Monday 24 June 2024

Monday 24 June 2024

Social organizations

Surt celebra els seus 30 anys d’associació feminista

Ho fa amb un acte en què participaran diverses entitats del tercer sector que ajudaran a dibuixar l’evolució dels drets socials i de les dones en les darreres dècades i a explorar els principals interrogants que necessiten respostes pel present...

Independència. Per una República catalana i Feminista

Les dones Feministes x La Independència varen participar plegades en la manifestació convocada per l’ANC que consistia en la marxa de quatre columnes des de diferents punts de la ciutat per acabar trobant-se als peus de la muntanya de Montjuïc,...

“Ni Guerra que ens Oprimeixi, ni Pau que ens Destrueixi”

Ahir es va commemorar el dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament. A Ca la Dona, i organitzat pel grup Dones X Dones, van celebrar els seus trenta anys d'existència. Hi va haver un nombrós col·lectiu...

Aboga Bolivia: “Les dones són més lluitadores”

Carmen Ávila és una boliviana que resideix a Barcelona des de fa gairebé dues dècades. És fundadora i actual presidenta de l'Asociación de Abogadas Bolivianas, l'entrevistem per a La Independent....

“Moltes dones ens diuen: en una entrevista laboral intento ‘apaiar-me’, com a estratègia de supervivència!”

Esther Fernández estudia sociologia, té formació en mediació cívic comunitària, i és la responsable de l'Àrea de Dona i Igualtat de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC)....

Un mapa per entendre el feminisme

Per Dixie Edith. SemLac L’apoderament femení, les violències de gènere i la perspectiva de gènere es compten entre els temes més treballats per organitzacions i projectes que desenvolupen processos de formació feminista.

...

Nova Constitució a Xile: un avenç en el dret a l’alimentació digna

Per Camila Parodi. AmecoPress Després de molts obstacles, es va aprovar el Dret a la Sobirania i Seguretat Alimentària i el Dret a l’Alimentació a la Convenció Constituent de Xile.

...

“Actualment, ens trobem amb una generació que reivindica la seva identitat amaziga”

Asmae Zarioui Zanna, és cofundadora de l’Associació de Dones Amazigues Tamettut, que vol dir “dona” en la seva llengua amaziga o tamazight. 

...

Les genealogies feministes d’ingressos bàsics

Per Alberto Tena. Sinpermiso Podria semblar que els arguments feministes a favor dels ingressos bàsics han estat una cosa dels darrers anys, que van aparèixer a la calor de l’última onada de mobilització social.

...

“Cada dia de la meva vida he demanat pau”

Nadia Ghulam, activista i comunicadora afganesa és la fundadora de l’Associació Ponts per la Pau i co-autora de tres llibres sobre el seu país d’origen.

...

“A Colòmbia es continua silenciant la població que està reclamant els seus drets”

María Piedad Espitia Molina és una de les integrants del grup feminista Foguera Lila.

...

“La nostra cultura continua sense tenir un reflex als llibres de text”

Per Ana Martínez, periodista XEDP Mercedes Porras Soto, gitana, llicenciada en Història de l’Art i doctoranda en Art Antic és la presidenta de la Fundació Privada Pere Closa.

...

“No es pot fer una política per a nosaltres sense nosaltres”

Fatiha El Mouali, és llicenciada en ciències econòmiques, té un doctorat per la UAB i és tècnica d’acollida a l’Ajuntament de Granollers.

...

Estratègia contra la violència, el camí comença ara

Per Dixie Edith periodista. Semlac La capacitació de les persones involucrades en la prevenció i atenció de la violència de gènere a Cuba.

...

“Sense saber-ho vaig començar a fer mediació i ajudar les dones”

Per Ana Martínez, periodista XEDP La Komal Naz, nascuda al Pakistan, és una de les fundadores de l’Associació PakMiR, una entitat que treballa en l’àmbit de la dona.

...

“No s’arriba a sensibilitzar prou ni a les dones ni a les famílies ni a les comunitats”

Aissatou Diallo, treballa per un món més just, per això lluita contra la mutilació genital femenina (MGF), una xacra que, avui en dia, afecta a més de 200 milions de dones i nenes.

...
Remei Sipi

“Érem les primeres generacions de dones negres a Catalunya i no teníem cap referent”

Remei Sipi, catalana-guineana d’ascendència bubi, és una coneguda activista feminista i escriptora que impulsa, des de fa anys, el moviment associatiu de dones africanes.

...

“Cal trencar amb l’imaginari i els estereotips que comporta la paraula “migrant”

Catalana d’origen bengalí, Sanja Rahim, va néixer al Raval. Politòloga especialitzada en Migració, treballa com a tècnica d’acollida de la Fundació Migra Studium. 

...

“Som dones que portem una motxilla de sabers per sumar a la ciutat”

Per Ana Martínez, periodista XEDP Ana Lucía Olivos Pairazamán és politòloga, especialitzada en migració, i membre de l’Associació New Women Connectors.

...

“No és hora de deixar sola Colòmbia en un moment clau de la seva història”

Maria del Rosario Vásquez és membre de La Col·lectiva de Dones Refugiades, Exiliades i Migrades.

...

Bandejar prejudicis racistes i colonials

Desarticular segles de dominació colonial és un gran desafiament, que passa fins i tot per enfrontar posicions.

...

Barcelona: UPF. Jornada sobre noviolència i activisme social i polític / La Independent / Notícies gènere

Aquest 20-N és el tret de sortida l’Escola de Formació Guillem Agulló. La primera Jornada serà de debat, reflexió i de formació en eines bàsiques per a activistes, i també oferirà diversos tallers. Entre les diveres Taules rodones hi haurà...

Catalunya: la folgada paritat al Consell de la República / La Independent / Notícies gènere

Les eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell per la República tenien un apartat on s´especificava la condició que la majoria de càrrecs electes havien de ser dones. Però només ha calgut ajustar la paritat en el districte de Sarrià-Sant...

ONU: Urgeix a reorientar la política de gènere i rescatar la vida de les dones

L’informe “Després de la Covid-19: Un pla feminista per a la sostenibilitat i la justícia social”, detalla la manera en què la pandèmia ha exacerbat les desigualtats de gènere prèvies.

...

“La societat civil ha estat capdavantera a l’hora de liderar els canvis”

Maria Àngels Roque és antropòloga i directora del Departament de Cultures Mediterrànies de l’Institut Europeu de la Mediterrània.

...

Mitjans feministes impulsen agendes i creen xarxes

Un dels majors èxits dels mitjans de comunicació feministes ha estat la consolidació de nous mitjans amb aquesta especialització i la conformació de les xarxes de periodistes feministes que els sostenen.

...

Demanen que el document final de CSW 65 reconegui identitats de gènere i drets sexuals i reproductius

“La participació de les dones i l’aplicació de decisions per elles de forma plena i efectiva en la vida pública, així com l’eliminació de la violència, per aconseguir la igualtat entre els gèneres i l’apoderament de totes les […]

...

“Necessitem generar i provocar una reflexió social profunda i crítica per poder canviar aquest sistema injust”

Gemma Ferreón Rivera és una jove antropòloga social y cultural, cofundadora de Catàrsia, col·lectiva artística-política de joves asiàtiques descendents.

...

“La comunitat filipina està fent una gran tasca de solidaritat en aquests temps difícils”

Per Ana Martínez, periodista XEDP Sandra Sotelo és periodista i membre de la comunitat filipina de Catalunya. Entre les seves activitats és Coordinadora d’esdeveniments i relacions públiques de l’Associació Kalayaan Cultural Filipina a Catalunya (KalayaanBCN).

...

“El diàleg intercultural ens ajuda al coneixement i reconeixement de les nostres diversitats”

Per Ana Martínez, periodista. XEDP Mercè Amor i Fatima Ahmed, són les impulsores de l’espai Diàlegs de Dona, i amb elles dues parlem aquesta setmana.

...

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.