights Watch demana al nou govern Ieamaní que actui davant els matrimonis infantils

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Infància i Adolescència - Childhood and adolescence

There are no translations available.

Per millorar les oportunitats de les nenes iemenites i protegir els seus drets humans, el futur Govern del Iemen hauria de fixar l'edat mínima perquè contreguin matrimoni i conscienciar a la població, sobre els danys que causa el matrimoni infantil, ha assenyalat aquest divendres 9 de desembre un informe de l'organització internacional Human Rights Watch (HRW). 

Nadya Khalifa, investigadora de drets de la dona a l'Orient Mitjà i Nord d'Àfrica de HRW, ha dit que la investigació "Com és que permeten que les nenes petites poden casar-se?: El matrimoni infantil al Iemen", detalla a través de testimonis com afecta a les nenes pel que fa a l'educació, perjudica la seva salut i les manté com a ciutadanes de segona classe. 

"En aquest moment el país travessa per una transformació política important.Els líders han d'aprofitar per corregir aquesta injustícia que fa un mal enorme a les nenes i dones", va afirmar. 

Dades l'ONU i de les autoritats del Iemen revelen que aproximadament el 14 per cent de les nenes del país es casen abans dels 15 anys d'edat i el 52 per cent ho fa abans dels 18 anys