Film dones

Compartir

Barcelona: Documentalistes llatinoamericanes a la 26a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona / La Independent / Notícies Gènere

Des del 20 d’abril passat fins al proper 4 de maig d’enguany es projecta a Documentalistes llatinoamericanes a la 26a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, amb un programa organitzat amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya i els Cinemes Girona. Aquest divendres 27 d’abril será el torn del film Ejercicios de memoria de Paz Encina, Paraguai, i el pròxim 4 de maig, del treball titulat El pacto de Adriana, de Lissette Orozco, Xile.

 

“Ejercicios de memoria” és un treball sobre el temps i les absències, dos eixos fonamentals en la filmografia de Paz Encina. La realitzadora d’Hamaca (Paraguai) reconstrueix els anys d’exili d’Agustín Goiburú, un dels principals opositors a la dictadura paraguaiana, desaparegut per l’Operació Còndor. En les eleccions formals resideix la singularitat d’aquest documental on l’extraordinària biografia del seu protagonista és evocada a través del record dels seus tres fills i la seva vídua. Els quatre tornen a recórrer, acompanyats per la documentalista, la quinzena de cases on van passar l’exili. D’aquest viatge només veiem naturaleses mortes, jocs d’infants i paisatges que es juxtaposen amb fotografies familiars, imatges d’altres persones desaparegudes, converses i informes policials. Remors discrets, records mandrosos que, així conjurats, tornen a la superficie”, diu la web de la mostra.

Informa a més que el dia de la presentació la directora Paz Encina tindrà com a interlocutora a la també directora Carolina Astudillo, guardonada aquests dies a la XXI edició del Festival de Màlaga amb la Biznaga de Plata al millor documental per “Ainhoa, yo no soy esa”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar