Brasil: Mor Esmeralda Fernandes, la líderesa comunitària i popular comunicadora de la radio comunitaria Verona FM

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

L'equip  de Verona FM, una de les més antigues estacions de ràdio comunitàries de Teresina, capital de Piauí, ha comunicat la mort del líderesa de la comunitat i popular locutora Esmeralda Fernandes.
Va morir de complicacions cardíaques quan es van assabentar del truculent tancament de la comunitària FM Verona, Piauí, al parc del barri, zona sud de Teresina.
Segons el periodista i activista de la comunitat del sector de ràdio de Piauí Humberto Coelho, Esmeralda era fundadora de la FM de Verona i l'estació comptava amb dos programes: Fala Comunidade, un programa de notícies i informació de les comunitats a la zona sud de Teresina i Cantinho do Sócio, programa d'homenatge a les treballadores i reballadors de l'emissora i que motivava a col.laborar i donar suport a la ràdio.
Des de la fundació de Ràdio Verona el 1997, Esmeralda va ser una col.laboradora incansable a la ràdio i en tenia cura com si és tracteés d'una filla. El cor de Esmeralda no va poder aguantar el tancament de Verona FM per la FCC.
Esmeralda Fernández és la segona comunicadora morta a la Comunitat Piauí, després de les bel.ligerants fiscalitzacions d' Anatel . L'altra víctima va ser Maria dóna Conceição Ferreira Oliveira (Utopia FM, Lourival Parente al barri, també al sud de Teresina). Tampoc va suportar veure mort el seu projecte a causa d'Anatel el 2005 i va morir d'un atac de cor.


El moviment de ràdios comunitàries de Piauí està de dol.


FOTO DE LA ESMERALDA: http://comradio.com.br/photo/photo/search?q=esmeralda
MÉS INFORMACIÓ: http://www.acessepiaui.com.br/geral/fiscaliza-o-da-anatel-causa-mais-uma-morte-no-piau/23927.html