Dilluns 27 maig 2024

Dilluns 27 maig 2024

Compartir

Barcelona: Documentalistes llatinoamericanes a la 26a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona / La Independent / Notícies Gènere

Des del 20 d’abril passat fins al proper 4 de maig d’enguany es projecta a Documentalistes llatinoamericanes a la 26a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, amb un programa organitzat amb la col·laboració de Casa Amèrica Catalunya i els Cinemes Girona. Aquest divendres 27 d’abril será el torn del film Ejercicios de memoria de Paz Encina, Paraguai, i el pròxim 4 de maig, del treball titulat El pacto de Adriana, de Lissette Orozco, Xile.

 

“Ejercicios de memoria” és un treball sobre el temps i les absències, dos eixos fonamentals en la filmografia de Paz Encina. La realitzadora d’Hamaca (Paraguai) reconstrueix els anys d’exili d’Agustín Goiburú, un dels principals opositors a la dictadura paraguaiana, desaparegut per l’Operació Còndor. En les eleccions formals resideix la singularitat d’aquest documental on l’extraordinària biografia del seu protagonista és evocada a través del record dels seus tres fills i la seva vídua. Els quatre tornen a recórrer, acompanyats per la documentalista, la quinzena de cases on van passar l’exili. D’aquest viatge només veiem naturaleses mortes, jocs d’infants i paisatges que es juxtaposen amb fotografies familiars, imatges d’altres persones desaparegudes, converses i informes policials. Remors discrets, records mandrosos que, així conjurats, tornen a la superficie”, diu la web de la mostra.

Informa a més que el dia de la presentació la directora Paz Encina tindrà com a interlocutora a la també directora Carolina Astudillo, guardonada aquests dies a la XXI edició del Festival de Màlaga amb la Biznaga de Plata al millor documental per “Ainhoa, yo no soy esa”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Informe del Ple del Consell General del Poder Judicial sobre Violència de Gènere

Recull les propostes del seu Grup de Persones Expertes davant l 8217 Avantprojecte de modificació...

Les Dones Juristes repassen els seus 25 anys de treball

Amb crítiques al 8216 masclisme del dret 8217 la 8216 masculinització de la cultura...

El govern espanyol incompleix els acords amb la Cedaw

Aquest propers mesos al 50 per cent de les 23 expertes que formen el...