Clima Breve

Compartir

Estat Espanyol: Mobilització de la ciutadania per l’Emergència Climàtica / La Independent / Notícies Gènere

El passat divendres 20 de setembre milions de persones van omplir els carrers de tot el món exigint mesures concretes i efectives per lluitar contra l’emergència climàtica i socioecològica en què ens trobem.

  

 

 

En el cas de l’Estat espanyol, la cita serà el proper divendres 27 de setembre, hi ha convocades nombroses mobilitzacions en molts municipis de tot l’Estat. Aquest mateix dia s’ha convocat una vaga general laboral a Aragó, Canàries, Euskadi i Navarra, així com vaga estudiantil a tot l’estat.

Una crida que s’amplia a una vaga de consum, concentracions i assemblees de treballadors i treballadores o tancaments d’organitzacions i empreses, per aquest proper divendres. “Ni un grau més, ni una espècie menys”; “Lluitarem pel clima i ningú ens va a callar, defensem el futur i ningú ens pararà”. Amb aquestes consignes, la joventut ja es prepara per sortir als carrers el proper 27 de setembre, per exigir als polítics que comencin d’una vegada a prendre mesures urgents.

També el divendres 27 hi ha convocada a nivell mundial, una vaga de 24 hores per l’emergència climàtica. A Barcelona, la Manifestació del proper  27 de setembre, tindrà com a punt d’inici els Jardins de Gràcia, a les 18h, per acabar a la plaça de Catalunya. Aquesta iniciativa s’emmarca en “Covering Climate Now i Fridays for Future” i parteix de la idea que inici l’activista Greta Thunberg, en l’intent de sensibilizar a les persones sobre la gravetat ecològica en què es troba el “nostre planeta terra”. Thunberg la cataloga com una gran emergència del clima.

El portaveu de Ben-Magec Ecologistes en Acció, Eugenio Reyes, ha explicat que aquest any “va saltar l’alarma planetària” perquè ja “s’ha passat de 140 parts per milió d’emissió de partícules de carboni a l’atmosfera i la Cimera de París deia que aquesta dada era per 2030. I també la temperatura ha passat aquest sostre de 1,5 graus. És per això, que l’agenda de ruta de Paris l’ha considerat com una Emergència climàtica i ha declarat la necessitat urgent d’intentar posar mesures immediates. 

    

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar