Dijous 07 novembre 2024
Per Dixie Edith. SemLac L’apoderament femení, les violències de gènere i la perspectiva de gènere es compten entre els temes més treballats per organitzacions i projectes que desenvolupen processos de formació feminista.
Per Camila Parodi. AmecoPress Després de molts obstacles, es va aprovar el Dret a la Sobirania i Seguretat Alimentària i el Dret a l’Alimentació a la Convenció Constituent de Xile.
Asmae Zarioui Zanna, és cofundadora de l’Associació de Dones Amazigues Tamettut, que vol dir “dona” en la seva llengua amaziga o tamazight.
Per Alberto Tena. Sinpermiso Podria semblar que els arguments feministes a favor dels ingressos bàsics han estat una cosa dels darrers anys, que van aparèixer a la calor de l’última onada de mobilització social.
Nadia Ghulam, activista i comunicadora afganesa és la fundadora de l’Associació Ponts per la Pau i co-autora de tres llibres sobre el seu país d’origen.
María Piedad Espitia Molina és una de les integrants del grup feminista Foguera Lila.
Per Ana Martínez, periodista XEDP Mercedes Porras Soto, gitana, llicenciada en Història de l’Art i doctoranda en Art Antic és la presidenta de la Fundació Privada Pere Closa.
Fatiha El Mouali, és llicenciada en ciències econòmiques, té un doctorat per la UAB i és tècnica d’acollida a l’Ajuntament de Granollers.
Per Dixie Edith periodista. Semlac La capacitació de les persones involucrades en la prevenció i atenció de la violència de gènere a Cuba.
Per Ana Martínez, periodista XEDP La Komal Naz, nascuda al Pakistan, és una de les fundadores de l’Associació PakMiR, una entitat que treballa en l’àmbit de la dona.
Aissatou Diallo, treballa per un món més just, per això lluita contra la mutilació genital femenina (MGF), una xacra que, avui en dia, afecta a més de 200 milions de dones i nenes.
Remei Sipi, catalana-guineana d’ascendència bubi, és una coneguda activista feminista i escriptora que impulsa, des de fa anys, el moviment associatiu de dones africanes.
Catalana d’origen bengalí, Sanja Rahim, va néixer al Raval. Politòloga especialitzada en Migració, treballa com a tècnica d’acollida de la Fundació Migra Studium.
Per Ana Martínez, periodista XEDP Ana Lucía Olivos Pairazamán és politòloga, especialitzada en migració, i membre de l’Associació New Women Connectors.
Maria del Rosario Vásquez és membre de La Col·lectiva de Dones Refugiades, Exiliades i Migrades.
Desarticular segles de dominació colonial és un gran desafiament, que passa fins i tot per enfrontar posicions.
Aquest 20-N és el tret de sortida l’Escola de Formació Guillem Agulló. La primera Jornada serà de debat, reflexió i de formació en eines bàsiques per a activistes, i també oferirà diversos tallers. Entre les diveres Taules rodones hi haurà...
Les eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell per la República tenien un apartat on s´especificava la condició que la majoria de càrrecs electes havien de ser dones. Però només ha calgut ajustar la paritat en el districte de Sarrià-Sant...
L’informe “Després de la Covid-19: Un pla feminista per a la sostenibilitat i la justícia social”, detalla la manera en què la pandèmia ha exacerbat les desigualtats de gènere prèvies.
Maria Àngels Roque és antropòloga i directora del Departament de Cultures Mediterrànies de l’Institut Europeu de la Mediterrània.
Un dels majors èxits dels mitjans de comunicació feministes ha estat la consolidació de nous mitjans amb aquesta especialització i la conformació de les xarxes de periodistes feministes que els sostenen.
“La participació de les dones i l’aplicació de decisions per elles de forma plena i efectiva en la vida pública, així com l’eliminació de la violència, per aconseguir la igualtat entre els gèneres i l’apoderament de totes les […]
Gemma Ferreón Rivera és una jove antropòloga social y cultural, cofundadora de Catàrsia, col·lectiva artística-política de joves asiàtiques descendents.
Per Ana Martínez, periodista XEDP Sandra Sotelo és periodista i membre de la comunitat filipina de Catalunya. Entre les seves activitats és Coordinadora d’esdeveniments i relacions públiques de l’Associació Kalayaan Cultural Filipina a Catalunya (KalayaanBCN).
Per Ana Martínez, periodista. XEDP Mercè Amor i Fatima Ahmed, són les impulsores de l’espai Diàlegs de Dona, i amb elles dues parlem aquesta setmana.
Butlletí de notícies
Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.