Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

setembre 26, 2018

Convocatoria de Huelga de Mujeres: 26 de Noviembre 2018. Radfem Colectiva

        El 25 de septiembre de 2018 nos ha pasado una factura negra a las mujeres. 4 asesinadas (dos niñas de 3 y 6 años más dos mujeres) y 1 muerta en vida (la madre de las niñas) […]

...

Amb Tamara: Cap Dona en l’Oblit

    “ Malalta d’amor pel meu país. Ni un pas enrere!” “…Aquest any els únics regals que demano són justícia i llibertat. Això només serà possible amb la Independència. Quan vences les teves pors, es destrueixen els teus límits”. 

...

Comunicat ASDones: Totes al carrer: No és abús, és una violació. Prou justícia patriarcal

Comunicat ASDones Des de la sectorial de Dones de l’ANC volem expressar el nostre més contundent rebuig a la sentència de la manada feta pública avui (cas Sanfermines2016). Davant uns fets tant greus un cop més la justícia espanyola ha...

Organitzacions de dones indignades per la sentència de mínims a “la manada”

    “Espero que el Tribunal Suprem canviï el criteri i modifiqui aquesta ignomínia. Violació en grup i no abús”, ha dit Montserrat Fernàndez Garrido, representant de l’ Associació de Dones Juristes de Catalunya.

...

Les oblidades del Marroc profund

    El periodista marroquí Hicham Houdaifa ha dedicat aquest llibre a les dones marroquines que viuen en les situacions més precàries. I ho ha fet perquè creu que el periodisme del Marroc no en parla mai.

...

Barcelona: Documentalistes llatinoamericanes a la 26a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona / La Independent / Notícies Gènere

Des del 20 d’abril passat fins al proper 4 de maig d’enguany es projecta a Documentalistes llatinoamericanes a la 26a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, amb un programa organitzat amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya i...

Encarna Sant Celoni ill

26 de abril LGTBI. Invisible versus visible

  OPINIÓ #Lesbianes#DiaVisibilitatLèsbica El 26 d’abril és el Dia de la Visibilitat Lèsbica, i amb aquest article vull retre un petit donatge a Christa Winsloe, l’autora del guió, i sobretot a Mädchen in Uniform.

...

Darreres paraules a Sara Zanghi

OPINIÓEl passat 10 d’abril, la poeta i novel·lista Sara Zanghi ens va deixar. Poc coneguda al nostre país, va ser una destacada activista pels drets de les dones i de les lesbianes.

...
lledo

Jordi Sànchez, el baronívol gest

  OPINIÓ El ritme frenètic en què des de fa un temps vivim fa difícil aturar-se i triar un fet significatiu. Tots sembla que ho siguin.

...

Nigèria. Rei sacerdot allibera les víctimes de trata

Tot i no haver tingut molt ressò en els media, una cerimònia desenvolupada a Benín City, estat d’Edo, al sud de Nigèria, el 9 de març, podria tenir rellevància històrica i canviar el destí de milers de persones.

...

De llibres, somnis, serps i símbols en la cultura mexicana

El temps primaveral va acompanyar una lúcida presentació i un interessant i suggerent treball de prosa poètica que esdevé el primer llibre plenament personal de la periodista fenimista Sonia García García.

...

El moviment feminista de Nicaragua denuncia el clima de violència institucionalitzada

Dona jove en una manifestació @Alvaro Gaitan B. A Nicaragua la violenta repressió del govern d’Ortega-Murillo ha causat, fins al moment, la mort de més de 30 persones, almenys 64 persones ferides, 43 desaparegudes i més de 20 detingudes.

...

Catalunya: 3 de maig Pentadecàleg per un Periodisme Digne a Barcelona / La Independent / Notícies Gènere

El proper 3 de maig, diferents associacions i entitats entre elles, ADPC, Sindicat de Periodistes, Grup Barnils, Sometents i Sicom, organitzen un acte reivindicatiu* per a la Llibertat de Premsa i el Dret al Treball.       

...

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.