Dilluns 27 maig 2024

Dilluns 27 maig 2024

Compartir

Internacional- ONU: Fent Camins per a la Justícia i la Pau / La Independent / Notícies Gènere

El Consell de Seguretat de l’ONU elabora i decideix a favor d’una resolució en la qual, les víctimes de violència sexual en els conflictes armats tinguin accés a la justícia.

 

 

 

Aquesta resolució s’ha dut a terme en una sessió al mes alt nivell del màxim òrgan de seguretat, en la qual el Secretari General de l’ONU encoratjà a la membresia del Consell a treballar en unió en la reconciliació de les diferències per a saber i poder respondre amb justícia donant tot el suport necessari a les víctimes.

Aquesta mesura ha estat promoguda per Alemanya, que veu la necessitat urgent de buscar solució a la xacra de la violència sexual en els Conflictes Armats considerant-la com a crim de guerra.

La proposta va obtenir tretze vots a favor i dues abstencions, les de Rússia i la Xina. Rússia va al·legar que el seu país condemna la violència sexual en Conflictes Armats, però que ho consideren intolerable en qualsevol context, per la qual cosa no van recolzar el document. Els dos països que es van abstenir van redactar un document paral·lel alternatiu, no arribant a presentar-lo a causa de la resolució favorable per majoria.

 

 

oNU 2 - copia

 

Felipe Loey. Foto: El Secretari General, António Guterres, saluda a Nadia Mureu, premi Nobel de la Pau i ambaixadora de bona voluntat per a la Dignitat dels Supervivents del Tràfic per a l’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte, en el Consell de Seguretat.

 

António Guterres ( Secretari General ONU) va reconèixer la labor dels defensors dels drets de les víctimes, que “han demostrat sense que hi hagi dubte que la violència sexual s’utilitza deliberadament com a tàctica de guerra per a terroritzar, deshumanitzar i desestabilitzar a les societats, de manera que hagin de lluitar molts anys per a recuperar-se”.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat Espanyol: Els Goyan, una altra vegada la discriminació en el cinema espanyol / La Independent / Notícies Gènere

Les nominacions dels 34 Premis Goya evidencien la discriminació que pateixen les dones professionals en...

Feliç entrada en els “convulsos” anys 20

OPINIÓ S 8217 ha acabat un any marcat per les aliances feminisme i ecologisme...

No em trobo gaire bé*

Pat Carra Traducció de l 8217 italià d 8217 Isabel Franc 8217 amb l 8217...