Dissabte 02 març 2024

Dissabte 02 març 2024

novembre 25, 2019

Maribel Nogue

El cos de la dona com objecte de mercaderia

    OPINIÓ És dissortadament sabut i provat que a les dones se’ns ha negat un estatus social amb igualtat de drets, que a les dones no se’ns ha considerat amb tots els atributs inherents a la persona humana, i...

Maria-Mercè Marçal, assagista

OPINIÓ Maria-Mercè Marçal Contra la inèrcia: textos polítics (1979-1980) Literatura Literatura Catalana Política.

...
Periodista y escritora

Bany de realitat

    OPINIÓ Nietzsche va dir fa poc més d’un segle que Déu havia mort. Algú va predir fa un temps la fi de la història, i un altre més va afirmar que el subjecte també havia mort.

...

Un any més …

      OPINIÓ Com cada any, ja des de fa uns quants,  el 25 de novembre, hem tornat a commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

...

Veneçuela: recollida de medicaments / LA INDEPENDENT / Notícies Gènere

L’Associació Catnova ha posat en marxa la campanya Curem a Veneçuela, basada en la recollida de medicaments contemplats en una llista elaborada d’acord amb les indicacions de metges experts de Veneçuela, que col·laboren amb el projecte.

...

Punt final: l’avortament “Serà Llei”: Lorena Villavicencio

      La despenalització de l’avortament serà llei. És l’última fita per aconseguir que el Congrés en aquest període debati i resolgui sobre la Interrupció Legal de l’Embaràs a Mèxic.

...

Legalitat desconectada o justícia per signes de discriminació

   OPINIÓ Que hi hagi llistes de dones en la conjuntura electoral, és un precedent històric a Colòmbia. Potser busquen des de la seva convicció treballar pels drets de qui encara no els tenen, agrair amb les seves militàncies a...

Estat Espanyol: Mobilització de la ciutadania per l’Emergència Climàtica / La Independent / Notícies Gènere

El passat divendres 20 de setembre milions de persones van omplir els carrers de tot el món exigint mesures concretes i efectives per lluitar contra l’emergència climàtica i socioecològica en què ens trobem.       

...

Dones Periodistes, unides per la defensa de la Llibertat d’Expressió

Imatge de la VI Trobada de la RIPVG en Barcelona 2016. Periodistes de diferents països del món, es reuniran a Montevideo en 3 esdeveniments simultanis, amb un propòsit comú: La lluita per la defensa dels seus drets en contextos de...

Absència de dones i feminisme als debats televisius

A més de la imatge masculina dels debats televisius dels últims dies, poc abans de les eleccions generals del 28 d’abril, l’absència de polítiques de gènere en les propostes, així com en les preguntes periodístiques, és la tònica general.

...

La provocació de Femen: trobada amb Inna Xevtxenko

  Inna Xevtxenko. Foto Institut Inna Xevtxenko   Arriba al solemne saló renaixentista dels notaris a Perugia, Itàlia, vestida amb jaqueta i pantalons vermell, una llarga cabellera rossa, i tota l’energia dels seus 28 anys.

...

Avuí parlem amb Bel Pozueta

 Bel Pozueta. Foto: EH Bildu Nafarroa.   “Han volgut jugar amb la sensibilitat social al voltant de la violència sexista per posar un plus més contra els nostres fills”. Bel Pozueta ha estat fins al mes de març passat la portaveu d’Altsasu Gurasoak,...

Sigles plus

OPINIÓ Tinc una amiga que… pobre, no sé què pensar. D’un temps ençà sent que no encaixa en la societat i ha iniciat una mena de procés depressiu civil.

...

Mallorca: Feministes compartint futur / La Independent / Notícies Gènere

Les impulsores d’aquest projecte que data de 2003, plantegen materialitzar-lo a Son Busquets. Es tractaria d’un espai on cada usuària tindria un apartament propi, i zones compartides amb les altres, d’hort i zones comunes.       Foo:manu mielniezuk *   

...

Internacional- ONU: Fent Camins per a la Justícia i la Pau / La Independent / Notícies Gènere

El Consell de Seguretat de l’ONU elabora i decideix a favor d’una resolució en la qual, les víctimes de violència sexual en els conflictes armats tinguin accés a la justícia.    

...

Perquè els noms importen, i molt

  OPINIÓ Va ser una injecció d’optimisme que la Llei 5/2008 anomenés les coses pel seu nom i es titulés Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

...
Maribel Nogue

Subtileses d’un missatge subliminal nociu

    OPINIÓ VOX, la formació ultradretana s’ha erigit en clau per tal de conformar un govern del PP i Ciutadans, amb unes demandes que no tenen res a veure amb els drets democràtics que regeixen a partir de la...

Tere Molla 1 bis

A la tornada de la cantonada

    OPINIÓ Doncs sí, en tot just un mes i mig tindrem la commemoració, de nou, del vuit de març, Dia Internacional de les Dones. I com l’any passat, ve en forma de vaga feminista.

...

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.